Match

Hemma mot Orion. Fredag 1/2. Alla som känner sig manade ombeds dyka upp till samlingen 19.45

99-galan

Det har framkommit att en nomineringskommitté i detta nu funderar över kandidater till de priser som kommer delas ut vid säsongens slut. Bland kategorierna hittar vi säsongens spelare, säsongens ett med naturen (tänk påkörd fågel och livsfarlig nyckelpiga), säsongens sämsta ursäkt för att slippa match och säsongens joker. Givetvis ska även ett All Star Team utses.

Kategorier och kandidater presenteras när serien börjar lida mot sitt slut.


Ett udda spelschema

Alla urdragningar har gjort att 99ornas spelschema hackats sönder rejält, och snedfördelningen av matcher är nu total. I december, januari, mars och april spelade/spelar AHK 99 en match i vardera månad. Under februari spelas resterande matchder, dvs fem. Däribland de båda matcher som kommer avgöra toppstriden. Matcherna  mot Varberg och Guldheden spelas dessutom med bara tre dagars mellanrum. Återstår att se om 99orna orkar med hektiska februari.

Gamla TAIK är borta

I tabellen på GHFs hemsida är nu Old TAIK bortplockade vilket innebär att tabellen räknas om på nytt. Till skillnad mot Lysekils urdragning så tjänar 99orna på Old TAIKs dito. Vid seger mot Orion på fredag toppar 99orna tabellen tre poäng före Varberg och fyra före Guldheden.

Nya tabellen ser ut så här:

AHK - 99                9   8   1   0  214 - 174  17
Guldhedens IK   10   7   1   2  219 - 187  15
HK Varberg B        9   7   0   2  225 - 182  14
IS Orion                10   5   0   5  209 - 210  10
Bjurslätts IF 2       11   4   1   6  228 - 235   9
Crocodiles               9   4   0   5  198 - 202   8
Svanesund GIF B 11   3   1   7  209 - 212   7
Old Runa               11   3   0   8  203 - 249   6
Lexby                      10   2   0   8  193 - 247   4


Fortfarande obesegrade???

Det har ännu inte bekräftats från förbundshåll, men enligt Bosse S i Varberg (se kommentar på nedanstående inlägg) så har även Old TAIK dragit sig ur serien.

Om detta stämmer så är AHK 99 återigen obesegrade, eftersom enda förlusten kom borta mot Old TAIK.
Återstår att se vad urdragningen gör för tabellen.

Iskalla Lysekil

Nu har Lysekil dragit sig ur serien. Väldigt tråkigt, och förhoppningsvis kännbart i klubbkassan. Urdragningen gör att serietabellen skrivs om. Vilka lag som som förlorat mot Lysekil, och därigenom tjänar på deras avhopp, är svårt att se i den nya tabellen. Klart är dock att Old TAIK är ett av lagen. De toppar nu tabellen på samma poäng som AHK 99, men med en match mer spelad. Varberg förpassas till fjärde plats, två poäng från toppen med lika många matcher som 99orna. Guldheden ligger trea, med en match mer och en poäng mindre än AHK 99.

Tabelltoppen ser nu ut så här:

Old TAIK              11   7   3   1  248 - 207  17
AHK - 99              10   8   1   1  240 - 202  17
Guldhedens IK   11   7   2   2  237 - 205  16
HK Varberg B     10   7   1   2  249 - 206  15
IS Orion               10   5   0   5  211 - 220  10

Inställt

Matchen mot Lysekil är inställd. Berätta det för alla som ni känner så ingen åker ner till Nolhaga i onödan.


Kom o spela...

Match hemma mot Lysekil på söndag. Samling kl. 17.15
Ni som tänker vara med och spela, anmäl er till Hansson. Mycket folk behövs - Lysekil är unga och vältränade.

Vackra Bohuslän

Aldrig förr har 99orna haft sådana problem att samla ihop lag till match. Sju man var klara på fredag eftermiddag men Johan Stendahl hade inte planerat sitt liv och valde att lämna återbud mindre än tjugo timmar innan match. Plötsligt fanns varken målvakt eller avbytare. Det rådde dock ingen tvekan om att matchen skulle spelas och tankar fanns på att låta Janne Lundström agera både målvakt och utespelare. Björn Karlsson prioriterade denna gång match med sina a-pojkar men i gengäld löste han målvaktsfrågan genom att kalla in debutanten Viktor Rosén. Vid samlingen på lördag förmiddag uppdagades det dessutom att Björk lyckats kalla in Hoven till match och plötsligt hade 99orna både målvakt och avbytare.


Två bilar, med destination Henån, avgick från Nolhagahallen. Problemet med att antalet spelare till slut uppgick till åtta var att bara en bil skulle tillbaka till Alingsås då Hansson och Larsen planerade att stanna kvar på Orust. Mer om det problemet senare...


Med endast en avbytare visste 99orna att det skulle bli spel på en del ovana positioner och från vissa håll höjdes även röster om att orken kanske skulle tryta. Framförallt var det Arwidsson som var orolig att fredagskvällens sockerdricka skulle ställa till det.


Hansson formerade styrkorna, placerade sig själv på bänken, och såg hur Hoven inledde målskyttet för 99orna. Svanesund anade att David skulle bli en svår nöt att knäcka och såg omgående till att byta ut matchbollen. Tilltaget bekom dock inte 99orna som snabbt gick ifrån till 4-1. Svanesund hängde sedan med fram till 6-5 innan 99orna ryckte till halvtidsledning 12-7. Bra försvars- och målvaktspel bäddade för snabba och effektiva uppspel som 99orna oftast omsatte i mål.


Svanesund startade den andra halvleken med en dubbelpunkt vilket i några anfall skapade problem för 99orna. Snart hittade man dock rörelsen i anfallet, och med Hoven som alternerande mittsex/mittnio hittade gästerna även fortsättningsvis målet. Svanesund fick bättre utdelning i sitt anfallsspel och det var framförallt den högerhänte högerkanten som såg till att hemmalaget kunde ta sig närmare. Med fem minuter kvar skilde bara två mål, men närmare än så kom aldrig Svanesund. 99orna spelade med bra tålamod, och när man väl gick på genombrott så resulterade det allt som oftast i mål. Sista minuterna spelades av och till slut segrade AHK 99 24-21.


Totalt sett en lagseger där mittförsvaret spelade exemplariskt och där 99orna hittade lösningar på Svanesunds dubbelpunkt. Extra omnämnande till Kristoffer Björk för en stark defensiv insats och till Viktor Rosén för en bra debut i målet, vilken kröntes med flertalet assist genom precisa utkast.


Svanesund B - AHK 99  21 - 24 (7-12)


Målskyttar AHK 99:
David Hovisalo 8 (1), Peter Hansson 5, Janne Lundström 4, Martin Larsen 4, Mikael Arwidsson 3



Tillbaka till problemet med bilarna...


Efter många diskussioner fram och tillbaka om vem som skulle ta bussen hem så lyckades laget till slut komma överens. De enda som hade en garanterad plats i bilen var chauffören Björk och räddande ängeln Rosén. Under villkoret att han skulle hinna äta innan bussfärden erbjöd sig Arwidsson att ta Carlos i handen och tillsammans med honom åka buss från Stenungsund till Göteborg och sedan pendeln till Alingsås. Övriga spelare salade till grabbarnas resekostnad genom att bidra med halvstämplade magnetkort och diverse selmor. Hansson körde paret till Stenungsund och såg till att de fick i sig sedvanligt McDonaldsmål. Carlos kände att hans spanska arv gjorde sig påmint och beställde en El Maco plusmeny. I ett försök att släta över den uppenbara beställningen såg han även till att beställa två cheeseburgare. Vad Arwidsson beställde förtäljer inte historien men vi vet ändå att Mikael utsåg Stenungsunds McDonalds till Sveriges bästa, enbart grundat på att det bara var tjejer som jobbade och att merparten dessutom var snygga.



Nästa match spelas hemma söndag 20/1 mot Lysekil. Matchstart 18.15


Nya bud...

Damjuniorerna spelar match kl. 19.15 så vår träning är inställd. Istället tränar vi i torsdag kl. 19.30 i Alströmer. Eftersom vi inte får använda klister så koncentrerar vi oss på boll vid fötterna eller möjligen lite volleyboll.

Alla som är intresserade är välkomna att deltaga i lördagens match. Anmälan till Hansson.

Äntligen träning

Nu kör vi igång igen. Träningen startar på onsdag 7/1 kl. 19.00. Observera tiden. Vi tränar på u-truppens tid eftersom deras träning är inställd pga HPs match kl. 20.45

På lördag startar seriespelet igen och vi beger oss till Svanesund.

RSS 2.0