Division 5 nästa

Kvällens motståndare Old Runa höll hemmalaget i ovisshet innan match, och var ofina nog att släntra in i hallen bara fyra minuter innan match. Där av blev matchstarten något försenad men AHK 99 visade ingen pardon när matchen väl kom igång. I bortamatchen avslutade AHK 99 med att springa sönder Old Runa, idag gjorde man det från start. 13-0 stod det på resultattavlan innan Old Runa lyckades spräcka nollan efter nästan 17 minuter. Bortalaget gjorde ytterligare två mål innan paus och resultatet var då 16-3.


99orna spelade med bra tempo i anfallsspelet och för en gångs skull hade man tålamod i fler än de tio första anfallen. Först i slutet av halvleken blev det lite Lucky Luke över spelet. Bakåt hade man full koll på Runa, och det som kom igenom räddade storspelande Viktor Lindberg.


Av förklarliga skäl var spelet i den andra halvleken inte lika bra från AHK 99. Snabba avslut framåt i sämre lägen gjorde att målskyttet stagnerade under de första tio minuterna. Runa kom till lite enklare lägen i sina anfall, men Viktor Lindberg fortsatte att rädda det mesta. Sista kvarten lossnade det återigen framåt för 99orna som kunde springa ifrån till finfina 33-8.


I matchens slutskede passade Kenny Augustsson på att bjuda publiken på lite trolleri. Först visade han upp Töllsjösländan och sen försökte han förtvivlat att få till en hjulning i friläge. Dessvärre är det bara 28 meter mellan målgårdarna och när Kenny insåg att han inte skulle kunna utföra sin move på tre decimeters yta nöjda han sig med att klappa i golvet innan han gjorde sitt andra mål för kvällen.


Bäst i AHK 99 var målvakten Viktor Lindberg.



AHK 99 - Old Runa  33 - 8 (16-3)


AHK 99: Mikael Arwidsson 5, David Hovisalo 5, Martin Larsen 4, Tobias Küller 3, Peter Hansson 3, Ermir Peci 3, Eric Augustsson 3 (1), Johan Gedda 2, Kenny Augustsson 2,  Kristofer Björk 2, Carlos Picazo  



I och med segern är seriesegern nu säkrad, men två matcher återstår för AHK 99. Borta mot Lexby och hemma mot Bjurslätt.


Bättre sent än aldrig...

image30

Eftersom vi har gratulerat till förlovningar och andra högtider här i bloggen så är det inte mer än rätt att vi även gratulerar Ermir nu när han äntligen är fri.

Alla ska spela

Alla som kan och känner  för det, är välkomna att närvara vid onsdagens matchsamling kl 19.45. Förutsatt att man betalt sin medlemsavgift...

Ur den skara som infinner sig kommer vår store ledare, Peter Hansson, att handplocka de tappra själar som får äran att försöka spela hem seriesegern.

Alltså - är vi tillräckligt få så spelar alla.


Vid seger bör seriesegern firas. Det förs diskussioner om hur detta ska ske. Vissa anser att det ska göras direkt på onsdag kväll, medan andra förordar lördag som firodag. Vad tycker resten?

Dax att säkra seriesegern

Gårdagens seger innebär att vi nu har chansen att säkra seriesegern, på riktigt. Detta sker förhoppningsvis hemma på onsdag mot Old Runa. Samling 19.45, match 20.45

Laget i dagsläget (fylls på med uttagna och frivilliga)

Viktor, Björk, Larsen, Hansson, Hoven, Mikael, Ermir

Guldvaskning i Lisebergshallen

Det blir inte Guldheden som vinner division 6 västra. Det står klart efter AHK 99s seger i Lisebergshallen, 23-17 (11-10).


Först lite om resan till Göteborg. På vägen diskuterades det vilka löneförmåner 99orna har, eller borde ha. Mikael kan ta med så mycket baguetter han vill hem. Ermir kan ikläda sig damunderkläder och Larsen borde slippa betala tv-licensen. Det ryktades även att Björk då och då tar med sig ett gäng kanyler hem. I övrigt hade Ermir, som knappt kan tala svenska rent, mage att kritisera Larsens engelska uttal. GuitAr HerO hävdade Ermir, och dömde ut Larsen snabbare guitarhero-version. Rätt eller fel, Larsen skulle lätt slå Ermir i en match i nämnda spel.


På plats i omklädningsrummet uppdagades det vilka förmåner Hoven, som kom direkt från jobbet, har. I hans väska låg ett komplett avloppssystem. Om toastolen bara fått plats så hade säkerligen även den följt med hem till huset.


Sen blev det match och AHK 99 kom, precis som Guldheden, till spel med bara en avbytare. Jobb, sjukdomar, avskurna lemmar och allmän slapphet var orsakerna till manfallet. Att lägga en match kl. 18.30 en vardag är ju också ett säkert sätt att se till att motståndarna omöjligt kan mönstra full uppställning. Ett smart drag av Guldheden.


Fram till matchstart tränades det plastbandy i hallen. Några minuters värmning på planen fick lagen, men det kunde ha kvittat då Guldheden inte ens bemödat sig med att ta med bollar till hallen. Matchboll kunde de dock vaska fram. Innan matchstart erbjöd Guldheden att lagen istället skulle mötas i plastbandy. 99orna tackade nej med motiveringen att det dels är en korpidrott, dels en sport för töntar. Ungefär som basket.


Således blev det handboll även denna match, och inledningsvis var det jämnt. 3-2 till Guldheden efter fem minuter blev 5-4 efter tio, och 6-6 med kvarten spelad. AHK 99 fick en del bra lägen i uppspelen medan Guldheden gjorde lite märkligare mål. Som vanligt en del linjemål, och som vanligt efter regelvidriga spärrar. En del mål kom även via avstämda kantskott och returer som gick rakt i händerna på Guldklimpen (Guldhedens mittsexa). Den fyrhövdade Alingsåspubliken gjorde vad de kunde för att stötta 99orna. Värdefullast var Marts tips om att tidigt sätta stopp för Guldhedens satsning, som nästan alltid ledde fram till inspel. 99orna tog till vara på tipset och kunde gå till halvtidsledning 11-10. Kanske blir Mart 99ornas coach i division fem nästa säsong.


I början av andra halvlek gjorde Guldheden två raka, men sen gick tåget. 99orna presterade ett grymt försvarsspel och fick även tag i de förlupna bollarna. Framåt höll man bra fart och skyttet funkade utmärkt. Ermir Peci passade under denna period på att göra ett jämfota hoppskott, vilket resulterade i mål. Ulf Eliasson kommer inom de närmsta dagarna att lämna in en anmälan om brott mot patentlagen. Via sex raka mål gick 99orna fram till 17-12 och Guldheden verkade ge upp matchen. Lite väl optimistiska avslut från 99orna gjorde att hemmalaget fick en liten chans att komma in i matchen igen. Närmare än tre mål kom man dock inte, då 99ornas försvar även fortsatt var mycket bra. Sista minutrarna kunde AHK 99 på nytt utöka, fram till seger 23-17.


Bästa spelare i AHK 99 var Mikael Arwidsson med starkt skytte, och Billy Sjöstedt med bra fart.



Guldheden - AHK 99  17 - 23 (10-11)


AHK 99: Mikael Arwidsson 6, Billy Sjöstedt 6, Marcus Öhman 4, Ermir Peci 3,

David Hovisalo 2, Martin Larsen, Kristofer Björk



Nästa match för AHK 99 spelas hemma mot Old Runa på onsdag kl. 20.45


Elitmatch

Eller iaf en elitarena. Liseberghallen, denna borg. Nästan lika klassisk som Nolhagahallen.

Samling kl. 17. Match 18.30

En spännande uppställning utlovas, och den kommer dessutom se lite annorlunda ut mellan halvlekarna.

Guldheden kan hängas av ikväll...

En titt framåt

Fyra lag har fortfarande chansen att vinna serien. Crocodiles har en formkurva som pekar uppåt och kan vid full pott i de fyra sista omgångarna nå 22 poäng. Om ledande AHK 99, som har 21 poäng, tar en seger på de sista fyra omgångarna så är Crocodiles borta från förstaplatsen.


Guldheden har bara tre matcher kvar, och kan nå 23 poäng. I nästa match möts Guldheden och AHK 99. Om 99orna vinner så är Guldheden borta från förstaplatsen. Vid seger är Guldheden ändå beroende av att AHK 99 förlorar minst två av sina tre sista matcher.


Varberg har spelat minst antal matcher av topplagen och har fem matcher kvar, vilka vid segrar kan ge Hallänningarna 24 poäng. Varberg möter Guldheden borta i näst sista omgången. Där får Varberg gälla som favoriter men laget har innan dess mött Crocodiles vilket kan bli en svårare uppgift. Om Varberg vinner resterande matcher så behöver AHK 99 vinna två av sina sista fyra för att säkra seriesegern.


Kvarstående matcher för de tre lag som har en reell chans att vinna serien. Första mötets resultat till höger.
Notera att Verberg slog samtilga sina kvarvarande motståndare i första mötet. Guldheden tog en av sex poäng mot sina tre sista motståndare.

AHK 99

Guldheden    b                    21-21

Old Runa       h                    23-13

Lexby              b                    30-23

Bjurslätt         h                    22-21


Varberg

Orion               b                    25-21

Crocodiles     b                    25-19

Svanesund     h                    24-22

Guldheden     b                    30-26

Old Runa        h                    26-17


Guldheden

AHK 99         h                    21-21

Orion             h                    22-26

Varberg         h                    26-30


Mot femman

AHK 99 tog på söndagskvällen ett stort steg närmare spel i division fem nästa säsong. Detta genom att hemmabesegera serietvåan Varberg 19-16 (9-7). Tack vare segern har nu 99orna fem poängs försprång inför de fyra avslutande omgångarna.


Det märktes omgående att matchen gällde en hel del. Samtliga spelare var ordentligt taggade vilket resulterade i en lite grinig stämning. Det ska dock framhållas att ingen övertändning kunde ses, och matchen var juste och välspelad.


Carlos Picazo gav AHK 99 ledningen innan Varberg gjorde två mål fram till halvlekens enda ledning för gästerna. 99orna gick sedan fram till 4-2 och kontrollerade händelserna fram till halvtidsledning 9-7. De få målen var ett resultat av två välspelande försvar och två lag som inte prioriterade skytte i anfallsspelet.


Vanan trogen fick AHK 99 en dålig start på andra halvlek. Varberg gjorde tre raka mål fram till ledning 10-9. Hemmalaget ryckte då upp sig på nytt och var snart i ledningen igen. Med tio minuter kvar var ledningen fyra mål och matchen började på allvar väga över till AHK 99s fördel. Framförallt var det ett grymt bra försvarsspel som lade grunden till rycket i andra halvlek, men en välspelande Viktor Lindberg i målet hade även han en stor del i skeendet.


Med fem minuter kvar, och hemmaledning med tre mål avgjordes matchen definitivt. En Varbergsspelare fick två minuters utvisning, och en lagkamrat gjorde honom sällskap då han vädrade sitt missnöje över domarens beslut. Med två man mindre i två minuter fick inte Varberg någon chans att komma tillbaka i matchen och AHK 99 kunde bevaka ledningen fram till seger 19-16.


AHK 99s seger grundlades i försvaret. Även anfallet var bra, men försvaret funkade bättre. Som tidigare nämnt svarade även målvakten Viktor Lindberg för en fullgod insats. Nio målskyttar visar också på en fin bredd i anfallsspelet.


AHK 99 - Varberg 19-16 (9-7)


AHK 99: David Hovisalo 4, Martin Larsen 3, Janne Lundström 3, Kenny Augustsson 2, Ermir Peci 2,
Peter Hansson 2, Carlos Picazo, Eric Augustsson, Johan Gedda (1)



Nästa match för AHK 99 spelas redan på torsdag, borta mot Guldheden.


Seriefinal

Här borde vi presenterat laget till söndagens match, men eftersom vi vet att Varbergsanhängare läser bloggen så mörkar vi laget fram till matchstart. Uttagna spelare kallas till match. Nu laddar vi järnet!!!

Inställt och extra

Kvällens träning är inställd. Det är fotbollsturnering i Nolhaga och vi är därför uppsagda (trots att inga av klubbens tränande lag verkar vara formellt uppsagda).

Med tanke på att vi har säsongens kanske viktigaste match till helgen så har vi ordnat fram en reservtid.
Torsdag 19.45 Alströmerhallen. Kom och träna, annars jävlar!!!

Dementi...

Ingen utlåning av Hoven är aktuell innan AHK 99 säkrat seriesegern. Såvida inte HP erbjuder något riktigt bra i utbyte. Küller räknas inte...

Skytteligan

Skytteligan efter elva (tretton) matcher (inkl matcher mot urdragna lag)

53 Hovisalo 
37 Lundström
25 Larsen
24 Arvidsson
23 Hansson, Björk
20 Johannsson
18 Augustsson, Küller
17 Gedda
15 Peci
10 Karlsson
  7 Wallström
  5 Picazo
  3 Clausen, Hammar
  2 Lewinsson, Lindh, Mårtensson
  1 Bengths

Jämnare i toppen?

AHK 99 förlorade bortamatchen mot Crocodiles 25-22.

Det var 99orna som startade bäst, och var i ledningen 4-2 o 5-3. Crocodiles åkte på en utvisning ganska omgående och 99orna utnyttjade övertaget. Dessutom hade man bra koll i försvaret och omsatte vunna bollar i enkla uppspels- och kontringsmål. Möjligen smög sig en känsla av säkerhet in i bortalaget, för det vinnade spelet frångicks snart och istället började man spela allt mer individuellt och svårt. David Hovisalo och Kenny Augustsson utgick dessutom med skador efter knappa tio minuter, vilket givetvis försvagade 99orna.  Crocodiles tog sig ikapp, förbi, och skaffade sig genom ett frikast halvtidsledning 13-11.

I den andra halvleken hade 99orna uppenbara problem att fånga in Crocodiles mittsexa, som gång på gång fick fria lägen. Framåt fungerade det bättre och både Hoven och Kenny återkom i spel. Crocodiles spelade till sig en fyramålsledning och med kvarten kvar såg det kört ut för serieledarna. Två snabba utvisningar för hemmalaget gjorde dock att matchen sånär svängde över till 99ornas fördel. Chansen till kvittering fanns med fem minuter kvar, men istället slarvades två anfall bort och Crocodiles kunde avgöra fram till seger 25-22.

Trots förlusten var det inget större fel på 99ornas spel, vilket hade räckt till seger mot de fleta lag i serien, men Crocodiles var för dagen det bättre laget. Bäst i AHK 99 var Janne Lundström.

Crocodiles - AHK 99  25-22 (13-11)

AHK 99:
David Hovisalo 7 (2), Janne Lundström 5, Kenny Augustsson 3, Johan Gedda 3 (1),
Rikard Clausen 2, Peter Hansson, Martin Larsen


Förlusten innebär att Varberg med fem matcher kvar är fem poäng efter AHK 99 i tabellen, men har en match mindre spelad. Söndag 17/2 kl. 16.15 möts topplagen i Nolhagahallen. AHK 99 kan då (nästan) säkra seriesegern.

Lexby är på G

Partillegänget Lexby slår nu topplag på löpande band. I onsdags var det Guldhedens tur. Matchen slutade 21-16, och Guldheden är nu i det närmsta avhängda från striden om förstaplatsen.

Tur för 99orna att matchen mot Lexby dröjer ett tag.

Lördagsmatch

Borta mot Crocodiles (Kärra) Samling 14.00

Klara för drabbning:
Rosén
Gedda
Björk
Larsen
Hansson
Picazo
Hovisalo
Bengths (ansluter till matchstart)

Troligen spelar:
K. Augustsson

Förhoppningar om:
Lundström
Küller

Chockresultat i Partille

Lexby slog Varberg 19-15. Hur det gick till kan man fundera över, särskilt som Varbergs målvakt tog 63% av Lexbys skott. Hur hög prcent hade Lexbys målvakt då? Ett matematiskt problem som troligen bara Ise kan lösa.

Resultatet innebär att Varberg nu är fem poäng efter AHK 99, och Guldheden ligger fyra poäng efter med en match mer spelad. 99orna har det verkligen i egna händer nu.

Första av fem

Första matchen i den hektiska månaden februari är avklarad. AHK 99 hade inga problem att på fredagkvällen slå tillbaka Falkenbergsgänget Orion med 26-20 (13-10)

Matchen inleddes ganska jämnt och fram till 3-2 var Orion i ledning, men det var oxå sista gången så var fallet.
AHK 99 spelade bättre bakåt vilket resulterade i en rad kontringsmål. Differensen var ett tag fyra mål men Orion slet sig fram till reducering 10-9 innan 99orna höjde sig på nytt och drog ifrån till halvtidsledning 13-10.

I den andra halvleken var det aldrig något snack om vilket lag som skulle segra. 99orna gick snabbt ifrån med ytterligare några mål innan man slappnade av och lät Orion komma så nära som tre mål. I detta skede av matchen borde istället 99orna trampat gasen i botten och avgjort matchen, då Orion började tröttna. Istället använde hemmalaget de sista tio minuterna till att ordna till siffrorna fram till säkra 26-20.

Bäst i 99orna var David Hovisalo med sina nio mål. Viktor Rosén gjorde en bra andra halvlek i målet och svarade precis som senast för en rad precisa kontringspass. Två debutanter fanns med i uppställningen. Vi hälsar Henrik Olofsson och Rikard Clausen välkomna i gänget.

AHK 99 - Orion 26-20 (13-10)

Målen AHK 99: David Hovisalo 9 (1), Johan Gedda 4, Martin Larsen 3, Janne Lundström 3, Peter Hansson 2, Tobias Küller 2, Bosse Bengths, Carlos Picazo, Rikard Clausen


Nästa match spelas borta mot Crocdiles, lördag 9/2

RSS 2.0