Det började så bra

Sällan har AHK 99 åkt till en match och varit så säkra på förlust. Kanske var det även insikten om förlust som gjorde att majoriteten av spelarna valde att stanna hemma. I de vanligtvis matchvilliga spelarnas frånvaro fick åldermannen Larsen (klart äldst på planen i denna match) ikläda sig matchstället för första gången på några månader. Friskopp var inte helt nöjd med det och försökte helt sonika mobba ut den gamle genom att sätta sig på McDonalds-påsen med Larsens hamburgare. Om burgarna var hårda eller Friskopps stjärt extra len vet vi fortfarande inte, men burgarna var förhållandevis oskadda vid inmundigandet.

Larsen var extra glad över att han köpt hamburgare på väg till samlingen eftersom det tog uppskattningsvis 22 minuter att hämta Eric högst upp på nybyggarområdet. Larsen har dessvärre ingen häftig hill climbing-bill, som Eric bör ha, och snittförbrukingen upp till toppen landade på cirka 4,1 liter per mil.

Väl på plats i Rosendalshallen började bil 1 fundera på hur det gick för bil 2. En bil som inte ens fanns vid samlingen. Istället fick Svensson hämta en bil och, förhoppningsvis, sedan resten av laget. Med tanke på att Svensson senast inte hittade till Kungälv så kändes oron för bil 2 befogad. Till slut dök dock även Svenssons mannar upp och AHK 99s lag var komplett. Två avbytare trots avhoppen.

Matchen började bra för gästernas del. Ledning 4-3 efter sju minuter och RIKs ledarstab var inte särskilt road. Spelarna var dock troligen taktiska och väntade på att 99ornas niometare skulle krokna. Så skedde oxå och RIK gick till 7-3. Något senare stog det 10-5 på tavlan. Resten av halvleken är en suddigt töcken även för en vältränad kantspringare.

Vid halvtidens återsamling stod ivf 22-12 att läsa på tavlan. RIK hade kontrat in uppskattningsvis femton av sina mål. I uppställt spel hade dock gästerna bra koll på RIK-spolingarna. Bland 99orna utmärkte sig framförallt Eric med tunga genombrott.

I andra halvlek fortsatte RIK att kontra, och 99orna orkade inte riktigt springa hem i alla lägen. 46-22 blev slutresultatet efter att RIK gjort cirka sju mål sista fyra minuterna. Ändå brändes några frilägen på slutet.

Matchen kunde dock fått en helt annan karaktär om bara Larsens frikast från egen streckade godkänts som mål. Målvakten rusade för att bryta kontringspassen, och Larsen placerade retfullt enkelt bollen i mål - med två studs. Dessvärre tog en RIKare en taktisk utvisning för tjat vid samma tidpunkt som bollen lämnade Larsens hand.

AHK 99 tar från denna match med sig det motto som står att läsa på hallens ordningsregler. "Framförallt har vi roligt"

Eric vill även gärna framhålla att RIKs gym är dopningsfritt.

Rosendal - AHK 99  46 - 22  (22 - 12)

AHK 99: Eric Augustsson 9 (1), André Blomquist 3, Kenny Augustsson 2, Martin Larsen 2, Martin Friskopp 2, Richard Clausen 2, André Amberg 2 (1)

Utv: Friskopp (någon mer?)

Samling 18.15

Vi samlas 18.15 onsdag för match i Rosendalshallen.

Anmälda till spel är: Viktor, Eric, Kenny, Blomquist, Svensson, Clausen, Friskopp, Larsen

Thomas är hjärtligt välkommen om han vill. Även Hoven. Allt är glömt och förlåtet =)

Ännu en

Först det officiella referatet, sedan reflektioner från läktaren.

AHK 99 gjorde en stabil insats i mittenmötet mot Backa. Segersiffrorna skrevs till 29-23, efter 14-9 i paus.

Bortalaget Backa startade något bättre än AHK 99 och var före i målprotokollet fram till 4-3. AHK 99 tog sig förbi och kunde tack vare flera Backautvisningar även rycka ifrån innan halvtid. 14-9 är siffror som ganska bra beskriver skillnaden mellan lagen under första halvan.

I inledningen av andra halvlek ryckte AHK 99 till en sjumålsledning och Backa såg du ut att ge slaget förlorat. Några dåliga hemmaavslut kombinerat med dåligt försvar gjorde att Backa tog sig upp till ett fyramålsunderläge, men sedan kunde AHK 99 återigen gå ifrån till slutlig seger 29-23.

Segern innebär att AHK 99 nu bara är en poäng bakom Backa, som innehar fjärdeplatsen. Dessutom ordnades lite andrum neråt i tabellen, där fyra lag låg på sju poäng innan denna omgång.

AHK 99 - Backa  29 - 23 (14 - 9)

Mål AHK 99
: Thomas Larsen 7 (2), Martin Friskopp 5, David Hovisalo 5, Arvid Spetz 4, Eric Augustsson 4 (1), André Blomqvist 2, André Amberg 2 (1)

- Hovens fot höll, det var värre med flåset.
- Kenny spelade inte pga sjukdom. Ryktas om något se****t överförbart.
- Thomas briljerade stundtals, och straffades med en sned "femetta"
- Ola spelade inte pga sjukdom. Ryktas om något se****t överförbart.
- Bästa spelare var Kristofer, som lyckades hålla ordning på tre Backautvisningar samtidigt.
- Eric sköt en usel straff
- Det står Fishy på lappen med målskyttar. Har det något att gör med att Friskopp luktar illa?
- Amberg är världens snällaste och vägrar avsluta när målvakten ligger ner
- Domaren var inte lika snäll och vägrade blåsa av när Amberg motade Arvids skott med bakhuvet.
- Eric la ett uselt frikast i slutet
- Skönt att sitta på läktaren och bara kunna klaga.

Match och match

Det blev en ny poäng i fredags. Nedan Olas referat med benägen kommentarshjälp av bloggens skribent.

Matchen började i ett ganska högt tempo, sett från div. 4 perspektiv, med 3 veckors jul uppehåll. (Läs: Matchen spelades i uselt tempo och inget av lagen hade högre tempo än Guldhedens mittsexa, aka Guldklimpen) Kungälv ångade på och tog sig ett övertag på 3 mål innan -99 började få ordning på såväl försvar som anfall. Däremot var avsluten inte skärpta, såväl från Olas och Arvids sida från 9m , men även från kantspelarna som brände rena frilägen. (Läs: Ola och Arvid var inte så dåliga. Kanterna var sämre)

Kungälv till halvtidsvila med 15-13.

I andra halvlek fick 99 en bra start och tog ikapp det lilla försprång som Kungälv hade och lagen följdes sedan åt. Ett stabilt försvarspel ledde till att hemmalaget stod upp bakåt, framförallt Björk och Svensson. (Läs: Kungälvs spel var fortfarande ganska långsamt så Björk och Svensson hann med) Lyckan framåt var däremot sämre och Ola blev uppäten av den stora björnen i mål. (Läs: Ola är avundsjuk för att mannen i mål har hår på bröstet). Sista anfallet lyckades vi bolla runt i över en minut för att inte ge Kungälv chansen till ett nytt anfall. Med knappa tio sekunder kvar försökte Ola lämna över ansvaret på Arvid som vände och gav tebax bollen och Ola, med stort självförtroende för kvällen fick dra till. Det blev lyckat och vi räddade en poäng i drabbningen.

Sista sekunden springer ungefär halva laget genom mittcirkeln för att förhindra ett möjligt mål av kungälv. (Läs: Carlos, Björk och Arvid orkade inte springa hem och hann inte längre än till mittplan). Resultatet blev ett frikast samt två min för en spelare. Frikastet var i Grananderklass och därav vet vi alla det det inte var någon fara. (Läs: Han som la frikastet tyckte att det var viktigare att se snygg ut än att utföra ett bra frikast) Den gamla knubbiga överdrivet tjatiga mittnian i Kungälv stod sedan kvar och diskuterade i över tjugo minuter efter matchen och ville ha ett rött kort på våran utvisade spelare. Läktarna ropade för rött kort på Carlos när vi tackade domarna. (Läs: Carlos borde fått rött men Kungälvs mittnia var mest upprörd över att han inte blev sponsrad av ett julöl såhär tätt inpå helgerna)

Matchens Kanon: Hoven: för att lyckas ta en ”utvisning” från läktaren genom starkt hetsande av de "lysande" domarna. Riktigt starkt jobbat ! (Läs: En förvånansvärt nykter Hoven lät hjärtat styra munnen, och tog en utvisning för laget)

Matchens Kalkon: Friskopp får ändå toppa matchens kalkon då han fick till det fulaste skutt och sämsta avslut jag någonsin skådat. Att satsa på att hoppa rakt in i en björn med huvudet före och ändan upp i luften borde inte vara annat. (Läs: Även om det var fult så finns det inget som slår Björn Hammars köttbullestürmer från säsongen i sexan)

Ny hemmamatch på fredag, mot Backa. Seger vore trevligt så vi drar ifrån övriga tre lag på sju poäng.

Laget: Clausen, Arvid, Ola, Martin F, Björk, Eric, Carlos, Rosén, Andre A, Andre B, Thomas.