3- Ermir
2- Fredrik
1- Björn, Mikael, Richard

Dino räddade och Janne sprang

Sista matchen innan juluppehåll och serievändning. För motståndet stod Nordhem som i uppställningen ståtade med en spelare född innan andra världskriget, eller nåt. Förvånansvärt snabb var han och Larsen hade uppenbara problem att hinna med i hemspringet. Respekt!

Att AHK 99 skulle vinna var det aldrig någon tvekan om, frågan var bara hur stort. Janne Lundström kontrade in 99ornas två första mål och ledningen som därigenom skapades släppte 99orna aldrig. Nordhem som hade två bra skyttar och en helt ok mittsexa stretade dock emot och var med i matchen fram till 10-8. AHK 99 gjorde då ett litet ryck fram till halvtidsledning 13-8. Skytte och kontringar var 99ornas melodi i första halvlek medan Nordhem främst sköt runt och över 99-försvaret. Ett långsamt anfallspel från Nodhem gav ett långsamt försvar från 99ornas sida.

I början av andra halvlek avgjordes matchen definitvt. Janne Lundström var dubbelt så bra som i inledningen av första halvlek och gjorde följaktiligen de fyra första målen. Samtliga, eller ivf flertalet, assisterade av Dino i målet som i andra halvlek fick tag i många bollar och svarade för en hel del assist.

Under resten av halvleken sprang 99-orna ifrån gästerna och kunde till slut vinna 32-20. Mycket positivt var att AHK 99 för en gångs skull gjorde en bättre andra halvlek trots att man ledde med ett gäng mål redan i halvlek.

I sann julanda utses ingen bästa spelare. Seger får istället ses som fin kollektiv insats.

AHK 99 - Nordhem 32 - 20 (13-8)

Mål: Robin Blomgren 10, Janne Lundström 8, Ola Johansson 8 (1), Martin Larsen 3, Johan Gedda 2, Eric Augustsson

Matchens buse var Niklas Kroon som fick gult kort. I övrigt utdelades varken varningar eller utvisningar.

Rattfylla och hallvila

24-årskalas och lagfest på samma gång. Mycket trevligt anordnat av Ola. Lite annat löst folk var oxå på plats, men så brukar det bli när det ryktas på stan att AHK 99 är samlade till fest.

På fotot nedan tas Ola på bar gärning för rattfylla. En jäger serverad i ratten till den snow racer som delar av laget gav födelsedagsbarnet. Jägern stod andra delar av laget för.

Som synes på nästa bild var 99orna på plats glada och snygga.

99-bloggen kan även avslöja att en av personerna på bilden efter festen somnade hemma i hallen. Personen hittades vid halv-tre tiden av sin sambo och låg då i fosterställning, fortfarande iklädd såväl jacka som skor.

Det sista vi såg av Kenny - för den här gången

Kennys bejublade insats i målet mot Nödinge blev hans sista i AHK 99 för den här gången. Nu drar han söderut, till snön i Österrike. Kanske var det Tyskland, men snö var det i vilket fall.

Ryktet säger att Kenny kommer att ta med sina glasögon och jobba som svetsare.

Till minne av Kennys insatser publicerar vi nu en mycket intim bild. Hela laget gjorde nämligen sitt bästa för att skydda Kennys juveler, och tillverkade ett "suppe" av det som fanns till hands.

Hela laget önskar Kenny lycka till men hoppas samtidigt att det går åt h***te  så att vi snart har honom tillbaka i uppställningen.

Omgång åtta

Inga direkt oväntade resultat i denna omgång.

99ornas elvamålsseger, 28-17 mot Nödinge, kunde inneburit att laget kommit lite närmare serieledande Kungälv. Elva mål blev dock segerdifferensen även för Kungälv. 23-12 borta mot Kelt.

Wassarna vann kampen om tredjeplatsen mot Majorna 25-20 och har fortfarande visst häng på andraplatsen. Nordhem slog Baltic 28-25.

Sista innan serien vänder

Hemma mot Nordhem. Onsdag. Samling strax innan kl. 20. Match 20.45

Laget: Dino, Björk, Figge, Eric, Hansson, Larsen, Janne, Ola, Robin, Kroon, Gedda

AHK 99 vann utan målvakt

Färre än beräknat dök upp till samling kl. 9.30 på söndagsmorgonen. Således lyckades Nödinges första taktiska drag, att lägga matchen redan kl. 11.20. Största avbräcket var att Dino saknades. Efter diverse telefonsamtal och hembesök tvingades laget avresa utan målvakt, och dessutom med bara två ordninarie niometare. Niklas Kroon trodde att han var petad eftersom han missade förra träningen. Istället blev han nu väckt av Hanssons glada röst och fick be flickan brevid att klä på sig och gå hem. Var Robin höll hus var det ingen som visste. Inte ens storebror som borde he en ständigt vakande hand över familjens minsting.

Kenny Augustsson blev dagens hjälte då han tog på sig uppgiften som målvakt. Ett taggat 99-försvar gjorde allt för att hjälpa Kenny i målet, vilket tillsammans med Kennys egna insats ledde till att nollan hölls intakt i 21 minuter. AHK 99 hade då gjort 11 mål och innan halvlekens slut var ställningen 15-2 till bortalaget.

Den andra halvleken var inte den första lik. AHK 99 blev mer stillastående, framförallt i försvaret, och lät Nödinge göra onödigt många mål. Med bara två avbytare så mattades givetvis krafterna hos gästerna, som ändå kunde bibehålla målfabrikationen framåt. Nödinge lyckades framförallt skjuta runt 99ornas tvåor och placerade bollarna i Kennys bortre hörn. Inget som Kenny kan lastas för då försvaret borde pressat något hårdare.

Alla 99or som idag höll till på nio meter (Ola, Kroon, Hansson, Eric,) förtjänar extra beröm, med ytterligare ett extra plus för Ola Johansson som placerade in bollarna lite som han ville. Även Kennys fina instats i mål ska givetvis framhållas, lixom Fredrik Blomgens försvarsarbete.

Nödinge - AHK 99 17 - 28 (2-15)

Mål AHK 99: Ola Johansson 12 (2), Eric Augustsson 5, Martin Larsen 3, Peter Hansson 3, Niklas Kroon 3, Carlos Picasso 2, Kristofer Björk

Utvisningar: Figge, Eric

Det är ett mål för mycket på lappen. Målet avskrivs mot beskrivning. Gjorde verkligen Eric fem mål?

Flytta fönster

Enligt egen utsago skulle David Hovisalo flytta fönster under söndagen och kunde därför inte delta i AHK 99s match. Under lördagseftermiddagen uppdagades dock sanningen, i och med att Hoven plötsligt stod med i HPs laguppställning.

David är givetvis fri att spela och prioritera vilket lag han vill, men värre är att ingen ansvarig från HP har hört av sig för att kolla hur det såg ut med spelare inför 99ornas match. Resultatet blev nu att 99orna tvingades åka med enbart två ordinare niometare till bortamatchen mot Nödinge.

I övrigt kan man fundera över om övriga HP-spelare får en plats i truppen trots att de inte tränat på fem veckor.

AHK 99 kommer nu inleda förhandlingar om utbildningsersättning för David. Kan bli ett trevligt tillskott till AHK 99s lagkassa.

Nödinge borta

På söndag. Verkar som att Nödinge har satsat på matchtiden som ett vapen i kampen om segern. Egentligen borde vi resa från Alingsås på lördag eftermiddag och övernatta i närheten av hallen. Istället trotsar vi tröttheten och samlas 9.30.

Laget: Dino, Björk, Figge, Larsen, Hansson, Carlos, Kenny, Ola, Robin, Kroon, Eric