Jag har det bra men på kvällarna när jag ska sova så saknar jag er.
Då brukar jag tröstäta jordnötter.

Kram Kenny

Tredjeplatsen säkrad

Tack vare segern mot Runa har vi nu säkrat minste en tredjeplats i serien. Majorna kunde inte göra något åt Kungälv (10-22) och deras poängtapp gör att de max kan nå 19 poäng. Vi har redan 20, och satsar givetvis på att hålla andraplatsen.

Statistik

Inför det långa uppehållet är det på sin plats att publicera lite statistik.

Säkert men segt

Ny säker seger i onsdagens hemmamatch mot Runa. Jumbon betvingades med 24-18 (12-7)

Totalt sett en bra insatsdär Runa aldrig gavs chansen att ta sig in i matchen. Tidigt 4-1 och 6-3, sen var det kört för gästerna. 99orna startade med ett rörligt spel på nio meter vilket gav bra lägen för såväl skott som utspel. Inledningsvis förvaltades oxå lägena på ett bra sätt.

Ganska omgående insåg AHK 99 att motståndet inte höll någon högre klass, annat än när det gällde att gnälla på domaren, och förtog sig därför inte under matchen. Dessbättre var det inte heller någon som gjorde bort sig.

Runas enda riktiga hot var mittskytten som lite för ofta fick skjuta ostört. En hel del av Runas mål kom även på "andrabollar" där 99orna redan ställt om till kontring. Fyra mål var det närmsta Runa lyckades ta sig i andra halvlek och hemmasegern borde i ärlighetens namn varit större.

Dagens extra omnämnaden går till Ola Johansson och Robin Blomgren som sköt på kapp för att toppa målligan inför det nästan månadslånga uppehållet. Födelsedagsbarnet Carlos Picazo gjorde sin bästa insats för säsongen.

AHK 99 - Runa  24-18 (12-7)

Mål AHK 99: Ola Johansson 9, Robin Blomgren 7, Carlos Picazo 2, Martin Friskopp 2, Fredrik Blomgren 2, Johan Gedda, Martin Larsen

Utvisningar: Martin Friskopp 2, Robin, Gedda

På Erics begäran

Eric har som bekant lämnat oss. Innan dess krävde Eric att få ett farväl i bloggen, percis som Janne tidigare fick.

Givetvis får Eric igenom sitt krav, men samtidigt avslöjas vad Erics "Australienresa" egentligen innebär.

Det är med sorg i bröstet vi konstaterar att Eric i själva verket nu rent fysiskt klivit in i wow-världen som sin avatar Erica.

Carlos och Björk

Idag fyller Carlos år. Hela laget grattar och förväntar sig tapas och sangria i omklädningsrummet efter matchen. San Miguel är ett helt ok alternativt till sangrian. Å andra sidan kan Carlos lika väl bjuda på vatten och han väljer San Miguel-alternativet. Tapas är dock ett krav.

He´s hot, and he´s single

Nästa fest kommer Björk att stå värd för, då det ryktas att lille pojken ska flytta hemifrån.

Lika som Björn

Tidigare har det här i bloggen presenterats en lika som bär - Larsen och Björn

Nu är det dax igen, men har tyvärr inte tillgång till bilder denna gång.

Efter lördagens match frågade en av de inkallade spelarna (nämner inga namn men han stod i mål) om Björn och Dino är bröder, för de är så lika.

Kan det ha något med skinnskallar att göra?

Uppmaning

Alla läsare av denna blogg som dessutom är medlemmar på facebook uppmanas härmed att gå med i gruppen Befria oss från Claes Hellgren. Om tillräckligt många går med så kanske Tv 4 fattar att gubben inte kan modern handboll.

Dagens citat:

"Oj oj oj. Han gör en älgräddning. Håller kvar händerna högt över huvudet"

Hemma mot Runa

Onsdag (28/1) kl. 20.45. Samling ca kl. 20

Laget består av dem som spelade bortamatchen senast. Tillkommer gör mest niometare eftersom sexmeterspositionerna är fyllda från föregående match.

Laget: Costa, Björk, Figge, Hansson, Larsen, Friskopp, Carlos, Ola, Robin, Hoven, Gedda

Omgång tolv

Serieledande Kungälv stod över denna omgång. Tvåan AHK 99 vann borta mot Baltic 24-16 men är ändå, trots en match mer spelad, två poäng från toppositionen. Majorna verkar ha kallat in förstärkningar till seriens andra halva och krossade Nordhem på bortaplan, 13-27. I nästa omgång spelar Majorna hemma mot Kungälv och det blir intressant att se vad Majorna kan ställa till med i den matchen.

Trean Wassarna kom undan med ett nödrop mot jumbon Runa. Vann med uddamålet, 23-22, på hemmaplan. Kelt lämnade jumboplatsen via hemmaseger mot Nödinge 19-14.

Fem matchen återstår

Planera och meddela återbud i god tid.

Ons 28 jan 20.45 Hemma mot Runa
Sön 22 feb 18.15 Hemma mot Kungälv (flyttas möjligen till träningstid ons 18 mars)
Fre 27 feb 19.30 Borta mot Wassarna (kanske flyttas, spelas då troligen på Wassarnas träningstid under veckan)
Fre 13 mar 20.45 Hemma mot Nödinge
Ons 18 mar 20.15 borta mot Nordhem

Seger trots manfall

Tack och lov har vi ett gäng gubbar som alltid ställer upp, och som planerar sin tid mer än två dagar i förväg.
Övriga måste bli bättre på att säga till i tid när de inte kan. Så som det var idag, med jakt på spelare till två timmar innan samling, får det inte bli igen. Att lämna återbud fyra timmar innan match är helt åt helvete.

Kvarvarande spelprogram kommer att publiceras på bloggen och sen får var och en ta sitt ansvar och kolla vilka matcher man inte kan medverka.

Extra stort tack i dagens match till Erik och Billy som ställde upp och såg till att vi fick fullt lag.

Första halvlek kommer inte gå till historen som en av 99ornas bästa. Ola Johansson var dock pigg värre och såg till bortalaget hängde med i matchen. När Ola sen under en period inte fick in sina skott tog det ett tag innan övriga spelare klev fram och bidrog till målskyttet. Denna period gav Baltic möjligheten att dra ifrån med några bollar och gå till halvtidsledning 10-7

I början av andra halvlek vände AHK 99 omgående på matchen genom fyra raka mål. Baltic drog dessutom på sig utvisningar som visade sig kostsamma. Framförallt bidrog den reducerade uppställningen till att orken tröt snabbt hos hemmalaget. Hos 99orna klev fler spelare fram och tog ansvar i andra halvlek, samtidigt som försvaret hade bra koll på hemmaspelarna. I målet kunde Erik plocka fler bollar i andra halvlek, men gjorde även en stark insats i den första.

Till slut komfortabel seger 24-16 för 99orna, som alltså ganska enkelt kunde vinna matchen trots bara en avbytare och två inlånade spelare. Totalt sett var detta en lagseger men ett extra omnämnande till Kristofer Björk som gjorde sin bästa match i 99-tröjan.

Baltic - AHK 99   16-24 (10-7)

Mål AHK 99: Ola Johansson 7 (1), Martin Friskopp 5 (2), Kristofer Björk 4, Martin Larsen 3, Peter Hansson 2, Billy Sjöstedt 2, Carlos Picazo

Ny match på onsdag, hemma mot Runa 20.45. Laget publiceras under morgondagen.

Samling

Halv sex, om någon missat det. Janne spelare inte, men Billy är med. Jagar ytterligare en junior.

Det blir match

Baltic hade tyvärr ingen möjlighet att flytta matchen. Eller så ser de möjligheten till två poäng. Sluga gamla rävar?

Vi får trösta oss med att även Baltic har ont om folk. Verkar som att vår brandman kan göra snabbare comeback än väntat. Inte helt säkert dock.

Säkrade lirare är Costa, Hansson, Larsen, Björk, Friskopp och Carlos och Ola

Kroon är skadad. Tydligen handleden. Kanske är det slut med den där tjejen???

Ska se om juniorerna kan avvara en niometare eller två.

Onsdagens träning

Debattens vågor kring onsdagens träning har gått höga. Här kommer mer att gny över.

Damlagets match startar 19.30, och vi kommer inte kunna gå på plan förrän ca 20.45. Därför kommer vi göra något så udda som att värma på läktaren, så att vi är klara för bollträning när planen blir ledig.

Omgång elva

Baltic verkar ha kommit igång och har tagit fem poäng på de tre senaste omgångarna. Denna gång var det Majorna som slog tillbaka på bortaplan, 28-23.  Förhoppningsvis kan AHK 99 sätta stopp för sviten på lördag då lagen möts i Lerum.

Runa tätade till bottenstriden genom att slå Nordhem 30-22. Kungälv tog sin minsta seger hittills, 25-20 mot Wassarna. AHK 99 lyckades för en gångs skull ta in några plusmål på Kungälv genom 25-16 hemma mot Kelt.

Allmänt utrop

Janne Lundström, Janne Lundström. Din överdragströja kan hämtas i tröjbyttan på kansliet.

Back on track

Efter förra omgångens minst sagt onödiga förlust styrde AHK 99 på söndagseftermiddan in på segerspåret igen.

Förvisso var det ett av seriens bottenlag, Kelt, som stod för motståndet men ändå en stabil insats från 99orna som vann med 25-16 efter 14-7 i halvtid.

Kelt hade sedan vårens möte värvat en del hyffsade spelare och var nu ett mycket bättre lag än senast. Inledningsvis hängde gästerna med AHK 99 och fram till 4-4 var det match. AHK 99 gjorde sedan tre raka mål och egentligen var matchen avgjord redan där. Hemmalaget drygade sedan ut ledningen till 14-7 i paus. AHK 99 tog över matchen tack vare att försvaret började hitta timing och sampel, vilket även gav Dino i målet möjligheten att rädda fler skott.

Glädjande nog lyckades 99orna prestera bra handboll hela vägen och slutade inte spela bara för att man var bättre än motståndet. Försvaret var bra men det var ändå Kelts skytte som gjorde att andra halvlek blev jämnare än den första. Någon chans att göra matchen spännande hade dock inte gästerna.

Bäst i dagens 99  var Ola Johansson och Dino Skondras. Dessutom såg Martin Friskopps debut lovande ut inför framtiden.

AHK 99 - Kelt   25-16 (14-7)

AHK 99: Ola Johansson 8, Robin Blomgren 6, Martin Friskopp 3, Peter Hansson 2, Carlos Picazo, Fredrik Blomgren, Johan Gedda, Kristofer Björk, David Hovisalo, Eric Augustsson

Utvisningar: Robin 2, Ola (Glömde jag någon?)

Nygamla bud

Träningen nästa vecka kommer att hållas på den vanliga tiden. Glöm tidigare info.

Dock kommer vi att dela tiden med a-pojkarna. Vi tränar på en halvan, och möjligen matchar vi lite mot deras sm-lag  i slutet. Finns några olika anledningar till dessa ändringar men att dela träning var alternativet till att inte träna alls.

Träningar och match

Mycket bra uppslutning på kvällens träning, vilket även innebar väl genomförda 90 minuter.

Match hemma på söndag. Samling 15.30

Laget: Dino, Hansson, Carlos, Martin F, Larsen, Ola, Johan, Hoven, Robin, Kroon, Figge, Eric, Björk (trots att han missade träningen, fy skäms)

Omgång tio

Ingen rolig läsning för 99ornas fans. Tung och onödig förlust mot kölaget Majorna 24-27. Dessutom vann Wassarna 20-16 mot Nödinge och är nu bara två poäng efter AHK 99. Matchen mellan tvåan och trean ligger förvisso långt fram, men det kan bli ett intressant möte i omgång 16.

I övrigt vann Kungälv 27-19 borta mot Nordhem och Baltic tog en storseger hemma mot Runa, 27-18.

Janne blir brandman

AHK 99 drabbas av ännu en jobspost. Senast var det Kenny som lämnade truppen. Nu är det Janne som fått för sig att han ska bli nåt. Valet föll på brandman, och 99orna önskar givetvis lycka till med utbildningen i att rädda katter från träd, posera snyggt med brandslang, köra lastbil i höga hastigheter, och sjunga klämkäckt i melodifestivalen. Som alla vet är själva brandbekämpningen bara sekundär för en brandman. För att Janne och alla vi andra ska förstå vad Janne nu gett sig in på så bjuder bloggen på en liten tjuvkik in i Jannes kommande liv. Håll till godo!

Janne får inte heller glömma de tre ledorden - Rädda, larma, släck.

Ingen rolig fredagskväll

Tråkiga nyheter bör avhandlas i korta ordalag.

AHK 99 inledde bra och hade ledningen 8-4 tio minuter in i matchen. Med åtta minuter kvar av första halvlek punktades Ola Johansson och 99orna, som bara hade tre ordinarie niometare att tillgå, lyckades inte hitta några bra lösningar och spelet gick i stå. Ledningen hölls dock i halvtid, 13-11. I andra halvlek var Majorna snabbt ikapp och förbi. 99orna brände en hel del lägen, men dessa lägen var inte resultatet av ett ordnat spel utan oftast inidividuella prestationer.

AHK 99 borde inte förlorat denna match och borde avgjort matchen tidigare, men fyra minuter utan ordinarie målvakt under matchens sista fem minuter avgjorde definitiv. Peter Hansson fick hoppa in mellan stolparna under Dinos utvisningar men kunde inte förhindra att Majorna avgjorde matchen. Att Janne Lundström tvingades utgå med bruten näsa* med kvarten kvar var oxå en bidragande orsak till att 99orna inte lyckades variera sitt anfallsspel. Nu hoppas vi bara att skadan är så lindrig som möjligt och att den inte sätter några käppar i hjulet för Jannes brandmannautbildning. Ingen av 99orrna förtjänar överbetyg men sekretariatet utsåg Ola Johansson till bästa spelare. Det bevisar egentligen bara vilken pojkvän lillsyrran gillar bäst.

AHK 99 - Majornas IK 2       24-27   (13-11)

AHK 99: Robin Blomgren 6, Ola Johansson 6 (1), Johan Gedda 3, Janne Lundström 2, Peter Hansson 2, Eric Augustsson 2, Martin Larsen, Fredrik Blomgren, Kristofer Björk.

Utvisningar: Dino 2, Ola 1

Kvällens behållning var Magnus Hellman som varit på Mc Donalds innan matchen och där fått en megafon i  sin Happy Meal. Från läktarplats kommenterade Magnus matchen och hade ungefär lika många rätt som Claes Hellgren har under en landskamp.

Till sist ber vi Jonas Jonsson att låta bli våra spelare. Vi har inte heller massa folk att tillgå.

*Har nu varit i kontakt med Janne som bekräftade att näsan är av. Det är dock inget brott på näsryggen utan frakturen sitter längre in mot skallbenet. Janne är hemma och mår efter omstädigheterna bra. Han ska röntgas i morgon och förhoppningsvis sätts näsan på plats efter det.