Uppsträckning

Dax för lite rannsakan, för var och en av oss.

I kväll ställde vi för andra gången in en träning på grund av för få deltagare. Det kan inte vara för mycket begärt att man lägger en kväll i veckan, om man vill vara med och spela matcher. Fotboll på tv eller ej. I dagsläget finns det spelare som inte tränat på fem-sex veckor, och nu bara tas ut till matcherna för att det saknas folk på positionen.

Kom igen nu. Träna, så blir det roligare för alla.

Omgång sju

Kungälv visar ingen pardon och verkar ha förmågan att fortsätta spela hela matcherna trots att de är överlägsna. En egenskap som AHK 99 borde lära av. Denna gång var det Runa som fick känna på serieledarnas handboll. 14-38 slutade matchen. Nödinge blandar och ger. Denna omgång storstryk mot Majorna, 25-16. Baltic tog sin blott andra seger genom att slå Kelt med uddamålet, 23-22. Underligt att Baltic inte tagit fler poäng, då de är ett spelade lag med handbollskunnande. Slutligen så under-toppenmötet mellan AHK 99 och Wassarna. AHK 99 segrade 25-15 och ryckte till sig ett trepoängsförsprång till Wassarna. Även Majorna är tre poäng efter, men med en match mer spelad.


En liten kik på den södra femman visar att förra säsongens motståndare Varberg och Guldheden klarar av den högre serien på lite olika sätt. Varberg toppar och Guldheden ligger näst sist. Troligen fungerar Varbergs snabba tekniska spel bättre än Guldhedens gåhandboll med linjeinspel.

Så liten, och ändå punktad


Andraplatsen i tryggt förvar

Första halvlek i fyrapoängsmatchen mot Wassarna var en ganska sömning historia där AHK 99 inledde klart bäst och gick till ledning 4-1. Försvaret hamnade sedan lite väl mycket på hälarna och Wassarna kunde jobba sig in i matchen. Angeredslaget hade ett tag ledningen men i numerärt underläge kunde 99orna vända tillbaka till halvtidsledning 8-7.

En bra 99-start i andra halvlek satte helt stopp för Wassarnas chans till poäng. Försvaret höll samma höga klass som i första halvlek och anfallsspelet blev mer kollektiv, och därmed effektivare. Vunna bollar i försvaret omsattes i kontringar, och inte sällan var det Dino i målet som stod för precisa målpass. Målpass som hade kunnat bli ännu fler om hemmalaget förvaltat alla sina frilägen. De yngre spelarna i Wassarna fick under den andra halvlan se sig frånsprungna av de äldre och mer rutinerade 99-orna. Imponerande att "gamla" AHK 99 visar på bättre kondition än Wassarna, med spelare födda främst 89-91.

Bäst i dagens AHK 99 var sexmålsskytten Ola Johansson.


AHK 99 - Wassarna 25 - 15 (8 - 7)

Målskyttar AHK 99: Robin Blomgren 7, Ola Johansson 6 (1), David Hovisalo 3, Kenny Augustsson 2, Eric Augustsson 2, Janne Lundström, Martin Larsen, Peter Hansson, Ermir Peci, Dino Skondras (1)

Nästa drabbning

Hemma mot Wassarna, söndag 18.15. Samling timman innan.

Laget:  (som i stort baseras på senaste träningen, där vi glädjande nog nästan var två uppställningar)

Dino, Björk, Ermir, Eric, Kenny, Janne, Peter, Carlos, Larsen, Robin, Ola, Kroon, Hoven


Matchen mot Nordhem flyttas. De ansåg att matchdatum var för nära jul. Matchen som skulle spelats 21/12 spelas istället på träningstid 17/12.

Omgång sex

Kungälv visade vilka som regerar och Wassarna tog chansen att hänga på toppen.

Som tidigare inlägg i bloggen visar så vann Kungälv den tidiga seriefinalen mot AHK 99. Wassarna ordnade till ett nytt toppmöte på söndag i Nolhaga genom att storbanka Nordhem 26-13. Nödinge slog Runa 21-18 och Kelt, enda laget utan seger, tog en poäng mot Majorna via 17-17.

Alla lag har nu spelat minst fem matcher. Nordhem, Runa och Majorna har spelat sex. Tabellen ser ut som följer.

Kungälv 10
AHK 99 8
Wassarna 7
Nödinge 6
Majorna 5
Nordhem 5
Runa 3
Kelt 2
Baltic 2

Förlust i seriefinalen

Kungälv visade sig, precis som tidigare resultat vittnat om, vara ett riktigt bra handbollslag. Mycket rutin, med bara två spelare födda på åttiotalet, i kombination med en hel del handbollskunnande.

Kungälv startade matchen med skytte från ytternio, alternativt insspel från mitten. AHK 99 var inte riktigt med på noterna och smällde inte på fullt så mycket som hade behövts. Framåt kom 99orna till hyffsade lägen men Kungälvs målvakter (det byttes friskt) tog många av de skott ,som i andra matcher i denna serie innebär mål. Några kontringar lyckades Kungälv också omsätta men levde inte alls så mycket på snabbhet som på skytte.

Vid underläge 5-2 efter cirka en kvart började 99orna få koll på inspelen, mycket tack vare säsongsdebuterande Fredrik Blomgren som orkade hålla emot i mittförsvaret. Framåt fortsatte dock Kungälvs målvakter att gäcka Alingsåsskyttarna, och i halvlek hade AHK 99 bara åstadkommit fyra mål. Kungälv hade elva, och hade således till stor del redan avgjort matchen.

Andra halvlek blev jämnare, och AHK 99 tog sig också något närmare till en början. Kungälv lät dock inte toppkonkurenterna komma för nära, och vann till slut den andra halvleken med ett mål. Slutresultat 23-15.

99orna hade bättre fart och uppspel i den andra halvleken, men den bristfälliga träningsnärvaron går ut över sampelet vilket gör att anfallsspelet ofta blir alltför individuellt. Bland de individuella insatserna lyckades ändå Robin Blomgren bäst, med bra skytte och fart i den andra halvleken. 

Kungälv har en klar fördel av vanan att spela i sin trånga hemmahall, och att döma av denna match är det till stor del målvakternas förtjänst att Kungälv parkerat på förstaplatsen. Med ett bättre anfallsspel hade AHK 99 kunnat göra match av seriefinalen.  Försvarsmässigt är det ändå helt ok att bara släppa 23 mål mot ett lag som snittar 30 mål framåt.

Bra insats i AHK 99 även av målvakten Rickard Larsson som med kort varsel fick hoppa in då ordinare målvakten Dino Skondras tyckte att november och fotbollsträning innan match var en bra kombination. Resultatet - stukad fot och återbud till matchen. Rickard ersatte dock Dino med den äran och stod för många fina parader.


Kungälv 2 - AHK 99  23-15 (11-4)

Mål AHK 99: Robin Blomgren 8, Ola Johansson 4 (2), Fredrik Blomgren, Peter Hansson, David Hovisalo


Nästa match för AHK 99 hemma (kors i taket) mot Wassarna på söndag kl. 18.15. Fin chans att då verkligen befästa andraplatsen i serien.


Kuriosa från matchen: Kungälvs mittnia var den spelare som hade störst diameter. Han var även den spelare som fick bära tröjan med Carlsbergreklam. Finns det en samband?


Vart tog alla vägen?

Bara tre spelare på träningen idag, och detta inför söndagens seriefinal. Vila sig i form kanske?
Långa speluppehåll verkar inte vara bra för oss. Intresset dalar.

Den dåliga uppslutningen gjorde att de som var på träningen fick ta ut laget. En uttagning som baseras på träningsvilja, senaste bortamatch, kondition och karisma. Samling 17.30, match i Kungälv 19.15 Följande spelar:

Dino, Björk, Figge, Ola, Hoven, Robin, Gedda, Kenny, Kroon, Peter, Martin

Lämna gärna en kommentar om ni kan/inte kan, eller skicka ett sms.

Omgång fem

Det blir allt klarare vilka lag som kommer slåss om platsen(erna) i division fyra. Wassarna försöker hänga på Kungälv och Alingsås men är efter fyra matcher tre poäng efter. Övriga lag är minst tre poäng efter, med en match mer spelad.

Wassarna hakade på toppen tack vare storseger mot Kelt 26-15. Innebär även att Angeredsgänget gick upp på plusmål. Lagen på plats 4-9 har alla minusmål efter fyra-fem matcher. Majorna besegrade Runa 30-21. Nordhem verkar ha vaknat till liv. Krossade Nödinge 31-18. Kungälv fortsätter imponera. 28-18 borta mot Baltic.


Mycket intressant match i nästa omgång, Kungälv - Alingsås. Inget av lagen har tappat poäng med Kungälv toppar med ganska många plusmåls marginal. Med nästan 30 gjorda mål per match verkar lagets anfallsspel vara riktigt vasst. Alingsås ligger där något efter med 22 mål per match. Istället släpper Alingsås färre mål än Kungälv. Dock bara marginellt, 62 mot 64 insläppta. Inför seriefinalen leder således Kungälv med 30 plusmål före Alingsås. Kungälv får i kraft av rutin och hemmaplan gälla som favoriter. Alingsås är dock mycket sugna på att slå laget som förra säsongen bara förlorade en match i femman, men missade avancemang på grund av a-lag i serien ovanför.

Det kan bli årets division fem-match.

RSS 2.0