Kvällens träning

Det finns planer på att träna in följande variant under kvällens träning.



Följande spelare förväntas ingå i varianten: Hammar, Carlos, Bosse B, Lennart och Björk.

Nygammalt till höger

Hellas rapporter till Robert Wedberg gällande 99ornas träningar måste innehållit många goda ord. A-laget har nämligen redan lagt beslag på hälften av den elitrutin som 99orna besitter. Carlos är återigen aktiv på representationslagets träningar. Vilsna (f.d) lagkamrater frågar sig nu om Carlos är förlorad för säsongen? 

Det finns en risk att rekryteringen av Carlos är snöbollen som få lavinen i rullning, och det gäller nu att hålla hårt i den elitrutin som finns kvar - Christer Mårtensson.

Carlos sågs förövrigt på Maxi under kvällen, inhandlandes korv, korvbröd och cola. Det är ingen mat för en elitidrottsman!  


Spelprogrammet

Nu är det spikat och klart, och premiär är närmare än vad som kan anses sunt.

Fredag 14 sept kl. 19.15 i Nolhagahallen kliver 99orna in i hetluften. Vid septembers månads utgång är redan fyra matcher spelade, och 6 april är serien avgjord. AHK 99 är då förhoppningsvis ett division fem-lag. Ser ut som att det kan bli en bra start, då fyra av de sex första matcherna spelas på hemmaplan och 99orna under tidigare år gjort sig kända som ett starkt hemmalag. Elitseriearenan Nolhagahallen skrämmer säkerligen en del av motståndarna, men i den bemärkelsen kan även Guldheden hävda sig. Deras hemmaarena är den kanske än mer respektingivande Lisebergshallen. Troligen ordnar Pär Johansson med någon form av nöjesfältstudiebesök i samband med denna match, 21 februari. I övrigt kommer 99orna att spela i mindre respektingivande hallar, såsom Skälltorpsskolan.


En populärverision av spelprogrammet följer nedan. Hela programmet finns på www.handboll.o.se


September

14                  19.15             Frillesås                               Nolhaga        

21                  20.45             Svanesund                           Nolhaga        

25                  19.45             Lysekil U                             Kronobergshallen                

30                  18.15             Särokometerna                    Nolhaga

 

Oktober

6                    15.30             Orion                                   Falkenbergs Idrottshall

12                  20.45             Crocodiles                           Nolhaga

20                  16.00             Varberg B                            Varbergs Idrottshall

26                  20.45             Guldheden                           Nolhaga

 

November

11                  14.25             Old Runa                             Sandklevshallen

16                  19.15             Backa/Ballskär                     Nolhaga

21                  21.00             Old TAIK                            Torslandahallen

30                  20.45             Lexby                                  Nolhagahallen

 

December

5                    20.15             Bjurslätt 2                            Valhalla A

16                  11.00             Frillesås                               Frillesås Idrottshall

 

Januari

12                  13.30             Svanesund                           Henåns Idrottshall

20                  18.15             Lysekil U                             Nolhaga

27                  17.45             Särökometerna                    Bukärrhallen

 

Februari        

1                    20.45             Orion                                   Nolhaga

9                    15.45             Crocodiles                           Lillkärrshallen

17                  16.15             Varberg B                            Nolhaga

21                  18.30             Guldheden                           Lisebergshallen

27                  20.45             Old Runa                             Nolhaga

29                  20.15             Backa/Ballskär                     Skälltorpsskolan

 

Mars

7                    19.15             Old TAIK                            Nolhaga

15                  13.10             Lexby                                  Landvetter Sporthall

 

April

6                    18.15             Bjurslätt 2                            Nolhaga


Fler röstar utåt

Under kvällen har även Christer Hellström och Anders Fältnäs anslutit sig till 99-falangen Vi som snedställer utåt mot högerhänt högernia. Under morgondagen förväntas Per Carlén och Magnus Wislander ansluta sig till denna skara av kunnigt handbollsfolk.

Två spelare från 99orna har idag skött musiken under Alingsås Elitcup. Dessvärre har skivorna börjat ta slut och de båda herrarna förväntas därför beatboxa sig igenom de fyra återstående matcherna.

Vänstertvåans snedställning mot högerhänt högernia

Rubrikens innehåll var dagens stora diskussionsämne. Allt tog sin början när Stendahl började hacka på Larsens jobb som tvåa mot högerhänte högernian Håkan Lind. Stendahl hade minsann alltid haft ett försvar framför sig som snedställde inåt mot en högerhänt högernia. Larsen hävdade bestämt att tvåan alltid ska snedställa utåt, vare sig man möter en höger- eller vänsterhänt spelare. 

Med all den rutin (spel- och ledarmässig) som 99orna besitter så var det givetvis fler som ville ha ett ord med i diskussionen. Hansson höll med Stendahl, men kunde inte riktigt visa varför. Bosse Bengtz ville inte välja sida, och sa därför att målvakten får bestämma (således valde han i detta läge Stendahl sida). Björn Karlsson kunde som vanligt inte riktigt skilja på höger och vänster, och visste därför inte riktigt vad han tyckte.

Spiken i diskussionskistan slogs i av Anna Gullberg som klev in på planen och diskussionen och tog Larsens parti. Eftersom Gullberg måste ses som Robert Wedbergs förlängda arm så låter förhoppningsvis alla anhängare av snedställning inåt diskussionen stanna där, men det återstår att se. Larsen är för övrigt upptagen med jobb under nästa veckas träning, så alla som känner för det kan då passa på att snedställa inåt.

Träningen bedrevs idag mot ett mål eftersom Kalle Sundvall var trött, och Petter inte dök upp. Det uppställda spelet, i motsatts till tidigare veckors kasta och spring, gjorde att anfallsspelet iaf närmade sig något som kan liknas vid struktur.


Videobevis...

...på att Petter Forsström faktiskt medverkade på 99ornas träning förra veckan. I videon kan man se Petter överlista både Larsen och Carlos.



Fotograf: Mart

Det viskas...

...om att medierna fått upp ögonen för AHK 99. Bilen på bilden nedan, tillhörande SVTs tredje största nyhetsprogram), sågs på parkeringen utanför Nolhagahallen under förra veckans träning.

Med detta mediaintresse vore det en skymf att påstå att det viskas om 99orna. Denna rubrik går härmed i graven, och ersätts med mer talande rubriker.


Det viskas...

...om att onsdagsklubben hade säsongsavslutning förra veckan. Detta innebär att även Johan Gedda i fortsättningen kommer ha 100%-ig träningsnärvaro.

Serieindelning

Det blir tufft matchande för 99orna. Hela 14 lag är anmälda i Div. 6 västra. Det verkar även bli en del resor. Mestadels till Göteborgsområdet, men även till Falkenberg, Varberg, Lysekil och Orust.
Följande lag kommer vid serieslut att ligga efter AHK 99 i tabellen:

Guldhedens IK, Old TAIK, Backa/Bällskär, Bjurslätts IF 2, Lexby (Partille), Lysekils HK U, Frillesås FF B, IS Orion (Falkenberg), Särökometerna B, HK Varberg B, Crocodiles, Old Runa, Svanesunds GIF B

Det viskas...

...om att klubbens sportchef ådrog sig en skada bara genom att titta på gårdagens 99-träning. Enligt uppgift från säkra källor ägnade klubbens fysioterapeut Anna Gullberg åtskilliga minuter åt att försöka få Hellas i träningsdugligt skick inför nästa veckas 99-träning.

Landslagsklass på träningen...

Det var det unga laget som gjorde flest mål under dagens fotboll. Faktum var att matchen inte var helt olik Elfsborgs drabbning mot Valencia. Framförallt Larsens bollkontroll var i klass med Elfsborgs mittfälts från gårdagens match - passningar vid knäna och mottagningar som mer var bortsstötningar. Sett till laget var skillnaden från gårdagen att de äldre faktiskt visade någon form av anfallslusta. Den enda av de äldre som visade lite Valenciatakter var Björn Karlsson som i stort sett på egen hand slog in det avgörande målet (sista målet vinner, inte flest gjorda). Efter att ha snurrfintat sig förbi de ungas mittfält släppte han bollen till höger, fick ett väl avvägt inlägg och skallade i en elegant båge bollen i mål. Prestationen kostade dock, och i Björns fall handlade det om att betala i svett

 

? Jag vet inte när jag var så här svett senast, sa han efter träningen och fortsatte efter en stunds grubblerier.

? Eller jo, det var jag ju efter förra veckans träning?

 

Emil Karlsson visade sig för första gången, och kommer att bli ett fint tillskott till en redan löpstark trupp. Även en finländsk landslagsman fanns på plats. Petter Forsström (bildbevis nedan) tyckte att 99ornas träning var lagom förberedelse inför finländska seriestarten. Han var faktiskt så pass imponerad av spelet att han väntas återkomma nästa vecka. I sammanhanget bör nämnas att de äldres försvar i den första halvleken var i klass med det finländska landslagets.

 

Dagens läktarlirare var Håkan Lindh, som en gång i tiden var med i 99ornas originaluppställning.


Det viskas...

...om att en målvakt med landslagsrutin kommer att varva upp inför kommande uppdrag genom att delta på
99ornas träning ikväll.


Sannolikheten är även stor att en tränare kommer ta plats på golvet under kvällen...


Det viskas...

...om att Larsens självömkan inte var helt obefogad. Efter undersökning av klubbens fysioterapeut Anna Gullberg konstaterades en mindre bristning i baksidan av vänster lår. Troligen innebär detta vila från onsdagens träning, men enbart som en säkerhetsåtgärd. Hur det står till med Hanssons armbåge är i skrivande stund oklart.


Det viskas...

...om att Mikael Porss tackat nej till spel även i AHK 99. Den killen satsar verkligen på golfen.

Däremot verkar det som att Kenny Augustsson tänker ställa sina niometerskunskaper till förfogande.

AHK 99 hade chansen att delta i helgens Skeneläger, men pga kort varsel tvingades man tacka nej. Dock kommer troligen (och tyvärr) två spelare i truppen att spela en avgörande roll under lördagens a-lagsmatch...

Andra träningen...

...kan bara beskrivas med ett ord - succé!

Sexton tappra själar (varav tre 90or som verkar ha lite lojalitetsproblem med sitt eget lag. Vi förstår dock att det är roligare att träna med 99orna) slöt upp och en hel del nya ansikten fanns på plats. Som vanligt inleddes festen med många minuters bollsparkande, och Peter Hansson förstod nog inte riktigt hur nära han var att drabbas av myteri när han insinuerarde att detta kanske var sista gången som bollen sparkades innan träning.

I takt med att de nya ansiktena anslöt så höjdes oxå medelåldern avsevärt från förra veckans träning. Snabb huvudräkning visar att snittåldern höjdes med fina 4,72 år, men då räknas inte spelare med lojalitetsrpoblem in.

Pinnen behövde semester efter förra veckans träning, och reste till Mallis, så spelet under träningen fick genomföras utan någon poängräkning. Nämnas ska väl oxå att vi denna gång mixade åldrarna. De unga vägrade nämligen att få stryk i både bollsparkande och bollkastande.

Efter den (återigen) mycket tempostarka träningen så valde delar av truppen att gå på lokal. En mycket tydlig regel är att detta bara får ske om man tränat eller spelat match innan. Pär Johansson tyckte dock att det faktum att han befann sig på jobbet istället för i Nolhagahallen rättfärdigade hans närvaro på det lokala hotellet. I övrigt ägnades utekvällen till stor del åt att diskutera vem av de båda skadade spelarna det var mest synd om. Hansson med sin armbåge (som för kvällen hade dubbla knölar) eller Larsen med sin förmodade sträckning i baklåret. Vill det sig illa kan båda dessa härförare tvingas sitta på läktaren de närmsta veckorna.

Det viskas...

...om att "ryktet går" att 99ornas träning är mycket underhållande att beskåda. Kvällens träning förväntas därför beskådas av mångdubbelt fler än premiärträningen.

Det viskas även om att delar av truppen kommer gå på lokal efter dagens träning, och där sprida 99ornas budskap - Ohämmad spelglädje!

Det viskas...

...om att Nya AHK 99s värvningsansvarige, Peter Hansson, nu utmanar "Hellas" i att göra flest panikvärvningar inför seriestarten. Inte mindre än fem nya namn har nämnts inför onsdagens träning. Tyvärr kan inga av dessa namn offentliggöras här i bloggen, då vi fruktar att andra föreningar kan komma att ta upp konkurrensen om spelarnas intresse. Dock kan vi nämna att en av spelare är vänsterhänt och har elitserierutin från såväl AHK som Heim. En annan spelare ses numera kanske främst som en grön-vit fotbollsspelare, men gjorde så sent som förrförra säsongen matcher i den röda VIK-tröjan. En speedig nimetare med lagom humör... 

Det viskas...

...om att pixlarna i toppen av denna sida kommer slätas ut så snart AHKs styrels har godkänt användandet av klubbemblemet i 99ornas logga. Ett godkännande som kan komma att bli lönsamt för båda parter, då försäljningen av 99-merchadise förväntas inbringa ett sexsiffrigt belopp.

Det viskas även om att 99-loggans kreatör avser hålla ett "launchparty" så snart loggan är godkänd.

Det viskas...

...att Nya AHK 99 hade en scout på plats under a-lagets träning igår. Planen var att ,som ett lejon på jakt, identifiera gruppens svagaste individ och sedan sätta klorna i spelaren i form av en värvningskampanj. Bli inte förvånade om 99orna gör en storvärvning inom de närmsta veckorna.

Det viskas...

...om att Christer Mårtensson inte kommer att vara äldst på nästa träning. Ungdomsansvarige Lennart Anderssons kastarm har nämligen så sakta börjat höjas, och väntas nå sin topp under onsdagen. Varning utfärdad!

Nypremiär

Så var första träningen genomförd, och uppslutningen var fullt godkänd. Följande lirare fanns på plats:

Mikael Arvidsson
Johan Gedda
Björn Hammar
Peter Hansson
Pär Johansson
Björn Karlsson
Martin Larsen
Janne Lundström
Christer Mårtensson
Karl Sundvall

Dagens läktarlirare var Christoffer Björk och Johan Stendahl. Dessa två blir, genom sin närvaro, Nya AHK 99s första silly season-rykten. I övrigt ryktas det att Janne Åberg kan bli denna talangfulla grupps tränare. Under träningen framfördes dessutom önskemål om att värva far och son Blomgren (Ove och Fredrik) som mittblock. En sådan värvning skulle dock vara i paritet med M7s värvning av "Magic" Johnsson, så det förblir troligen en dröm.

Att laget kallar sig för nya AHK 99 beror på att den drivande kraften bakom 99ornas comeback, Peter Hansson, tyckte att Moderaternas valkampanj var lyckad och ganska tuff. Han snodde helt enkelt konceptet rakt av och med tanke på att Moderaterna vann valet, så lär väl Nya AHK 99 vinna serien. Peter passade även på att dela med sig av sin målsättning med laget.
- Inom fem år ska vi vara ett stabilt division 2-lag, sa han, och verkade som att han menade det.

Själva träningen bedrevs i högt tempo, vilket fick till följd att en del hade problem att hänga med. Inga namn nämnda i sammanhanget då berörda parter nu säkerligen lägger in ett extra löppass per vecka.
I träningens match mötte de äldre de yngre, och de äldre vann efter att Pinnen (som självutnämnd resultattavla) räknat ihop målen.

Ett extra omnämnade förtjänar Karl Sundvall som efter en lite rostig inledning fick ordning på reflexerna, och i slutet av träningen sånär knäckte Peter Hansson i ett friläge.

Ny svett om en vecka!

RSS 2.0