Ett litet referat från Fredagens drabbning i Nolhaga !

Efter blandade insatser i serieuppstarten håller vi oss fortfarande säkra på hemmaplan. Torslanda som startat hyfsat i år betvingades enkelt , 37-32 efter en match som var jämn i 30minuter.

Matchen var nog främst jämn då vi slarvade extremt mycket och bjöd Torslanda på många mål och själva missade vi väldigt, väldigt mycket. Efter ett ryck direkt i början på andra halvlek från 18-15 till 24-16 var matchen mer eller mindre i hamn. Torslanda gjorde ett litet sprattel och kröp ikapp till 24-19 men närmare än så blev det sedan aldrig.

 

Skall vi plocka fram någon höjdpunkt i den här matchen får jag nog säga att det var Ragnmark i seket som blandade bananätning med knapptryckning på ett extraordinärt sätt, stort tack till Ragnmark som tog på sig uppgiften! Att jag tidigare berömt Frisket för att han lärt sig att stusda, hoppa , och skjuta kan jag numera dementera igen. Det var bara en bluff och så fort han inser att han kommer bli fri med målvakten innebär det att ställa till det så mycket som möjligt, borra ner huvet och blicken i marken, studsa så fort du kan och ramla sedan in i målet. Med eller utan boll , Frisket special.

Sen vill jag även passa på att gratulera David "Hoven" Hovisalo numera även känd som "Toutchkin" som efter 10år ÄNTLIGEN har "DUUUUUUUUNDRAT" in sitt första skott från 9m med vänsteraremn. Du har legat i hårdträning på den länge och kan nog säga att vi alla hoppas att du numera lägger den släggan åt sidan och ägnar dig åt att skjuta med högern då du fullbordat ditt projekt.

 

Ett stort tack till våra härliga vänner (inte Mackan Gedda som valde IDOL???? Före oss?) som kom ner och tittade på matchen och stöttade oss som vanligt!

 

//  iTALIENARN


Säsongens andra hemmamatch – poängen kvar i Alingetexas!


Lördagsmatch , hemma, efter kl 15.00 – då passar det oss att lira lite boll!

Tjörn/Orust kom till Nolhagahallen med ett blandat gäng bollkastare som säkerligen hade väntat sig en tight match. Vi själva hade inga förväntingar över kommande motstånd men visste att Tjörn hade inlett med 2st förluster och vi var fast bestämda om att det måste vara seger.

Efter en lång, lugn och skön uppvärmning blåste domarna igång matchen ca 5-10minuter tidigare som vanligt.

Matchen började med ett stabilt försvarspel bakåt för oss där Tjörn försökte söka sin linje gång på gång. Det resulterade i flertalet bortkastade bollar och vi kom till förstafas kontringar gång på gång. Tack vare att Tjörns målvakt gjorde ett par fina räddningar höll dom sig kvar i matchen i knappa 10minuter. Vi gjorde sedan ett ryck på 5-6mål  som vi aldrig släppte. Matchen rullade på och vår underbara publik bestående av våra vänner samt en och annan förälder fick se oss lattja till oss segern.

En av matchens höjdpunkter kan ha varit när skrivande själv slår en passning från egna 6m’s linjen upp mot en fristående Svesse. Medans han försöker suga in bollen får han en hockeytackling och dyker rakt fram i Anna Lindberg klass och försöker förjäves att nå bollen. Bollen passerar , och passerar sedan även mellan benen på målvakten. Huruvida Svesse va på den eller inte vet jag inte, däremot hävdade han ju starkt att det var hans mål så jag får väl skänka honom det just för att hans dyk var så högklassigt! Själv räknar jag dock in det som ett ”longdistance” rekord på handbollsplanen för egen del!

Båda våra målvakter skötte sig fint i denna match med en ganska hög räddningsprocent och även många fina utkast.
Framåt var en ”nykter” B1 på spelhumör och gjorde många fina individuella prestationer. Frisket visade att han inte behöver snubbla in i straffområdet när han kommer fri från halva planen och Emil sprang på kontring ungefär som att det var 3 BurgerKing restauranger som stod och delade ut gratiskuponger till dom första kunderna!

Vid avtackning för matchen viskade förövrigt Tjörns målvakt att han bjöd på det långa skottet. Jag hälsade med att Frisket tar med blommor och choklad till nr3 (deras höger 9a) till bortamatchen!!

Slutresultatet blev 33-19  (halvtidsresultat typ 16-7 lr nåt)

Ja jäklar. Nu glömde jag nästan något vitalt. Pris till bästa spelare går till Tobbe ”skjortan” Lindberg som visade prov på stort sportsmanship då han valde att placera alla sina skott på målvakten, ramen och utanför ramen. Det gjorde nämligen INGEN annan i AHK99 denna eftermiddag.

// #47


Hemmapremiär och 2poäng!

Säsongens första hemmamatch!

Igår var det dags för säsongens första hemmamatch och det slutade med seger! Det finns inte speciellt mycket att säga om matchen men ett snabbt ref.

Ale kom med ett lag som jag anser att vi bör slå tillbaka med 10bollar eller mer och trots att det hela tiden var vi som förde matchen med ett par bollars fördel kom dom hela tiden tillbaka. Vi fick inte träff på dem bakåt och deras linje fick plocka alldeles för många bollar. 34 mål framåt är helt godkänt medans 31 bakåt är desto sämre. Från stund till stund har vi ett hyfsat kontrollerat anfallspel med risk för att vi blir lite stressade i vissa lägen.

Extra plus igår går till Hoven som såg till att avgöra matchen för oss under matchens sista minuter och även kul att Emil fick öka på sitt seniormålskonto med 4 bollar.

 

Slutresultat: 34-31 (18-15)

 

Träning på onsdag 20.30 som vanligt och hoppas så många som möjligt kan komma då det pålördag är dags för hemmamatch igen och vi skall se till att poängen stannar i Alingsås.

 

// Trött kille på kontoret


RSS 2.0