Barabas

Är det Carlos som är med och leker med piskor på bilden i onsdagens Alingsås Tidning?

I så fall kan Carlos se fram emot en avstängning från nästkommande 99-match. Så öppet viker vi oss inte för a-laget!!!

Träningsmatch

Matchande är just nu det bästa sättet att bättra på flås och samarbete. Därför spelar vi mot juniorerna på onsdag. Matchstart 20.00. Samling 19.30. Speltid är inte bestämd, men troligen 2*30 så vi är klara tidigare än brukligt.

Premiärseger

AHK 99 motsvarade favoritskapet i division 5-premiären. Motståndet var kanske inte det bästa som 99orna kommer stöta på i serien, men tränaren björn Karlsson var ändå nöjd med att ha premiären avklarad.


- Det var lite ringrostigt, men vi gjorde vad vi skulle, säger Ise till bloggen.


Bäst i AHK 99 var målvakten Dino Skondras.


Majornas IK 2 - AHK 99 14-22 (9-16)


Målskyttar: Ola Johansson 6 (1), Ermir Peci 3 (1), Johan Gedda 3 (1), Robin Blomgren 3, Kristofer Björk ,Niklas Kroon, David  Hovisalo, Björn Karlsson , Kenny Augustsson, Eric Augustsson, Mikael Arwidsson


Utvisningar: Ermir 2, Robin, Kristofer, Johan


Målskyttar

Björk tilldelas härmed ansvaret för att 99ornas målskyttar registreras under matchen. Lös på bästa sätt.

En lucka på vänsterkanten

Såväl Larsen som Hansson missar seriepremiären, Även Janne har lämnat återbud så de tre ´"naturliga" valen på kanten saknas. Ett hett tips som ersättare är Björn Karlsson som vid kantläge brukar sikta mot ansiktet på målvakten, och därigenom sätta bollen bakom densamme.

Innan AHK 99s match spelar Majornas a-lag, vilket innebär att Majorna 2 inte kan använda några a-lagsspelare i första div. 5-matchen. AHK 99 får ses som favoriter. Förhoppningsvis lever laget upp till förväntningarna.

Alingsås HK 99

Så har det då blivit dax att presentera det lag som förestår bloggen, inför morgondagens seripremiär.

Förra säsongen. Seger div. 6 Västra.

Nyförvärv: Robin Blomgren (HP Alingsås), Fredrik Blomgren (comeback), Niklas Kroon (comeback), Dino Skondras (Vårgårda), Ola Johansson (Vårgårda), Joel Johannesson (Mjärdevi), Thomas Larsen (Vårgårda). Säkert några till som för tillfället glömts bort

Förluster (urval): Christer Mårtensson, Lennart Andersson, Björn Hammar

Seriepremiär

En del tunga namn missar premiären borta mot Majorna 2, men den bredd vi har haft på träningarna hittills gör att vi ändå åker med ett slagkraftigt lag.

Samling 18.45 Nolhaga, match 20.15 Valhalla. Spelar gör:

Dino, Hansson, Mikael, Björk, Ermir, Hoven, Kroon, Ola, Ise, Kenny, Eric, Carlos.
Möjligen även Robin. Det datum och den dag han uppgav för sitt "gig" stämde nämligen inte överens. Vi hoppas givetvis att musiken ska spelas på torsdag.

Motståndarna

Baltic

Förra säsongen: Sist i div. 5 västra


Kelt

Förra säsongen: 6a i division 5 västra
A-laget Celtic i div. 4


Kungälvs HK 2

Förra säsongen: Seger i div. 5 västra, men a-lag i 4an hindrade avancemang.


Majornas IK 2

Förra säsongen: 7a div. 5 västra
Klubben som tagit sex sm-guld har numera A-laget i div. 4


Nordhem

Förra säsongen: 5a div. 5 västra
IK Nords c-lag.  A-laget spelar i tvåan, och b-laget Nordpoolen i samma serie som HP Alingås (div. 3)


Nödinge

Förra säsongen: Hemsidan visar att de spelade i div. 6 västra. Kanske är infon från säsongen innan AHK 99 spelade hem serien. Finns inte med i förra säsongens division 5-serier heller. Möjligen har de tagit steget upp via bra placering i södra div. 6-serien, alternativt nya/nygamla i seriespelet till denna säsong.


Runa

Förra säsongen: 4a i division 5 västra
Förra säsongen ställdes 99orna mot Old Runa. Denna säsong blir det istället spel mot ett yngre (?) Runa


Wassarna

Förra säsongen: ?
Wasa trim höll till i div. 5 södra och blev där näst sist. De spelar denna säsong i 6an. Möjligen är Wassarna nystartat b-lag som går in i division 5.  A-laget spelar i div. 2



En serietabell baserad på förra årets insatser ser ut som nedan. AHK 99, Wassarna och Nödinge kan inte jämföras
med övriga lag, eftersom de inte spelade i 5an förra säsongen. Wassarna har troligen tillräckligt unga och duktiga spelare för att slåss i toppen. Även AHK 99 borde kunna vara med och störa en bit upp i tabellen. Nödinge är ett oskrivet kort, men en placering strax under mitten verkar rimligt.


Kungälv
Runa
Nordhem
Kelt
Majorna 2
Baltic


 

Kommentarer och information om de övriga lagen mottages tacksamt.


Fyra gick upp

En titt på säsongens serier i göteborgshandbollen visar att hela fyra lag från vår division 6-serie slutligen fick ta klivet upp i femman. Guldheden, Varberg B och Orion fick "wild cards" till serien ovanför. Orion har dock efter avancemanget beslutat sig för att dra ur laget.

Inget av ovanstånde lag hamnade i 99ornas serie. Under veckan presenteras AHK 99s motståndare här i bloggen.


Elitrutin

Under onsdagens träning deltog Fredrik "Figge" Blomgren, äldre bror till 99ornas tidigare nyförvärv Robin. Fredrik som spelade i a-laget för ett gäng säsonger sedan kommer säkerligen tillföra truppen en hel del såväl i försvaret som i anfallet. Förhoppningsvis kan lillebror Robin hitta Fredrik på linjen många gånger under kommande säsong, såvida Fredrik bestämmer sig för att spela med AHK 99. Övriga truppen gör givetvis allt för att få Figge att trivas.

Drömvärvningen är nu pappa Blomgren, Ove. Om den går i lås kommer AHK 99 konstant att spela 2-4 i anfallet. Robin hävdade att Ove dessutom är en fena på att spela spets i ett offensivt försvar.

Innan träningen spelade HP mot Nossebro. Många förvånades av att se Emil Carlsson i Nossebros uppställning. Emil tränade nämligen så sent som för två veckor sedan med 99orna. Enligt Emil var det för låg nivå på 99ornas träning. Övriga spelare småler åt Emil och önskar honom lycka till i treans bottenlag. I AHK 99 har vi  i vilket fall bättre spelare att tillgå.


Nu börjar motståndarna vika ner sig

LBHK har dragit sig ur serien...

Seriöst eller flum

Innan träningen på onsdag blir det möte för att snacka igenom en del inför säsongen. Tränare, träningar, matcher, nivå, mål mm. Starttid 19.45, på kansliet.

Det ryktas att Hellas kommer vara på plats för att infomera 99orna om vad klubben vill ha hjälp med. Störst prioritet har för tillfället den i Nolhagahallens tak nyss upphissade tröja #6. Den ser lite slapp ut där den hänger och på något sätt måste tröjan fyllas ut under säsongen. Hellas tanke är att 99orna ska turas om att hänga i taket, med tröjan på sig. Från början var det tänkt att b-pojkarna skulle få uppgiften, men med tanke på olycksrisken vill klubben istället att spelare som garanterat inte blir några stjärnor (så att säga) tar smällen.


RSS 2.0