VIK lägger ner, TAIK möblerar om

Säkra källor bekräftar nu att Vårgårda lägger ner sin seniorverksamhet efter denna säsong. Tråkigt för VIK, men det kan bli desto roligare för AHK 99. Förhoppningsvis kan vi med vår nya division 5-status locka till oss namn som Ernstsson, Skondras och Söderholm. Mittsexor har vi gott om, men Larsen är välkommen ändå.

Dessutom verkar det som att Torslanda kommer genomföra en del förändringar inför nästa säsong. Detta betyder troligen att en vänsterhänt bombkastare, med rötterna i Vårgårda, ansluter till 99ornas försäsongsträning.

Nästa säsong träningsmatchar vi inte mot A-pojkarna, utan tar oss istället an HP.

Teddy till AHK 99

I förra veckan meddelade Küller att han tänker varva upp, nu meddelar Teddy Nordling att han varvar ner.
Även om Teddy i pressen går ut med att han tänker lägga av med handbollen och kanske inte ens befinna sig i Alingsås till en början, så vet 99orna att Teddy säkerligen "lägger av" för att få möjligheten att lira med AHK 99
image31

Küller varvar upp

I ett uttalande i fredagens Alingsås Tidning hintar Tobias Küller om att han nu kommer att börja varva upp inför nästa säsong - då han tänker spela i HP.

Stackars de unga lovande killlar som ska puttas ut av gamle Tobbe...

Förlust trots bra insats

AHK 99 förlorade borta mot Lexby 25-24.


Trots förlusten gjorde AHK 99 en fullt godkänd insats. De blåklädda kom till spel med en uppställning bestående av fyra mittsexor, två kanter, en niometare och en målvakt. De allra flesta förstår säkert att det inte går att spela vettig handboll med dess spelare på sina ordinarie positioner och följaktligen blev det spel i en del ovana situationer.


Första halvlek var jämn och lagen turades om att vara i ledningen. AHK 99 förlitade sig till stor del på Mikael Arwidssons skytte medan Lex gjorde merparten av sina mål från mittnio. Halvtidsresultatet är något ovisst, men det skilde max en boll åt endera hållet.


Den andra halvleken fortsatte i samma spår som den första med den skillnaden att Eric Augustsson tog över det mesta av målskyttet för 99ornas del. Lexby hade fortsatt enklast att göra mål över 99ornas treor, även om försvaret fungerade bättre i andra halvlek. Inget av lagen hade något kantspel att tala om då planens bredd inte tillät något vidare brett spel.


Matchavgörandet kom med dryga fem minuter kvar då Lexby lyckades gå ifrån till 23-20 efter att 99orna kastat borta några anfall i rad. Detta var en da gången i matchen det skiljde mer än två mål lagen emellan. 99orna gjorde ett tappert försök att få med sig en pinne hem, men hann inte med något mer anfall då sista reduceringen kom med 20 sekunder kvar av matchen.


Högst betyg i dagens AHK 99 får Erik Augustsson och Mikael Arwidsson. Peter Hansson svarade för en bra försvarsinsats och yngstingen Viktor Lindblad gjorde en stabil insats i målet.



Lexby - AHK 99  25-24


AHK 99: Mikael Arwidsson 8 (1), Eric Augustsson 8 (2), Peter Hansson 3, Björn Karlsson 2,
Bosse Bengths, Martin Larsen, Kristofer Björk (1)


Orsakerna till dagens manfall publiceras i bloggen inom de närmsta dagarna.


Ändrar samlingstiden till 11:30

Bara så att ni vet... Och glöm inte hälsa till alla ni känner att dom måste spela.

Match mot Lexby

Ja då var det match på lördag igen. Alla som kan är hjärtligt välkomna. Verkar som om vi blir ont om folk så se till att komma ner och spela!

 Samling 12:00 Nolhaga

Varberg tvåa

Vi gratulerar Varberg till andraplatsen i serien, vilken säkrades genom seger borta mot Guldheden 28-25 (12-12)

Crocodiles kan komma ikapp, men det är en nästan omöjlig uppgift då Kärralaget dels är 45 mål efter, och Varberg dessutom möter jumbon Old Runa i sista omgången.

Återstår att se om Varberg får följa 99orna upp i femman.

Två till femman?

Saxat från Guldheden hemsida:

HÄRLIGT! Den vinsten satt där den skulle. Nu har vi avgörandet i våra händer om det blir att stanna i division 6 eller gå upp till division 5. En match kvar.........

Detta efter Guldhedens vinst hemma mot Orion i lördags.

Antingen hoppas Guldheden på för mycket, eller så är det så att två lag går upp till femman. Sitter Guldheden på info som de andra lagen är ovetandes om?

Striden om andraplatsen står mellan Varberg och Guldheden, som möts onsdag 12/3 i Lisebergshallen.

99ornas bloggtips - Varberg

Varberg gjorde vad 99orna inte gjorde

Dvs tog poäng av Crocodiles på bortaplan. 24-24 slutade matchen, trots att Varberg låg under med 11-2.

RSS 2.0