Det blir fler än Johan Stendahl som förstärker truppen efter nyår. Från grannlandet hämtas en dansk in. "Dansken" som är helsvensk lystrar även han till namnet Johan men håller, i motsats till namnen Stendahl, till på nio meter. Johan har tidigare representerat klubbar såsom Sala och Halmstad BP. Under de senaste åren har han varit boende i skatteparadiset Norge, men flyttar nu till Alinge-Texas.

Möjligen har Johan även lyckats knyta ytterligare ett nyförvärv till truppen. Det är höljt i dunkel vem denna spelare är, men vi hoppas givetvis på Tore Blikkberget.

Gubblagshandboll...

...blev melodin i bortamötet med Kärra. Som vanligt hade alltför få spelare fattat att det var match, och åtta utespelare fick dra ett tungt lass. För att kunna hänga med det unga snabba Kärra så praktiserade AHK 99 så kallad "gubblagshandboll" där tempot drogs ner och krafterna sparades.

Taktiken var inte långt ifrån att ge poäng och matchen var länge jämn. I halvlek skiljde två mål och i den andra halvleken turades lagen om att hålla ledningen. Slutligen var det dock Kärras för breda bänk som fällde avgörandet. Genom att använda femton spelare kunde Kärra på slutet springa ifrån ett tröttkört AHK 99.

Maximala antalet spelare som får användas i en seniormatch är 14, och AHK 99 har därför inlämnat en protest till Göteborgs handbollsförbund. Återstår att se hur den bedöms.

Kärra - AHK 99  36-33

Mål AHK 99: Ola Johansson 10, Arvid Spetz 6, Martin Friskopp 6, Eric Augustsson 3, André Amberg 3, Kristofer Björk 2, Robin Wallström 2, Kenny Augustsson

Utv: Friskopp, Eric, Björk

The rolling stone

Ett namn som han kanske lystrade till innan han blev snutaspirant och därigenom någorlunda vältränad. I mitten av januari kommer han tillbaka till Alingsås för att göra sin praktik, och kommer då även att förstärka 99-truppen.

Som de flesta förstår så handlar det om the man, the myth, the concept - Johan Stendahl.

Förövrigt är det match borta mot Kärra på söndag kl. 17.45 Herr Johansson plockar troligen ut ett slagkraftigt lag.

Ola sköter skriveriet

AHK 99's första seger för säsongen !!

Det kändes jävligt gött att skriva det där, riktigt trevligt med en vinst i bagaget och jag tror vi skall lyckas knipa ett gäng matcher till om vi bara jobbar på som idag.

Kort om matchen.

Vi gick ut med ett väldigt stabilt försvarspel som resulterade i tekniska fel av stenungsund och när dom väl fick sina skott förbi muren stod Victor ivägen. Med ett par enkla kontringsmål fick vi en tidig ledning och efter ca 15 spelade minuter hade vi en ledning med 11 - 5.

Sedan följdes lagen åt mer eller mindre till halvtidsvila där '99 hade en ledning med 14-9

Nu sviker mitt minne men vi gör en bra start på andra halvlek och återigen är försvaret riktigt stabilt. Vi ryckte åt oss ytterliggare några bollar för att sedan spela av matchen kontrollerat sista 10 minuterna.

Slutresultat: AHK99 33-26 Stenungsunds HK

En stark laginsats där vi gick runt på alla spelare och alla går igenom dagens drabbning med ett bra betyg med ett extra plus till Victor som var riktigt bra, framförallt i första halvlek.

Målskyttar i ´99

Ola 9 , Arvid 6, Lewinsson 3 , Wallström 3, Amberg 3, Friskopp 3, Eric 2,Öhman 2, Andrè B 1 , Larsen 1

On demand

Laget: Victor , Lewinsson, Ola, Andrè B, Andrè A , Friskopp, Björk , Marcus Ö , Arvid, Thomas, Eric (om han är frisk)

Rickard och Svenssons avgift har ej kommit in – vi har dessutom redan 3 linjer på pappret till matchen så ni får står över den här matchen.

Kan bli ytterliggare någon som tillkommer. Jag kanske har glömt någon eller så kanske vi behöver komplettera med någon mer.

Marcus du sa igår att du ej visste så lämna besked så jag vet om jag behöver fylla upp din plats.

Samling 12:15 – Match 13:15

Martin - Kopiera texten och lägg upp en nyhet är du snäll.

Julefrid

Tre matcher kvar innan jul. Listar dessa nedan så ni kan planera in dem i era hektiska liv.

21/11 13.15 Stenungsund h.
29/11 17.45 Kärra b.
11/12 19.15 Tjörn h

Nära första poängen

AHK 99 var nära att knipa säsongens första poäng i hemmamatchen mot Celtic. Gästerna kunde dock vinna med uddamålet, 23-22.

Matchen inleddes målsnålt och det var Celtic som tog första initiativet genom att gå fram till 3-1. Alingsås hade matchens nästa period och tog sig ikapp. Hemmalaget spelade bra bakåt medan anfallsspelet inte riktigt fungerade inledningsvis. Ju längre matchklockan tickade ju öppnare blev matchen och i paus var det hemmaledning 13-12.

I den andra halvleken var det länge AHK 99 som hade initiativet genom ett par måls ledning. Med tio minuter kvar hade Celtic tagit sig ikapp och det blev sedan jämnt in i det sista. Celtic gjorde matchens sista mål, och AHK 99 hade sedan ett bra avslut men Celtics målvakt gjorde en strålande räddning.

I och med segern tog sig Celitc upp på en andraplats i tabellen, vilket visar att även om AHK 99 står kvar på noll poäng så kan laget utmana även seriens topplag.

Nästa 99-match blir lite av en nyckelmatch, då enpoängaren Stenungsund tas emot i Nolhagahallen. Stenungsund som tog sin poäng mot just Celtic i förra omgången.

AHK 99 - Celtic  22 - 23  (13 - 12)

Målskyttar AHK 99: Johan Lewinsson 4, Ola Johansson 4, Eric Augustsson 3, André Amberg 3 (1), André Blomqvist 2, David Hovisalo 2, Arvid Spetz 2, Martin Larsen, Kenny Augustsson

Stort tack till er lagspelare som ställde upp i sekretariatet.