Gameday...

I afton är det match, hemma mot Lexby. Samling 19.45, match 20.45.

Küllersk knäpp

I AHK 99 är vi trogna vårt lag och våra kamrater. På sin höjd kan vi låna in en målvakt från ungdomsleden. I övrigt sköter vi oss själva. Tyvärr är det inte alla som förstår. Till exempel tyckte Tobias Küller att det var en bra idé att spela med HP borta mot Fjärås.

Enligt rapporten från matchen började Tobbe sitt dagsverke med att klippa sönder ett par skor som han hittade i kvarglömtlådan. Tur för Tobbe att någon glömt ett par skor av hans storlek - 36,5.

När Tobbe sedan hoppade in i matchen, för att visa de slöa HP-spelarna vart skåpet ska stå, så blev hans facit följande;

- Startade ett mindre slagsmål
- Såg till att en Fjäråsspelare fick rött kort
- Fick själv en tvåminutare
- 0 mål, 0 assist

Nu ryktas det om att Küller ska spela med a-laget...

Träningshjälp...

Eftersom Hansson har mycket att göra nu för tiden så har han tagit hjälp av en riktig legendar för att planera onsdagens träning. Alla förväntas kunna löp- och passningsvägar på onsdag. Enda problemet är att Stendahl inte är ens hälften så ful som Maths Olsson. Kanske kan Ermir stå istället?

En hypotes...

Någon som kallar sig språkpolisen har kommenterat tidigare inlägg i bloggen. Kan det vara så att det är Johan Stendahl som använder detta alias, och i så fall...

...är det kanske så att Johan egetligen ska läsa till svenskalärare, men inte tycker att det är tillräckligt tufft och därför säger att han ska bli (språk)polis?

Förlustnollan raderad

AHK 99 inledde onsdagens toppmöte under devisen vägra sparka och spring. Således kastade man, och sprang inte. Det var inte mycket som gick 99ornas väg inledningsvis. Avsluten var oprecisa, löpviljan näst intill obefintlig, och i målet hade debuterande Viktor Lindberg inte marginalerna med sig. Två av Old TAIKs sex första mål tog vägen via virket, på Lindbergs ben, och in i mål.

Efter cirka en kvarts spel ledde hemmalaget med 10-2. AHK 99 startade då en upphämtning som nästan innebar att man nådde åtminstone en poäng. Tre raka mål gav 10-5, och i halvlek var det 14-8.

Ganska jämnt inledningsvis i andra halvlek, även om 99orna kom lite närmre. Med dryga tio minuter kvar verkade Old TAIK tröttna rejält. Med sju minuter kvar skiljde bara tre mål, men TAIK gjorde samlade sig till en sista kraftansträngning och avgjorde matchen via två raka mål. AHK 99 hann sedan inte ikapp, utan fick se sig slagna 28-26.

Det var ingen i AHK 99 som på allvar stack ut i matchen, även om Hoven jobbar på bra framåt med sju mål och Pär Johansson svarar för en bra comeback efter skada. Extra omnämnande förtjänar ändå inlånade Viktor Lindberg för framförallt en bra andra halvlek, där han svarade för flertalet assist efter att ha räddat avsluten.

Stor del i TAIKs seger hade comebackande Kenth Hansen, som under flera säsonger spelade i AHK och var med när klubben tog steget upp i Elitserien (andra gången). Hansen dominerade inte, men utan honom hade 99orna definitivt haft en bra mycket större chans att åka hem med två poäng.

99orna saknade ett gäng spelare som kunde fått matchutgången att bli annorlunda. Peter Hansson hade kunnat ha lekstuga på kanten, då TAIKs högeretta lät kanten ta ganska bra lägen. Tyvärr besitter inte övriga kantspelare Hanssons spänst. Ännu mer tyvärr så har Hansson blivit smittat av Kalle Sundvall, och är numera väldigt trött.
Kenny Augustsson hade behövts för att sätta fart i mitten, och Tobias Küller kanske hade kunnat banka in lite inställning i gubbarna under matchinledningen.

Matchens prestation stod Björn Hammar för då han i två raka uppspel lyckades springa rakt över en TAIK-försvarare, med offensiv foul som följd.  Många undrade vad Hammar sysslade med, men Mikael Arwidsson kom snart på lösningen. När Björn tog av sig sin väst (99orna var för dagen iklädda gröna västar) så föll en halv köttbulle ner på bänken. Troligen hade TAIK-spelaren läst denna blogg, och historien om Hammar och tårtkön. I uppspelet lockade han därför Björn med hjälp av en köttbulle, och fick på så sätt Björn att gå över lik för en köttbulles skull. Ett mycket smart och rutinerat drag av TAIK-spelaren.

TAIK tog sig genom segern förbi AHK 99 i tabelltoppen, och toppar sex plusmål före AHK 99. TAIK är nu även seriens enda lag med en nolla i förlustkolumnen.

Innan match hade 99orna nåts av ryktet att Old TAIK skulle spela riktigt fult. I matchen bevisades dock motsatsen, och laget var det hittills mest välvårdade som 99orna stött på. Ryktet skapades när Pär Johansson låg skadad vid sidan av Varbergs bänk under bortamatchen i oktober. Möjligen såg Varbergsspelarna sin chans att skrämma upp 99orna inför matchen och en skadad Pär, utan möjlighet att försvara sig, var ett lämpligt byte. Alternativt hade Pär så ont i sitt knä att han hörde i syne.

Old TAIK - AHK 99  28 - 26 (14-8)

Målskyttar: David Hovisalo 7 (1), Robin Wallström 4, Pär Johansson 4, Janne Lundström 3, Mikael Arwidsson 3, Ermir Peci 3, Carlos Picazo, Björn Karlsson

Old TAIK - AHK 99

Samling Nolhaga 19.15

Ni som känner att ni platsar och är önskvärda är välkomna att delta.

Guldheden tappar mark...

Precis som expertisen i AHK 99 förutspådde så blev det förlust för Guldheden mot Orion, 26-22. Falkenbergarna har ett ganska tungt mittlås, kanske tungt nog att stoppa Guldhedens mittsexa. Alternativet är att mittsexan, aka Guldklimpen, inte spelade matchen eller så gjorde Orion helt enkelt en riktigt bra match.

Även unga snabba Lysekil blev för svåra för Guldheden, som förlorade hemma 25-29. Resultaten innebär att Guldheden hastigt och lustigt (iaf för 99orna) tappat totalt sex poäng. Om 99orna lyckas vinna onsdagens bortamatch mot Old TAIK så kan man alltå skaffa sig en fyrapoängsledning i tabellen. Old TAIK var i förra omgången mycket nära att tappa poäng mot jumbon Lexby, och vann bara med 16-15.

Just Lexby är nästa hemmamatch för 99orna, 30/11 kl. 20.45

Tabellen

Lika bra att publicera nu när  vi äntligen spelat lika många matcher som Guldheden, och därför ligger ETTA

En insats för kvällstidningarna

Om kvällstidningarna skulle löpa på David Hovisalos debut i AHK 99 så skulle det troligtvis se ut ungefär så här:

Succédebut för "Hoven"!

eller

"Hoven" chockade Old Runa!

I AHK 99 sätter vi dock laget framför individen, och väljer löpsedeln.

Så mycket är din bil värd!

AHK 99 var det bättre laget matchen igenom, men i den första halvleken lyckades man aldrig skaka av sig Old Runa. I halvlek var ställningen 8-6 till 99orna, som då hade kostat på sig att missa två straffar. Framåt hittade 99orna in till mittsexorna medan David Hovisalo var mycket lyckosam på högernio,  där han gång på gång kullagrade sig förbi sin försvarare. Sex insläppta mål bakåt vittnar om ett bra förssvarsspel.

I den andra halvleken fortsatte det fina försvarsspelet. Framförallt skar 99orna bort alla chanser för Old Runa att få in bollen till mittsex. Efter tio minuter började AHK 99 dra ifrån, då old Runa tröttnade allt mer. Kantspelet lös idag med sin frånvaro, men kanterna kunde ändå kontra in sex mål då Runas hemspring blev allt sämre. "Hoven" gjorde i andra halvlek sina mål främst från mittnio. Till slut stod det 13-23 på resultattavlan och 99orna hade skaffat sig lite välbehövlig målskillnad i toppstriden.

Högsta betyget idag till David Hovisalo. Bra debut även av Robin Wallström, och en stabil insats i målet av Johan Stendahl. Mittsexorna skötte sig bra framåt, men framförallt bakåt.

Noterbart är att Björn Karlsson blev mållös. Möjligen var Björn trött redan innan match, då han fick lägga mycket kraft på en icke fungerande p-automat. Samtalet som Björn ringde till p-bolagets jourtelefon, efter att ha blivit bestulen på sex kronor, var inte lämpat för barnaöron.

Mållös blev även Janne Lundström, och "Hoven" seglar nu upp som en utmanare i skytteligan. Janne var även den spelare som fick mest stryk av det ibland onödigt tufft spelande Old Runa. Dubbla lårkakor blev Jannes facit.

Mikael Arvidsson lämnade återbud pga förkylning. Resten av truppen funderar på hur det kan komma sig att han satt på tåget från Stockholm, istället för att vara hemma och kurera sig. Om Arvidsson tröttnat på handbollen så erbjöd Sandklevshallen många andra aktiviteter, såsom seniorgymnastik och Line dance.

Old Runa - AHK 99  13 - 23  (6-8)

David Hovisalo 12 (2), Robin Wallström 3, Björn Hammar 2, Kristoffer Björk 2, Peter Hansson 2,
Martin Larsen, Kenny Augustsson

Lika som bär...

Björn Hammar            Crazy Frog

Debutanter

Det kan bli flera debutanter i söndagens 99-trupp. Både David Hovisalo och Robin Wallström är kallade till match. "Hoven" har dock inte tackat ja ännu, och möjligen kommer han återigen att skylla på att han ska "greja i källaren"

Övriga: Hansson, Stendahl, Björk, Hammar, Arvidsson, Augustsson, Larsen, Picasso, Lindh, Lundström

Snutjävel

Nu har Johan Stendahl fått ett plötsligt infall. Han ska bli polis och beger sig därför efter nyår till Växjö. Ett tungt avbräck för 99orna som nu får leta ny målvakt. Möjligen kan man rekrytera från de egna pojk- och juniorlagen.

image22

Pärs skada

image21

Tyvärr går det inte framåt med Pär Johanssons rehabilitering. Allt haltande på det ena benet har gjort att Pär nu fått ont i det andra benets knä. Givetvis en jobbig situation för Pär som, om han inte kommer ur denna onda spiral, kanske kommer halta resten av livet.

IR

Följande spelare är placerade på skadelistan

Pär Johansson - knä
Johan Gedda - käke
David Hovisalo - talle i näsan
Kalle Sundvall - trött

Håkan Lindh har nu fått sin avslitna fot ersatt med en protes och väntas träna för fullt under veckan.

Fortfarande obesegrade

Man kan inte dansa ringdans efter varje match, det blir enformigt. Istället avslutades dagens match med lite hederligt "kurr".

99orna gjorde en av sina sämsta insatser för säsongen, även om Guldheden var riktigt bra på att göra motståndet dåligt. Gästerna visade upp ett antitempo av sällan skådat slag, och tog god tid på sig vid varje avblåsning. 99orna föll in i lunken försvarsmässigt och förmådde inte stoppa Guldhedens guldklimp till mittsexa.

Det dröjde tio minuter innan Björn Karlsson kunde spräcka 99ornas nolla. Dessförinnan hade man prickat stolpen två gånger om och dessutom missat två frilägen. En bra start av Guldhedens målvakt, vars kollegor hann med tre mål innan 99ornas första. Efter sexton minuter var 99orna ändå i ledningen och i halvtid ledde man 8-5. Första halvlek avslutades med lite palaver då en Guldhedenspelare diskvalificerades för en glidtackling. Det röda kortet var inte fel, men kanske kunde en tvåminutare varit nog då spelaren snarade ramlade in i tacklingen än hade ont uppsåt.

Upphämtningen, ledningen och disken gjorde att många nog trodde att det skulle bli en enkel andra halvlek för 99orna. Möjligen trodde även spelarna det då de tillätt Guldheden att styra halvlekens inledning totalt. 99orna missade sina lägen framåt medan Guldheden gång på gång hittade in till sin mittsexa. Med kvarten kvar ledde gästerna med tre bollar och 99orna insåg varåt det barkade.

Framförallt Tobias Küller tog tag i händelserna och styrde både anfall och försvar i slutet av matchen. Dessutom bidrog han med två mål framåt under slutskedet och var den främsta anledningen till att 99orna kunde spela till sig ett oavgjort resultat.

Kvitteringen kom med åtta sekunder kvar, men Guldheden lyckades skaffa ett avslutande frikast. Kenny och Larsen lyckades nicka bort bollen efter Gulhedenspelarens underliga frikast. Larsen ville veta varför spelaren i fråga sköt mot ansiktet, och spelaren svarade att det bara var att ducka om man inte ville ha den där. Uttalandet får ses som ett erkännande att bollen snarare var avsedd för muren, än målet. När skytten dessutom följde upp sin slutplädering med att påstå att han siktade på den kortaste spelaren så tyckte även domaren att det fick vara nog. Det röda kortet hissades och med tanke på situationen var det helt rätt. Ska han skjuta på den kortaste så är det ju Küller han ska sikta på...

AHK 99 saknade ett gäng spelare. Avstängde (direktrött sista minuten) Janne Lundström hade säkerligen kunnat röra om i gästernas försvar och David Hovisalo, som skulle gjort debut men fick en talle i näsan, hade nog kunnat avlasta Arvidsson skyttemässigt. Dessutom lämnade Björn Hammar återbud pga jour på jobbet. Initierade källor menar dock att Björn via sin arbetsgivare (Alingsås Energi) blivit lovad en plats längst fram i tårtkön när Ljus i Alingsås avslutades under kvällen, och att han därför inte ville spela matchen.

Extra omnämnande idag till Björn Karlsson för en bra första halvlek, Tobias Küller för en strålande andra och Mikael Arvidsson för starkt skytte matchen igenom.

AHK 99 - Guldheden  21 - 21  (8-5)