Jimmi håller kalas



Idag är det bara att välja. Antingen går ni och tränar, eller så går ni hem till Jimmi och äter tårta. Både bloggens skribent och Jimmi hoppas att ni väljer det förstnämnda.


Potatiscupen



Som ni alla vet är belöningen för spel i AHK 99 att få hjälpa till under Potatiscupen. Precis som förra året kommer AHK 99 att ansvara för Lenahallen. Vilken åldersklass som spelar där är än så länge höljt i dunkel, men tanken är att det ska vara en klass med en förhållandevis få lag.

Schema kommer att sättas utefter era egna önskemål. Kan man t.ex. bara fredagen så får man räkna med att ta hela fredagspasset. Kan man fler gånger under helgen så får man troligen två kortare, eller längre, pass. Larsen och Hansson kommer troligen att dela på hallchefsskapet. En av dessa herrar kommer att vara på plats hela tiden, och därutöver behövs fyra-fem personer per pass. Planen är dessutom att förstärka med en städpatrull på kvällarna. Denna partrull kan bestå av t.ex fruar, flickvänner, mammor eller pappor. Förhoppningsvis får vi även i år förstärkning från något annat lag.

Boka in denna helg. Dödsfall är nästan den enda godtagbara anledningen till frånvaro. Återkommer till schemat när det närmar sig.

Omgång femton

Kungälv åkte på sin första poängförlust. AHK 99 vann seriefinalen 25-24. I nästa omgång kan 99orna säkra andraplatsen (och ett eventuellt avancemang) genom seger mot trean Wassarna.

Wassarna som bara vann med uddamålet borta mot Nordhem, 25-26. Kelt utklassade Majorna på bortaplan 17-27. Majorna som torde vara seriens mest ojämna lag. Nödingen vann borta mot Runa 22-24.

I och med omgångens resultat är det nu klart att Kungälv, AHK 99 och Wassarna kommer att sluta topp tre. Den inbördes ordningen är dock inte klar men det är ingen högoddsare att nuvarande ställning står sig.

Wassarna

Matchen spelas 4 mars kl. 20.20 i Angered. Laget meddelas på träning och i bloggen.

Fått var ordet

AHK 99 har (indirekt) omnämnts i "Legos" ryktes- och övergångsblogg på alltomhandboll. Anledningen är Thomas Larsens övergång till Alingsås HK.

"Alingsås har fått Thomas Larsen från Vårgårda..."

Notera att Lego använder ordet fått istället för t.ex. värvat. Således kan övergången mest ses som en allmosa eller att Vårgårda ville bli av med Thomas.

AHK 99 är givetvis glada i vilket fall.


Seger mot Kungälv

Efter förmatchen, Elitseriemötet mellan Alingsås och Trelleborg, tog kvällens huvudnummer vid i Nolhagahallen. Toppmötet i division 5 västra mellan AHK 99 och Kungälv.


AHK 99, som gjorde en plattmatch i bortamötet med Kungälv och förlorade 23-15, var ett eller ett par mål efter under den första halvleken som slutade 11-12.


I den andra halvleken började AHK 99 få ordning på framförallt försvarsspelet, vilket även gav fler målvaktsräddningar. Sakta men säkert kunde hemmalaget ta sig fram till en tremålsledning, och hade även chans på en fyramålsledning med tio minuter kvar.


99orna lyckades dock inte knyta ihop säcken och Kungälv var på några minuter ikapp. Med minuten kvar kvitterade gästerna till 24-24 och AHK 99 fick möjlighetet att hålla bollen under matchens sista minut. Med femton sekunder kvar spelades bollen ut till ett bra kantläge, vilket resulterade i ett straffkast. Skottet från sju meter förvaltades och AHK 99 kunde sedan täcka undan Kungälvs sista avslut.


Segern var, i ordets rätta bemärkelse, en lagseger. Johan Geddas skytte och en lyckad debut av Thomas Larsen var ändå de insatser som stack ut lite extra.


Tack vare segern har AHK 99 så gott som säkrat andraplatsen i serien. Kungälv kommer trots dagens förlust att vinna serien, då de de har både poäng och plusmål tillgodo på AHK 99.



AHK 99 - Kungälv 25 - 24 (11-12)

Målskyttar AHK 99: Thomas Larsen 5, David Hovisalo 4, Johan Gedda 4, Ola Johansson 3, Martin Friskopp 3 (1), Martin Larsen 2, Carlos Picazo 2, Peter Hansson, Björn Karlsson


Seriefinal

Om man nu kan kalla det för seriefinal när ettan leder med fyra poäng..?

Laget: Costa, Hansson, Friskopp, Carlos, Larsen, Ola, Hoven, Gedda, Thomas, Björk, Figge (om axeln är ok).

Robin har inte lämnat något officiellt återbud, men ryktet säger att han inte spelar. Om han ändå kan så är han hjärtligt välkommen.

Samling efter a-lagets match. Cirka kl. 17.30

Onsdagen den artonde februari

Datumet i rubriken är samma dag som nästa träning infaller. Träning inträffar något oftare än en solförmörkelse, men på senare tid har solförmörkelserna börjat spurta ikapp.

Träning är något som vanligtvis utförs mellan matcher, för att bibehålla god kondition och ett spel som bygger på mer än individen.

Under de två senate träningstillfällena har vi totalt varit sju personer. Väldig trist.

På söndag spelar vi mot Kungälv, seriens överlägset bästa lag. Vore trevligt om folk kom och tränade på onsdag så att vi har någon chans att visa att vi kan hålla samma klass som Kungälv.

Thomas Larsen kommer. Kommer du?

Omgång fjorton

Nordhem blev bottenstridens stora förlorare i omgång fjorton. Förlust borta mot Nödinge 25-21 samtidigt som Runa slog Majorna 26-25. Majorna verkar ha tappat formen helt. Nordhem ner på jumboplats.

Kungälv vann givetvis, 29-14 mot Baltic, och Wassarna bortaslog Kelt 23-18.

Mediahora 2

Nästa vykort kommer från Mikael Arwidsson. Ta en titt 33 minuter in i den film som länkas nedan, och se Mikael valla barn i snön och uttala sig i Rikstelevisionen.

FÖRTYDLIGANDE: Mikael vallar inte barn så som man vallar en skida, utan mer som man vallar får.

http://svtplay.se/v/1435625/landet_runt/7_2?cb,a1364145,1,f,103509/pb,a1364142,1,f,103509/pl,v,,1435625/sb,p103509,1,f,103509

Fyra matcher kvar

Planera och meddela återbud i god tid.

Sön 22 feb 18.15 Hemma mot Kungälv
Fre 27 feb 19.30 Borta mot Wassarna (kanske flyttas, spelas då troligen på Wassarnas träningstid under veckan)
Fre 13 mar 20.45 Hemma mot Nödinge
Ons 18 mar 20.15 borta mot Nordhem

Träningsnärvaro 4/2

Björk, Larsen, Friskopp, Pascal, Carlos

Det ser bra ut inför Kungälvsmatchen.

Omgång tretton

Inför omgången var frågan vad formstarka Majorna skulle kunna göra mot Kungälv. Svaret blev - inte ett skit. 10 mål var allt Majorna mäktade med. Kungälv gjorde 22. AHK 99 kommer behöva prestera på topp för att slå Kungälv i sin nästa match.

AHK 99 slog i denna omgång jumbon Runa, men bara med 24-18. Baltic krossade Nödinge 28-15 och Kelt bortaslog Nordhem 25-17.

Wassarna, som stod över denna omgång, är nu enda lag som kan utmana AHK 99 om andraplatsen. Sämre än trea blir inte Alingsås. Samtidigt behöver Wassarna hålla undan för Baltic och Majorna i kampen om tredjeplatsen.
Kelt, Nordhem, Nödinge och Runa verkar bli lagen som gör upp om de fyra sista platserna.

RSS 2.0