AHK 99 önskar God Jul !!!

image29

Att köpa en domare...

Domare i division 6 - Allt är förlåtet!

http://www.youtube.com/watch?v=NlwLZliSVKE


Helgtabellen

Division 6 västra Herrar tar nu jul- och nyårsledigt. Nästa omgång spelas inte förrän 12-18 januari. Tabellen är något haltande , men de flesta lagen har spelat sin första match av seriens andra halva. AHK 99, Lysekil och Crocodiles har tio matcher spelade, medan Lexby ännu inte tagit sig igenom halva serien och står på nio matcher.

I förra omgången tappade Old TAIK ännu mer mark mot toppen, då laget lämnade wo mot Old Runa. 10-0 således. Varberg fortsätter sitt segertåg och toppar tabellen.  


1HK Varberg B11812278228+5017
2AHK - 9910811236198+3817
3Old TAIK11632243208+3515
4Guldhedens IK11623241221+2014
5IS Orion11605236237-112
6Lysekils HK U10514239236+311
7Crocodiles10316215233-187
8Bjurslätts IF 211317234253-197
9Old Runa11317208241-337
10Svanesund GIF B11218196222-265
11Lexby9207165214-494

Mera Carlos

Herr Picazo var inte riktigt återstäld efter helgens vilda firande och valde därför att stå över gårdagens träning. Det må vara honom förlåtet. Värre då att han smakade på lättvinsglöggen inne på kansliet innan han körde in matchbollen till elitmatchen. Glöggdrickandet ledde till en något vinglig körning, vilket i sin tur ledde till att bilen kantrade. Möjligen var det denna fadäs som fick a-laget ur gängorna och som sedemera ledde till den skrala insatsen mot Trelleborg.

Kom ihåg. Don´t drink and drive. Eller som Carlos skulle säga. No beber y conducir

Spion

Old TAIK verkar vara mer skraja inför returen än vi trodde. Till gårdagens träning skickade de en spion i form av Jonas Jonsson, numera spelande i TAIKs Lurken-ledda a-lag. Jonsson drog någon lam ursäkt om att det var dax att röra lite på sig. 99orna anade givetvis oråd men lät ändå Jonsson delta i träningen.

Då bara fem av 99orna fanns på plats måste det  dock ha varit svårt för Jonsson att läsa in och rapportera något om 99ornas spel. Dessutom lät övriga spelare Larsen vinna solfjädern, och försökte på så sätt få Jonsson att tro att det är Larsen som är lagets stjärna. Återstår att se om listen fungerade.

De fem som dök upp på träningen igår tar nu jullov, övriga valde tydligen att ta det en vecka för tidigt. Håll utkik i bloggen efter datum för träningsstart.

Carlos firade

I lördags tog Carlos med sig hela kompisgänget till stadshotellet och firade (efter)namnen Maries seger i Idol.

Enligt egen utsago har Carlos dock inte tagit sitt namn efter en hund, medan initierade källor hävdar att Carlos deltagit i den spanska verisonen av big brother - grande hermano.


Halvtidssummering

Halva serien spelad. 10 matcher har inneburit åtta segrar, en oavgjord och en förlust.
237 gjorda mål är klart godkänt. Bara de "unga snabba" lagen har gjort fler, men Varberg har bara gjort tio fler och Lysekil två (baserat på nio omgångar). Glädjande även att vi släpper in minst antal mål i serien. 178 insläppta (199 inräknat Bjurslätt) är ett färre än Old TAIK.

De interna ligorna ser ut som följer:

MÅL
David Hovisalo         29 (6)
Janne Lundström    25
Kristoffer Björk          23 (7)
Mikael Arwidsson     21
Pär Johansson         20
Martin Larsen            17
Tobias Küller             16
Ermir Peci                  15
Kenny Augustsson   15
Peter Hansson          15
Johan Gedda             10
Björn Karlsson          10 (4)
Robin Wallström         7
Carlos Picazo              4
Björn Hammar            3
Johan Lewinsson       2
Christer Mårtensson   2
Håkan Lindh                 2

UTV
Pär Johansson      6
Peter Hansson      4
Björn Karlsson       2
Fem spelare           1

RÖDA KORT
Janne Lundström   1


Nästa match inte förrän 12/1...

En nära döden-upplevelse

Två debutantchaufförer stod för körningen till bortamatchen mot Bjurslätt. Stendahl fyllde sin bil, och i Ermirs bil fick 99ornas Iron mans Björk och Larsen ta plats i baksätet. Nerver av stål var just vad som behövdes för att klara de knappa fem milen till Göteborg. Kenny, som satt fram och såg allt som hände, var lugn som en filbunke men i baksätet växte oron över vattenplaning alternativt bil i sidan. Möjligen berodde den något ryckiga körningen på Ermirs vrede över att Björks flickvän vid resans början, via telefonen, avslöjade att hon en gång i tiden vann över Ermir i judo.

Slutligen lyckades båda bilarna ta sig fram till Valhalla. Küller mötte som planerat upp på plats, men någon Pär Johansson såg vi inte röken av. Johan Lewinsson åkte med som åskådare men fick snabbt rycka in och dra på sig matchtröjan. Troligen hade Johan planerat det hela väl, och såg detta som sin chans att få spela med 99orna. Förhoppningsvis ligger Pär inte bakbunden i ett buskage på Liseberg.

99orna inledde matchen piggt och hade 8-1 efter en kvart. Framförallt var man följsamma i försvaret och effektiva i såväl kontring som uppspel. I halvtid var ställningen 13-7, och halvtidssnacket handlade mest om att man nu skulle trumma på och försöka skaffa lite målskillnad. Dessvärre blev det tvärtom. Alla som spelade matchen i Lysekil kan föreställa sig scenariot. Bjurslätt tog in mål för mål då 99orna brände sina lägen framåt och dessutom var alldeles för stillastående i försvaret. Flertalet av Bjurslätts mål kom då försvarare gick ut på Bjurslätts (icke)skytte och ingen säkrade där bakom, vilket gav mittsexan fritt läge.

Med två och en halv minut kvar ledde 99orna 22-19 och det beordrades lugn i anfallet. Ett halvtaskigt avslut och en bortslängd boll senare hade Bjurslätt chansen att kvittera. Sista skottet tog dock i blocket och AHK 99 segrade 22-21.

Inga överbetyg utdelas i denna match. Bra laginsats i första halvlek följdes av kollektiv koma i den andra.



Bjurslätt - AHK 99    21 - 22 (7-13)

Målskyttar AHK 99: Martin Larsen 5, Ermir Peci 4, Tobias Küller 4, Johan Gedda 4,  Johan Lewinsson 2, Björn Karlsson, Carlos Picazo, Kristoffer Björk
 

Efter matchen konstaterade några av Bjurslätts spelare att det var roligare att spela i andra halvlek. Det tyckte 99orna med - fast tvärtom.

För att visa sin uppskattning över Hanssons slit med laget (iaf fram till att han bytte jobb) så beslutade dagens trupp att införskaffa en liten juklapp. Någon kom med idén att reservdelar till bilen alltid är uppskattat och därför plockade vi med oss några användbara delar från en intet ont anande SAAB.


I och med segern är AHK 99 på nytt serieledare då Old TAIK i måndags åkte på sin första förlust, borta mot Lysekil 26-23. Främsta utmanaren till seriesegern är nog Varberg som gått som en raket i tabellen det senaste. Laget är nu uppe på andra plats, tack vare bättre målskillnad än Old TAIK.

Under hemresan fanns inget att anmärka på i Ermirs körning. Grabben lär sig fort...

Smolk i "glädje"-bägaren blev det när Larsen kom hem till Nolhagas parkering. Någon hade satt en liten vit inplastad papperlapp under ena torkarbladet. Tydligen betraktar inte stadens p-lisa Larsens Primera som en buss, för parkeringen var enbart till för bussar. Ingen hänsyn togs till att tre bussar ändå hade fått plats, eller det faktum att det inte fanns en enda buss på hela parkeringen. Allmosor till boten mottages tacksamt på nästa träning.


Iron man

Bara två spelare har visat sig ha fysik nog för att spela samtliga matcher i det tuffa division 6-tempot.
Kristoffer Björk och Martin Larsen toppar Iron man-ligan med sina nio matcher. Peter Hansson, Carlos Picazo och Björn Karlsson är nära, men det räcker med att vika ner sig en gång för att tappa mot toppen.

I skytteligan behövde David Hovisalo bara tre matcher på sig för att gå upp i topp. 29 mål är fyra före Janne Lundström och trea är nu Kristoffer Björk på 22 mål.

Pär Johansson har med sina tolv minuter gjort ett litet ryck i utvisningsligan, och toppar fyra minuter före Peter Hansson. Pär snittar en utvisning per match...

Match istället för träning

Bortamatch mot Bjurslätt på onsdag. Matchtid 19.15 i Valhalla. Samling 17.45

Starten på en ny trend

Enligt Hansson var det dags att "bryta trenden" i hemmamötet mot Lexby. Han syftade givetvis på förlusten mot Old TAIK i förra omgången, men frågan är väl om en match kan utgöra en trend?


Hur som helst så inleddes matchen ganska jämnt. Lexby var i ledningen fram till 3-4 innan 99orna kunde ändra på matchbilden och gå ifrån med några mål. Pär Johansson startade piggt och byttes sedan ut mot Johan "Botox" Gedda, som gjorde comeback och verkade gå på ren inspiration. Johan satte omgående tre bollar bakom Lexbys målvakt. Efter en stunds bra koll på Lexbys skytte började 99-försvaret åter läcka i slutet av halvleken, och Lexby kunde därför reducera fram till halvtidsställningen 12-10 (eller var det 14-12?)


Det skytte som 99orna inte fick tag på i första halvlek löste man på ett mycket bättre sätt i den andra, och började så smått dra ifrån i målprotokollet. Som ett resultat av det bättre försvarsarbetet kunde även Johan Stendahl spela upp sig i den andra halvleken. Tobias Küller gjorde ett gästspel under de sista 25 minuterna och bidrog med fart och rutin. Till slut kunde AHK 99 avgå med en ohotad seger, 30-23.


Enligt flickorna i sekretariatet var 99ornas bästa spelare Johan Gedda, Johan Stendahl och David Hovisalo. Enligt bloggens skribent går högst betyg till David Hovisalo, Ermir Peci och Martin Larsen. Ermir Peci var dessutom klart snyggast på planen.



AHK 99 - Lexby  30 - 23  (12-10)


David Hovisalo 10 (3), Ermir Peci 5, Martin Larsen 4, Pär Johansson 3, Johan Gedda 3, Tobias Küller 2,
Kristoffer Björk 2, Mikael Arwidsson


RSS 2.0