Fler motståndare bangar

Ingen match på söndag. Särökometerna får inte ihop lag. Troligtvis spelas matchen istället på onsdagens träning. Definitivt besked kommer på måndag.

Andra av tre

Tufft schema för 99orna den här veckan. Dubbla matcher, och en träning på det.

Gårdagens träning var en i mängden, och genomfördes i ett ganska lugnt tempo med tanke på det frekventa matchandet. Noterbart är att Martin Mart Johansson gjorde en storstilad insatts i målet. Enligt hans egna beräkningar kom han upp i fina åtta i räddningsprocent. Möjligen kan Mart göra debut i AHK-kassen efter julens skinkcup.


Lagfest

Efter bortamatchen mot Orion 6/10 ämnar Johan Stendahl hålla partaj för truppen.
För att få god stämning på festen är således seger ett måste.

Tappade allt utom poängen

Tre bilar från Alingsås och en från Göteborg. Samma avresetid, och följaktligen träffades bilarnas besättningar i kön till Lysekilsfärjan. Arvidssons bil var med om en liten fadäs på vägen. Vid ett rödljus tyckte bilens förare att det var en bra idé att utmana en av de andra bilarna på lite drag-race. Dessvärre glömde Arvidsson att gasa när han släppte upp kopplingen, vilket resulterade i motorstopp. Arg, och givetvis besviken, över förlusten tog Arvidsson ut sina aggressioner på en stackars värnlös fågel som flög över vägen. Tyvärr vet vi inte om Mikael i samband med mejningen av fågeln gjorde sig skyldig till jaktbrott eller ej. Det mesta tyder dock på att så icke var fallet, då fågeln enligt Hansson var en vanlig fågel

Väl ombord på färjan började delar av truppen fundera på om det fanns några kvällsöppna dryckesbutiker, och vilka införselkvoterna från Lysekil till Sverige är. Andra grämde sig att de inte tog med fiskespöet, med tanke på vilken vacker fjordutsikt som bjöds under överfarten.

Väl på plats i hallen visade det sig att 99orna skulle ställas mot ett lag bestående an framförallt a-pojkar och juniorer. Lagets ålderman var född 1983, vilket innebar att 99ornas Larsen för dagen var äldst på planen. Ett tungt ansvar som förvaltades genom att tala om för Lysekils "stjärna" att det inte är ok att knuffa en fri spelare i ryggen. "Stjärnan" kontrade med att be Larsen växa upp, och Larsen kunde bara konstatera att en eller två decimeter ytterligare inte hade skadat. Denna situation inträffade dock när matchen var avgjord, och innan dess hade mycket hänt.

99orna startade bra och gick snabbt fram till några måls ledning. Framförallt hittade man in till mittsex, och inspringande kanter. Hade alla chanser förvaltats så hade pausledningen varit ännu större. Nu stannade den istället vid 13-6, och 99orna verkade sedan tro att de kunde göra som de behagade på plan.

Andra halvlek var alldeles för individuell, och dåliga skott kombinerades med huvudlösa genombrott.
Pär Johansson använde iofs huvudet vid ett genombrott, men när man använder det som murbräcka så blir man avblåst för stürmer. Lysekil kröp närmare och var ett tag bara ett mål bakom 99orna. Äntligen kunde då 99orna visa lite moral och vann sin egen utvisning med 2-0, vilket även avgjorde matchen som slutade 20-17.


Lysekils HK U - AHK 99  17-20 (6-13)
 

Janne Lundström 7, Peter Hansson 6, Johan Gedda 2, Christoffer Björk 2 (1), Carlos Picazo, Pär Johansson, Mikael Arvidsson.


På vägen hem gaddade hela orten ihop sig mot 99orna och försökte lura dem att köra runt hela fjorden. Gubben i färjekön påstod nämligen att nästa färja inte skulle gå förrän klockan 22.00. När färjan anlände visade det sig dock att nästa avgick 21.30. Besviken över misslyckandet ringde gubben sina vänner asfaltsläggarna i Uddevalla, som helt sonika stängde vägen för Larsen och Stendahl som ville åka mot Göteborg. Istället fick de snällt ta en paus på McDonalds där även stora delar av 99-truppen hade planerat att inmundiga kvällsmål. Personalen i kassan var helt tagna på sängen av det plötsliga uppdykandet av kunder, men borde planerat bättre då det spelats stormatch både i Götet och i Lysekil. Noterbart är att McDonalds i Uddevalla inte har något specialmål som sponsrar ett lokalt idrottslag, såsom AHK-målet i Alingsås eller Frölunda-målet i Göteborg. En lämplig variant vore Lysekil U-målet bestående av dubbel Happy Meal och extra körsbärstomater.

På andra försöket lyckades Larsen och Stendahl ta sig förbi asfaltskartellen, även om det innebar en kort tripp mot Oslo med efterföljande tvivelaktig körning på nylagd asfalt. Hur det gick för övriga bilar är en helt annan historia...

Nästa match för AHK 99 spelas hemma på söndag klockan 18.15 mot Särökometerna. 


Ises gummiskola

Björn Ise Karlsson passade efter fredagens träning på att lära ut några effektiva rörelser som alla kan göra hemma.  Allt du behöver är ett långt gummiband och starka nackmuskler.


Laglokal

Hansson fick inte någon guldfisk. Istället ordnade vänliga lagkamrater en lägenhet åt honom. Klokt nog i samma trappuppgång som Larsen, så att det inte råder något tvivel om vart framtida lagfester ska hållas.

Bortamatch vid havet

På tisdag spelar Nya AHK 99 sin första bortamatch, då Lysekil tar emot i Kronobergshallen.
AHK 99 kommer till match som serieledare, med två segrar på lika många matcher. Visserligen vanns första matchen tack vare att Frillesås inte kunde spela, men 99orna väljer att se det som att de inte vågade dyka upp. Tyvärr har inte Göteborgs Handbollförbund uppdaterat tabellen, så sett till den är 99orna ett mittenlag utan några spelade matcher. Kanske ger det Lysekil råg i ryggen, och bygger på den revanschlusta de bör känna efter en inledande förlust 19-26 mot Orion.

För tillresande supportrars information så spelas matchen klockan 19.45.

Peter Hansson har inför matchen tjatat hål i huvet på övriga i truppen. Anledningen är att han vill titta på fiskarna i Havets Hus. Dessvärre för Peter så är turistattraktionen stängd för säsongen. Möjligen kan laget ordna fram en guldfisk till Hansson, som plåster på såren.

Premiärseger

Det blev en ganska smärtfri start för Nya AHK 99 när de under fredagkvällen klev in i seriespelet. Egentligen skulle seriepremiären varit avklarad redan för en vecka sedan, men Frillesås vek då ner sig på förhand och lämnade walk over.

För motståndet i den försenade premiären stod Bohusgänget Svanesund GIF B, som kom till spel med en mix av gammalt och ungt. Ganska snart visade sig att den mesta rutinen, eller åtminstonne kvalitén, som laget besatt höll sig mellan stolparna. Hade det inte varit för gästernas målvakt så hade 99orna kunnat rycka mycket tidigare i matchen. Nu kom istället rycket med dryga kvarten spelad då hemmalaget höjde tempot och dessutom kom underfund med Svanesunds målvakt. Bäst i AHK 99 under den första halvleken, som slutade i hemmaledning 12-7, var Mikael Arvidsson med säkert skytte.

Under den andra halvleken drog 99orna ifrån mål för mål, och nu var det Janne Lundström som stod för målskytten. Gång på gång stegade han igenom det röda försvaret, och trots att Svanesunds tvåaförsvarare gjorde en ok insats fick han ta all skit från trean, som i sin tur inte gjorde ett skit. Janne visade dessutom prov på fint skytte från mittnio.

Totalt sett såg AHK 99 bättre tränade ut än sina motståndare, även om högerförsvaret med Carlos o Bosse såg aningen tungt ut under den andra halvleken. Tyngd är dock ingen motsats till kvalitét, och de skötte förvarsspelat med den äran. Johan Stendahl var säker i målet, och hans räddningar resulterade i många enkla kontringsmål. Nämnas bör även Christoffer Björks säkra straffskytte. Tyvär hann inte en specialtröja ordnas fram till denna match, men under nästa match planerar Björk att bära en tröja med texten Jag knäckte Palicka på bröstet.

Nästa match för 99orna är borta mot Lysekil nu på tisdag. Hemmamatch blir det på nytt söndag 30/9 kl. 18.15 då Särökometerna kommer på besök.

AHK 99 - Svanesund GIF B  25-16 (12-7)

Janne Lundström 6, Mikael Arvidsson 5, Christoffer Björk 4 (3), Tobias Küller 3, Martin Larsen 2, Peter Hansson 2, Björn Hammar, Johan Gedda, Håkan Lindh

Priset för dagens tuffaste namn går till Svanesunds Jäger Hasselgren. Där ligger 99ornas Larsen (OBS dyr cognac) i lä.

Nytt premiärförsök

Den här gången hoppas vi att motståndarna dyker upp!

AHK 99 möter Svanesund i kväll kl. 20.45 i Nolhagahallen.
Truppen samlas kl. 19.45. Publik bör vara på plats senast kl 20.30 för att vara säkra på att få en sittplats.
Vill man vara i ännu bättre tid kan man givetvis se förmatchen, mellan HP och Rya kl 19.15

Gula skor

En man ringde till AHKs kansli och berättade att han hittat en AHK-väska, innehållande ett par gula skor, 
i kyrkparken. Fyndet innebär att Pär Johansson kommer att kunna delta i kvällen träning, utan att behöva använda sina "sockiplast" från småskolan. Fyndet innebär även att Pär har en del att förklara...

Hammar har alibi

Det visade sig att Björn Hammar hade ett synnerligen gott skäl att lämna återbud till fredagens match.
Han åkte till Malmö för att skåda fåglar, och även märka dessa. Några fåglar blev det dock inte, men det hela slutade istället med att han ringmärkte sin flickvän.

Hela laget gratulerar, lyckönskar och räknar med en inbjudan till bröllopsfesten.

Hälfta hälfta

Det har nu bekräftats att halva "Dream Team" har allvarliga planer på att börja träna med 99orna.
Fredrik Blomgren har avslutat sina studier i Skövde och pluggar numera i Göteborg, vilket gör att han nu har möjlighet att träna på onsdagar. Olyckskorpar kraxar dock om att hans kropp kanske inte pallar den hårda träningen.

Matchsubstitut

Besvikelsen var stor över att matchen mot Frillesås belv inställd, men 99orna lät sig inte nedslås utan ordnade istället en impulsträning med efterföljande samkväm. Sju man deltog på träningen och fyra av dessa kände att de inte kunde få nog av varandra, och fortsatte kvällen i sammanhållningens tecken.


Peter bjöd på ett partytrick och gömde sig i en tunna (sopa i soptunna?)


Han hade kul ända tills Ise satte sig på tunnan.


Efter en stund började luften ta slut, och Ise lät Peter andas ut.

Tallhyddan hade denna kväll 28+ men den, i sammanhanget, unga kvartetten såg inte detta som ett hinder och beställde en taxi för att ta sig den långa sträckan mellan Nolhagahallen och Tallhyddan. Väl på plats lyckades Ise och Pär Johansson spana in samma tjej (mamma), och ägnade därför kvällen åt tuppfäktning. Vem som vann är oklart, men Pär försvann innan stängning och ryktet säger att han idag saknar sin väska. Kanske glömde han den hemma hos någon?

Idrottsmän vet att de måste äta ordentligt efter träning, och eftersom kvällen bjudit på både träning och discodans så såg tre av spelarna till att avsluta kvällen på Järnvägsgrillen. Peter Hansson började genast nysta i sin egen lilla detektivhistoria, och försökte få grillkillen att erkänna att det var han som bussat polisen på Peter under en tidigare utekväll. Dock utan någon lycka.

Hammar på hundpromenad

Björn Hammar påstod sig vara bortrest under gårdagen, och kunde därför inte delta i matchen mot Frillesås. Vittnen har dock sett Björn i Alingsås samma dag, rastandes sin hund  En möjlig förklaring till det tvivelaktiga återbundet kan vara att Björn lider av premiärnerver.

Janne "Foppa" Lundström

Janne Lundström har aviserat att han kanske inte kommer att delta i matchen mot Svanesund. Anledningen är att flickvännen kommer till stan, och Janne vill då inte lägga två timmar på en handbollsmatch. Resten av laget funderar nu på att sala till ett par Foppa-tofflor åt Janne.


Wedberg rycker i Carlos

Carlos kommer allt närmare ett träningskontrakt med a-laget. Under senaste träningen petade han Mike, och agerade säker etta i försvaret. Starkt av Carlos att orka dubblera, och träna med både A- och C-lag. Troligen är det hårda träningsschemat anledningen till att Carlos än så länge inte riktigt fått ut hela sitt kunnande under 99-träningarna.

Frillesås lämnar återbud

Frillesås får ej ihop lag, och kvällens match är därför inställd. Vi konserverar laddningen och siktar mot nästa veckas Svanesundsmatch.

Odds, vinnare målligan

Så kommer här äntligen oddsen för vinnaren av AHK 99s interna målliga.


P Hansson       1,70
J Gedda            2,30
M Arvidsson      2,30
J Lundström     2,80
T Küller              3,15
P Johansson    3,80
B Hammar         4,50
C Mårtensson   8,00
C Björk               10,00
B Karlsson        18,00
H Lindh              35,00
M Larsen           85,00
C Picasso         99,00

J Stendahl         999,00

Bookmaker är Hellas. Se till att få kvitto på insatsen, annars hamnar pengarna snabbt och lätt i ATGs kassa.


Solresa och fingerfärg decimerar manskapet

AHK 99s trupp till fredagens premiär decimerades under gårdagen med två man. Johan Gedda har inte riktigt kommit över att onsdagsklubben gått i ide, och väljer därför att åka till Kreta och dränka sina sorger med paraplydrinkar. Även publikmagneten Christer Mårtensson har valt att lämna återbud. Anledningen var att han skulle måla med fingerfärg, eller så var det några rum som skulle målas om där hemma.

Nu blir inte Pinnens frånfall något större problem då en ny publikmagnet snabbt värvades, i form av Tobias Küller. Pär Johansson kommer att delta, såvida hans övergång från Nossebro hinner registreras. Christoffer Björks, Martin Larsens och Björn Karlssons övergångarshandlingar faxades till kansliet igår kväll, och når Svenska handbollförbundet under dagen.

Fredagens troliga 99-uppställning

Johan Stendahl
Mikael Arvidsson
Janne Lundström
Tobias Küller
Pär Johansson
Martin Larsen
Björn Karlsson
Håkan Lindh
Peter Hansson
Carlos 

Senare under dagen kommer oddsen för säsongen skyttekung i 99orna att publiceras.

Motståndarna viker ner sig på förhand

Det tog inte ens tolv timmar innan ryktet om 99ornas triumf mot de vältränade och snabba 91orna hade nåt Göteborg. Backa/Ballskär såg det som säkrast att dra sig ur serien, istället för att riskera en smärtsam förlust i Nolhagahallen. För 99ornas del innebär urdragningen att den mest häktiska spelmånaden (februari) nu innebär fem matcher istället för sex. Matchen skulle dessutom ha spelats den 29e, och eftersom ingen vet vad som sker med spelet under en dag som bara existerar vart fjärde år så kanske det var lika bra att matchen ströks ur programmet. Dock är det sorgligt att 99orna nu inte får känna på atmosfären i Skälltorpsskolan.


Rutin och tyngd gav seger

Nya AHK99s första match slutade med seger. Klubbens 91-killar hängde med bra till en början, men efter sju-åtta minuter påbörjade 99orna ett ryck som slutade i ledning 12-4. Innan halvtid kunde dock 91orna plocka in ett par bollar, och halvitdsresultatet skrevs till 14-8 i 99-favör.

99ornas paussnack handlade om allt och inget. Mikael Arvidsson gjorde en träffsäker imitiation av sin namne Persbrandt, medan Pär Johansson mest tänkte på att gå till "Friden" och jaga frånskillda 40-taggare. Peter Hansson beordrade rättning i leden, och förslog att man borde frångå det individuella spelet (där han hävdade att 99orna var överlägsna sina motståndare) och istället försöka fokusera på lagspelet.

Truppen lyssnade och försökte lyda, vilket resulterade i att 91-killarna i upptakten av andra halvlek ganska snabbt kröp närmare. 18-14 stod det innan 99orna lyckades hitta lagspel, och kombinerat med individuella prestationer ledde detta till en betryggande seger 29-18.

Positivt var att de flesta av 99orna kom med i målprotokollet, och målen fördelades på följande vis:
Peter Hansson 6, Björn Hammar 4, Martin Larsen 3, Janne Lundström 3, Pär Johansson 3, Bosse Bengtz 2, Christer Mårtensson 2, Johan Gedda, Christoffer Björk, Björn Karlsson, Lennart Andersson, Tobias Küller, Mikael Arvidsson 1 vardera.

Då genomtänkta anfall lös med sin frånvaro kommer nästa veckas 99-träning att fokusera på anfallsspel. Försvaret fungerade i stort sett bra, även om vissa snedställde åt fel håll.

Stort tack till 91-killarna för att ni ställde upp och matchade mot "de äldre"

Träningsmatch

Missa inte detta unika tillfälle! 

Nya AHK 99 matchdebuterar, onsdag 5/9 klockan 20.45 i Alströmerhallen.
För motståndet står klubbens 91-killar, och de kommer inte vika ner sig i första taget. Speciellt mycket stryk kommer Björn Carlsson (91-tränare) att få, och säkerligen även ge.
Storpublik väntas då matchen lär bjuda på snabb, teknisk och mycket sevärd handboll.

Nossebros sorg, 99ornas lycka

99ornas trupp börjar så smått ta form. Flertalet övergångshandlingar skickas i veckan till Nossebro IF, då inte mindre än fyra spelare väntas lämna Essungas stolthet för Alingsås dito.

Troligen kommer även en och annan övergångshandling att skickas till Vårgårda IK.

Mindre än två veckor till seriepremiären...

RSS 2.0