Björk räddar statistiken

Så har då äntligen målskyttarna från matchen mot RIK 2 hamnat i rätt händer. Den alltid lika ansvarfulle Björk tog hand om dem, och har nu förmedlat dem till bloggen.

Wallström 8, Gedda 7, Eric 2, Ola 2, Hoven 2, Thomas, André B, Friskopp, André A, Carlos

Förövrigt har RIK 2 i veckan bytt namn till Rosendal.

Skytteligan efter fyra matcher ser ut så här;

Ola 20, Robin W 19, Gedda 7, Kenny 7, Eric 7, Arvid 6, Thomas 6, André B 6, André A 5, Martin F 4, Johan L 3, Hoven 2, Martin L 2, Kristofer 2, Svensson 2, Robin P 1, Carlos 1

Ännu en att glömma

Först det officiella referatet, sedan övriga reflektioner.

AHK 99 jagar fortfarande sin första seger i herrfyran, efter bortaförlust 33-26 mot Kongelf på onsdagkvällen. Slutresultatet speglar dock inte matchen fullt ut och 99orna var länge med i kampen om poäng.

Egentligen var det bara vid ställningen 8-8 som hemmalaget fick möjlighet att dominera under en period. Fram till halvtidsvilan gjorde Kongelf 8-2, och det rycket avgjorde matchen. AHK 99 var inte mycket sämre under perioden än under resten av matchen, men Kongelf fick bättre utdelning och drog ifrån målmssigt. 16-10 i paus.

I den andra halvleken närmade sig AHK 99 målmässigt och var under en längre period fyra mål efter. Med sju minuter kvar var underläger nere i tre bollar och gästerna chansade något för att komma ikapp. Chansningen resulterade i ett gäng bortkastade bollar, vilket gav Kongelf möjligheten att öka ledningen ytterligare några mål fram till slutresultatet 33-26.

Ändå en väl genomförd match av AHK 99 som nu spelat mot tre av seriens förmodat bästa lag. Dessutom har tre av de totalt fyra matcherna spelats borta, och när nu hemmamatcherna blir fler och motståndet enklare bör även poängen börja trilla in.

Målskyttet speglade i denna match vilka av gästerna som skötte sig bäst. Dessutom gjorde Viktor Rosén i målet en fullt godkänd insats.

Kongelf - AHK 99  33 - 26  (16 -10)

Målskyttar AHK 99
: Arvid Spetz 6, Robin Wallström 5, Ola Johansson 5, Johan Lewinsson 3 (1), Eric Augustsson 3, André Blomqvist, Martin Larsen, Martin Friskopp, Robin Persson

* Äntligen fick Arvid Spetz göra debut i AHK 99, något som Arvid drömt om i flera säsonger men aldrig riktigt vågat erkänna. En bra debut som dock svärtades något av att Kongelfspelarna inte trodde att Arvid spelat handboll förr. Anledningen till det var att Arvid blev liggande med svåra smärtor efter varje (missat) avslut.

* Lite i skymundan av Arvids bejublade debut gjorde även Robin Persson 99-debut. En bra insats även där. Johan Lewinsson har en match från 99ornas division 6-säsong på meritlistan, och gjorde således säsongsdebut. Johan fick spela tvåa bakåt, något han kanske aldrig anförtrots med tidigare.

* Carlos är en skarpsynt man. En Kongelfspelare haltar av planen med hårt lindat knä. Larsen undrar om någon såg vad som hände. Carlos svarar pricksäkert att det var något med knät. Tack Calle, skönt att ha dig vid sin sida.

* Bara två mittsexor denna match. Ändå lyckades Eric spela hela andra halvlek. Svensson får tuffa till sig från bänken om det ska bli någon mer speltid.

* I underläge 6-5 valde Kongelf att släppa vänsterkanten. Måste betyda att de rankade bloggens skribent som sämst i uppställningen. Kanske ligger något  i det. Hur som helst så gjorde vi tre mål från högerkanten istället.

* Uppehåll i matchandet ända tills 8/11. Då kanske alla hinner pytsa in medlemsavgiften. Vore tråkigt att behöva ställa över folk pga utebliven betalning. Bara de som betalar licensieras. Gun är stenhård!

Ny match på onsdag

Matcherna duggar tätt. Nästa drabbning redan på onsdag, borta mot Kongelf.
Matchtid 20.30, så samling vid 18.45

Ryktet säger att vi var nöjda med insatsen mot RIK 2, så laget får väl vara oförändrat. Hoppas det låter ok.
Ola får protestera annars. Kan Robin B spela?

Återbud lämnas i bloggen eller till Ola.

Laget: Viktor, Ola, André B, Lewinsson, Svensson, Eric, Friskopp, Wallström, Carlos, Martin L

RIK 2 på söndag

Samling 12:00
Match 13:00

Spelande: David A, Ola, Gedda, André A, André B, Hoven, Thomas, Björk, Svensson, Eric, Friskopp, Wallström, Carlos

Backa - AHK 99 27 - 25

I den första halvleken verkade det som att AHK 99 skulle kunna ta sin första seger i division 4, men en dålig avslutning av första halvlek och en ännu sämre start av den andra fällde 99orna.

AHK 99 hade ledningen 12-10 när det återstod drygt fem minuter av första halvlek i bortamötet med Backa. Hemmalaget fick då en utvisning, men istället för ett bortaryck lyckades Backa gå till halvtidledning 13-12.

I inledningen av andra halvlek gjorde Backa fyra raka mål och hade således gjort 7-0, fram till 17-12, på sina gäster. AHK 99 insåg att matchen höll på att glida dem ur händerna och bytte såväl spelare som försvarsspel. Bytena fick önskad effekt och försvaret började plocka bollar och omsätta dessa i kontringsmål. Några minuter senare var det kvitterat, 17-17, och lagen följdes sedan åt målmässigt fram till de sista tio minuterna.

Under avslutningen hade Backa lite fler marginaler på sin sida, och vann matchen som kunde slutat hur som helst och där delad poäng troligen hade varit mest rättvist. Om AHK 99 hållit nere antalet tekniska fel så hade matchen dock slutat med bortaseger. Slutresultatet skrevs till 27-25.

Backa - AHK 99  27 - 25  (13 - 12)

Mål AHK 99:
Ola Johansson 6, Thomas Larsen 5, Kenny Augustsson 4, Robin Wallström 3, André Blomqvist 2, André Amberg 2 (1), Alexander Svensson 2, Martin Larsen

Utv
: André B 2, André A, Robin W (rött kort)

Medlemsavgift

Ni som inte betalat, och avser att fortsätta med träning och matcher.
Betala in avgiften snarast. Kontant på kansliet eller via inbetalning.

Backa borta

Samling 15.30
Match 17.15 i Skälltorpskolan

Laget: Victor, Martin L, Robin W, Carlos, André A, André B, Ola, Kenny, Svensson, Thomas, Björk

Eric får vara med om han inte har skav eller talle i näsan. Hansson kanske spelar.

Martin L är redan på plats i Gbg. Tre bilar behövs från Nolhaga.

Premiärförlust

För f*n gubbar. Skärpning! Pratar inte om spelet i sig, ni gjorde säkert så gott ni kunde. Däremot är det skandal att det saknas tre mål bland målskyttarna. Mycket besviken på framförallt Kristofer, som fick den ärofyllda uppgiften.

Lite om matchen så...

AHK 99 fick ett brysk inledning på division 4-spelet. Kungälv var numret för stora och kunde utan större problem hemmabesegra AHK 99 med siffrorna 38-23 (16-10)

Alingsås var bra med i matchen fram till underläge 7-6. Kungälv gjorde då sitt första av två ryck i matchen, och gjorde sju mål innan Alingsås producerade sitt åttonde. I halvtid var resultatet 16-10.

Alingsås gjorde en bra inledning av andra halvlek och tog in några mål innan Kungälv gjorde sitt andra, och matchavgörande ryck. Denna gång blev det 6-0 och differensen stod sig sedan matchen ut.

Enligt lagledningen var det inte en genomdålig insats av Alingsås men det kollektiva spelet saknades. Störst problem hade gästerna med hemmalagets centrala spel, och samarbetet mellan mittnio och mittsex. Ingen av gästerna förtjänar överbetyg.

Kungälv 2 - AHK 99  38 - 23  (16 - 10)

Mål AHK 99: Ola Johansson 7, Robin Wallström 3, André Amberg 2, André Blomqvist 2, Martin Friskopp 2, Eric Augustsson 2, Kenny Augustsson 2, Kristofer Björk 2, Thomas Larsen

Utv: Thomas, Amberg