Sista omgången

Så var den sista omgången färdigspelad. Inga oväntade resultat.

Sett från toppen så slog Kungälv Nödinge borta 31-21, AHK 99 Nordhem borta 24-19, Wassarna hemmasloh Baltic 27-17 och Runa bortaslog Kelt med uddamålet 23-22.

Resultaten innebär att topp tre, som var klara innan sista omgången, distanserade jagande lag med minst tio poäng. En ganska rejäl kvalitetsskillnad mellan toppen och botten, där Nordhem blev säsongens jumbo.

I division 4 lyckades inte Kungälvs b-lag vinna i sista omgången. Olli utklassade de gröna och tog därmed platsen i trean. KHK/Crocodiles blev tvåa och Kungälv trea. Kungälv seriesegrande lag i division fem kan inte flyttas upp så länge Kungälv B ligger i serien ovanför.

I södra femman blev Varberg tvåa och Chalmers trea. Båda med sex tappade poäng. AHK 99 tappade fem poäng och har således övertaget vid eventuell kvoträkning.

Seger i serieepilogen

Nordhem blev ingen svår match, men segern stannade ändå bara vid 24-19. Med endast en avbytare och bara en och en halv (Thomas) ordinarie niometare gjorde AHK 99 ändå en fullt godkänd insats.

Det tog ändå ett tag innan man säkert kunde säga att gästerna skulle vinna matchen. Ola behövde en kvart för att skjuta in sig, men när han kom igång så började 99-orna dra ifrån. Olas till en början oprecisa skytte berodde på att Nordhems egen Jeltsin hade andats på Ola i försvaret, vilket fick Ola att bli lite yr.

Några onödigt enkla misstag i slutet av första halvlek gav bara ett mål i paus, men under andra halvan var AHK 99 klart bättre och kunde vinna ganska komfortabelt. Bra insats rakt över och de sju utespelarna noterades minst två gånger var i målprotokollet.

Nordhem - AHK 99 19-24 (10-11)

Målskyttar AHK 99: Ola Johansson 8(2), Thomas Larsen 4, Martin Larsen 3, Kristofer Björk 3, Peter Hansson 2, Carlos Picazo 2, Martin Friskopp 2

Omgång sjutton

Idel storsegrar i näst sista omgången. AHK 99 hade 14 bollar till godo på Nödinge, 28-14. Kungälv plusade på målskillnaden med 19 mål, 33-14 mot Kelt. Wassarna slog Majorna borta med 15 mål, 29-14. Slutligen tog Baltic hem sin match mot Nordhem med 13 måls marginal, 30-17.

Inför sista omgången återstår bara spänningen från plats fyra till sju, och kampen om att undvika jumboplatsen.

En sista ansträngning

Bortamatch mot Nordhem onsdag 18/3. Samling 18.45, match 20.15 i Valhalla A.

Lag: Målvakt från a-pojk, Hansson, Larsen, Carlos, Friskopp, Björk, Thomas, Hoven, Ola, Gedda, Robin

Silversmak

Förra säsongen blev det guld i sexan. Denna säsong silver i femman. Mycket talar för brons i fyran nästa säsong.
Bara att hoppas på att andraplatsen räcker för avancemang.

I säsongens sista hemmamatch gjorde AHK 99 inte mer än vad som behövdes, och det var mer än nog för att springa över Nödinge med 28-14. Något sega första 7-8 minuter men sen förstod AHK 99 att de skulle vinna och även kunde spela lite som de ville på vägen.

13-8 i paus förvandlades under andra halvan till 28-14. Siffror som kunde varit ännu större om hemmalaget hållt skärpan hela vägen. Nu blev det istället lite svåra val i anfallet, men i vilka matcher ska man försöka med finlir om inte i en match som denna.

Inte mýcket mer att säga om matchen. Skönt att vi för en gångs skull vinner med stora siffror, och inte bara nöjer oss med två poäng.

AHK 99 - Nödinge 28-14 (13-8)

Målskyttar AHK 99:
Ola Johansson 7, Thomas Larsen 6 (1), Johan Gedda 5, André Amberg 4, Kristofer Björk 2 (1), David Hovisalo, Peter Hansson, Martin Larsen, Carlos Picazo

Utvisning: Hansson

Nödinge

Liten uppdatering inför onsdag. Samling ca kl. 20.

Kalle Lindberg står i mål.
Klara för spel: Carlos, Hansson, Larsen, Ola, Thomas, Björk, Gedda
Vi hoppas även på: Hoven
Återbud från: Ise och Friskopp
Tillfrågas: Figge och Kroon

Om Figge läser detta får han gärna höra av sig om han kan spela.

Recept till Jessika

Makrillmacka (tillagningstid ca 40 sekunder)

Ingredienser:
Två brödskivor
En burk makrill i tomatsås

Tillagning:
Öppna burken och lägg makrillen på brödskivorna. Klart att äta.

Anvjuts bäst med ett glas vitt.

Omgång sexton (plus konkurrenter)

22 var siffran för denna omgång. Fem av åtta spelande lag gjorde nämligen en dubbeltvåa framåt. Oavgjort i mötena Wassarna-AHK 99 och Nödinge-Majorna, samt Baltics 22 mål som innebar storstryk då hemmalaget Kelt gjorde 34.

I den fjärde matchen vann Kungälv mot Runa 31-19.

I den motstående femman vann serieledande Aranäs 05 mot Chalmers vilket innebär att tvåan i den serien kommer sluta på minst tre förluster. Innebär en större chans för AHK 99 att få avancera.

Det står även klart att Kungälvs b-lag inte kommer att vinna sin serie. I sista omgången möter de trean Olli, och måste vinna för att hålla andraplatsen. Risken finns att Kungälv får avancera genom en andraplats. Osäkert om Crocodiles (Kärra) får kliva upp i trean. Å andra sidan lika oklart om Kungälv B får spela i trean.

Gissar att det kommer dröja ett tag efter färdigspelade serier innan det är klart vilka lag som får avancera.

Nästa drabbning

Hemma på onsdag. Samling kring kl. 20, match 20.45 mot Nödinge.

Laget detsamma som senast:

Målvakt från A-pojkarna, Hansson, Carlos, Larsen, Thomas, Ola, Björk, Gedda, Hoven

Tyckte mig höra att Friskopp inte kunde delta. Stämmer detta? I annat fall spelar givetvis även han.
Hoven är tveksam, men varför skulle en utdragen tand fälla finsk sisu?

Vi kompletterar truppen utefter vilka som inte kan delta.

Andraplatsen i tryggt förvar

Wassarna inledde kampen om andraplatsen bäst. Eller rättare sagt, AHK 99 inledde med ett tafatt försvarsspel vilket gjorde att hemmalaget kunde gå ifrån till en tremålsledning i mitten av första halvlek. Några bättre träffar i försvaret senare och siffrorna var tillsnyggade till 12-10 i paus.

AHK 99 hade framförallt problem med Wassarnas vänstersida, och mest problem med skytten på vänsternio. Wassarnas snabbe mittnia ställde oxå till en hel del oreda, men så är det inte heller lätt att försvara mot en spelare som tillåts ta 4,5,6 steg i varje satsning. Med vaknare domare hade han blivit avblåst tiotalet gånger istället för de två domslut han nu fick emot sig.

I  den andra halvleken fick Wassarna återigen tre måls marginal, men mer än så blev det aldrig. AHK 99 fick istället riktigt bra ordning på försvarsspelet, främst genom Martin Friskopp som neutraliserade vänterskytten totalt. Innanför Friskopp stred treorna bra men fick trots försvar på dryga sex meter ofta straffar mot sig för täck innanför.

Med fem minuter kvar ledde AHK 99 med två bollar och det kändes som att matchen kunde vara avgjord. Wassarna gav dock inte upp och kvitterade med knappa minuten kvar. Tanken var att sedan hålla i bollen och ta ett bra avslut, men istället togs ett mindre bra avslut med 20 sekunder kvar. Wassarna fick därmed chansen att vinna matchen. Dessbättre lyckades de inte spela sig till mer än ett friskast, vilket sedan täcktes ned av försvaret. Wassarnas ledare var fly förbannade och krävde straff. Trist bara att de missade de sex stegen som mittnian tog när han satte siste spelaren i läge. Blå spelare täckte innanför, inget snack om saken, men en poäng till vardera laget var det mest rättvisa i dagens match.

Bra insatser idag av  David Hovisalo och Peter Hansson som slet sig till lägen. Ola Johansson och Thomas Larsen visade även att Vårgårdatakterna sitter i. Martin Friskopps försvarsinsats är redan nämnd.

Med två matcher kvar skiljer det fyra poäng och över 50 plusmål ner till Wassarna. Ska mycket till om AHK 99 ska tappa andraplatsen.

Wassarna - AHK 99   22 - 22  (12-10)

Mål AHK 99: Ola Johansson 8(2), Thomas Larsen 4, David Hovisalo 4, Martin Friskopp 2, Peter Hansson 2, Johan Gedda 2

Utvisning: Kristofer Björk

Har vi tränat färdigt?

Match idag (onsdag). Matchen mot Nödinge är flyttad till träningstid onsdag nästa vecka. Onsdagen därefter avslutas serien borta mot Nordhem.

Knappast någon risk att folk dyker upp till träning efter det va?

Senast sista matchen ska det meddelas vilken dag/tider ni vill ha under Potatiscupen.