En nära döden-upplevelse

Två debutantchaufförer stod för körningen till bortamatchen mot Bjurslätt. Stendahl fyllde sin bil, och i Ermirs bil fick 99ornas Iron mans Björk och Larsen ta plats i baksätet. Nerver av stål var just vad som behövdes för att klara de knappa fem milen till Göteborg. Kenny, som satt fram och såg allt som hände, var lugn som en filbunke men i baksätet växte oron över vattenplaning alternativt bil i sidan. Möjligen berodde den något ryckiga körningen på Ermirs vrede över att Björks flickvän vid resans början, via telefonen, avslöjade att hon en gång i tiden vann över Ermir i judo.

Slutligen lyckades båda bilarna ta sig fram till Valhalla. Küller mötte som planerat upp på plats, men någon Pär Johansson såg vi inte röken av. Johan Lewinsson åkte med som åskådare men fick snabbt rycka in och dra på sig matchtröjan. Troligen hade Johan planerat det hela väl, och såg detta som sin chans att få spela med 99orna. Förhoppningsvis ligger Pär inte bakbunden i ett buskage på Liseberg.

99orna inledde matchen piggt och hade 8-1 efter en kvart. Framförallt var man följsamma i försvaret och effektiva i såväl kontring som uppspel. I halvtid var ställningen 13-7, och halvtidssnacket handlade mest om att man nu skulle trumma på och försöka skaffa lite målskillnad. Dessvärre blev det tvärtom. Alla som spelade matchen i Lysekil kan föreställa sig scenariot. Bjurslätt tog in mål för mål då 99orna brände sina lägen framåt och dessutom var alldeles för stillastående i försvaret. Flertalet av Bjurslätts mål kom då försvarare gick ut på Bjurslätts (icke)skytte och ingen säkrade där bakom, vilket gav mittsexan fritt läge.

Med två och en halv minut kvar ledde 99orna 22-19 och det beordrades lugn i anfallet. Ett halvtaskigt avslut och en bortslängd boll senare hade Bjurslätt chansen att kvittera. Sista skottet tog dock i blocket och AHK 99 segrade 22-21.

Inga överbetyg utdelas i denna match. Bra laginsats i första halvlek följdes av kollektiv koma i den andra.



Bjurslätt - AHK 99    21 - 22 (7-13)

Målskyttar AHK 99: Martin Larsen 5, Ermir Peci 4, Tobias Küller 4, Johan Gedda 4,  Johan Lewinsson 2, Björn Karlsson, Carlos Picazo, Kristoffer Björk
 

Efter matchen konstaterade några av Bjurslätts spelare att det var roligare att spela i andra halvlek. Det tyckte 99orna med - fast tvärtom.

För att visa sin uppskattning över Hanssons slit med laget (iaf fram till att han bytte jobb) så beslutade dagens trupp att införskaffa en liten juklapp. Någon kom med idén att reservdelar till bilen alltid är uppskattat och därför plockade vi med oss några användbara delar från en intet ont anande SAAB.


I och med segern är AHK 99 på nytt serieledare då Old TAIK i måndags åkte på sin första förlust, borta mot Lysekil 26-23. Främsta utmanaren till seriesegern är nog Varberg som gått som en raket i tabellen det senaste. Laget är nu uppe på andra plats, tack vare bättre målskillnad än Old TAIK.

Under hemresan fanns inget att anmärka på i Ermirs körning. Grabben lär sig fort...

Smolk i "glädje"-bägaren blev det när Larsen kom hem till Nolhagas parkering. Någon hade satt en liten vit inplastad papperlapp under ena torkarbladet. Tydligen betraktar inte stadens p-lisa Larsens Primera som en buss, för parkeringen var enbart till för bussar. Ingen hänsyn togs till att tre bussar ändå hade fått plats, eller det faktum att det inte fanns en enda buss på hela parkeringen. Allmosor till boten mottages tacksamt på nästa träning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0