Om kvällstidningarna skulle löpa på David Hovisalos debut i AHK 99 så skulle det troligtvis se ut ungefär så här:

eller

"Hoven" chockade Old Runa!

I AHK 99 sätter vi dock laget framför individen, och väljer löpsedeln.

Så mycket är din bil värd!

AHK 99 var det bättre laget matchen igenom, men i den första halvleken lyckades man aldrig skaka av sig Old Runa. I halvlek var ställningen 8-6 till 99orna, som då hade kostat på sig att missa två straffar. Framåt hittade 99orna in till mittsexorna medan David Hovisalo var mycket lyckosam på högernio,  där han gång på gång kullagrade sig förbi sin försvarare. Sex insläppta mål bakåt vittnar om ett bra förssvarsspel.

I den andra halvleken fortsatte det fina försvarsspelet. Framförallt skar 99orna bort alla chanser för Old Runa att få in bollen till mittsex. Efter tio minuter började AHK 99 dra ifrån, då old Runa tröttnade allt mer. Kantspelet lös idag med sin frånvaro, men kanterna kunde ändå kontra in sex mål då Runas hemspring blev allt sämre. "Hoven" gjorde i andra halvlek sina mål främst från mittnio. Till slut stod det 13-23 på resultattavlan och 99orna hade skaffat sig lite välbehövlig målskillnad i toppstriden.

Högsta betyget idag till David Hovisalo. Bra debut även av Robin Wallström, och en stabil insats i målet av Johan Stendahl. Mittsexorna skötte sig bra framåt, men framförallt bakåt.

Noterbart är att Björn Karlsson blev mållös. Möjligen var Björn trött redan innan match, då han fick lägga mycket kraft på en icke fungerande p-automat. Samtalet som Björn ringde till p-bolagets jourtelefon, efter att ha blivit bestulen på sex kronor, var inte lämpat för barnaöron.

Mållös blev även Janne Lundström, och "Hoven" seglar nu upp som en utmanare i skytteligan. Janne var även den spelare som fick mest stryk av det ibland onödigt tufft spelande Old Runa. Dubbla lårkakor blev Jannes facit.

Mikael Arvidsson lämnade återbud pga förkylning. Resten av truppen funderar på hur det kan komma sig att han satt på tåget från Stockholm, istället för att vara hemma och kurera sig. Om Arvidsson tröttnat på handbollen så erbjöd Sandklevshallen många andra aktiviteter, såsom seniorgymnastik och Line dance.

Old Runa - AHK 99  13 - 23  (6-8)

David Hovisalo 12 (2), Robin Wallström 3, Björn Hammar 2, Kristoffer Björk 2, Peter Hansson 2,