Förlustnollan raderad

AHK 99 inledde onsdagens toppmöte under devisen vägra sparka och spring. Således kastade man, och sprang inte. Det var inte mycket som gick 99ornas väg inledningsvis. Avsluten var oprecisa, löpviljan näst intill obefintlig, och i målet hade debuterande Viktor Lindberg inte marginalerna med sig. Två av Old TAIKs sex första mål tog vägen via virket, på Lindbergs ben, och in i mål.

Efter cirka en kvarts spel ledde hemmalaget med 10-2. AHK 99 startade då en upphämtning som nästan innebar att man nådde åtminstone en poäng. Tre raka mål gav 10-5, och i halvlek var det 14-8.

Ganska jämnt inledningsvis i andra halvlek, även om 99orna kom lite närmre. Med dryga tio minuter kvar verkade Old TAIK tröttna rejält. Med sju minuter kvar skiljde bara tre mål, men TAIK gjorde samlade sig till en sista kraftansträngning och avgjorde matchen via två raka mål. AHK 99 hann sedan inte ikapp, utan fick se sig slagna 28-26.

Det var ingen i AHK 99 som på allvar stack ut i matchen, även om Hoven jobbar på bra framåt med sju mål och Pär Johansson svarar för en bra comeback efter skada. Extra omnämnande förtjänar ändå inlånade Viktor Lindberg för framförallt en bra andra halvlek, där han svarade för flertalet assist efter att ha räddat avsluten.

Stor del i TAIKs seger hade comebackande Kenth Hansen, som under flera säsonger spelade i AHK och var med när klubben tog steget upp i Elitserien (andra gången). Hansen dominerade inte, men utan honom hade 99orna definitivt haft en bra mycket större chans att åka hem med två poäng.

99orna saknade ett gäng spelare som kunde fått matchutgången att bli annorlunda. Peter Hansson hade kunnat ha lekstuga på kanten, då TAIKs högeretta lät kanten ta ganska bra lägen. Tyvärr besitter inte övriga kantspelare Hanssons spänst. Ännu mer tyvärr så har Hansson blivit smittat av Kalle Sundvall, och är numera väldigt trött.
Kenny Augustsson hade behövts för att sätta fart i mitten, och Tobias Küller kanske hade kunnat banka in lite inställning i gubbarna under matchinledningen.

Matchens prestation stod Björn Hammar för då han i två raka uppspel lyckades springa rakt över en TAIK-försvarare, med offensiv foul som följd.  Många undrade vad Hammar sysslade med, men Mikael Arwidsson kom snart på lösningen. När Björn tog av sig sin väst (99orna var för dagen iklädda gröna västar) så föll en halv köttbulle ner på bänken. Troligen hade TAIK-spelaren läst denna blogg, och historien om Hammar och tårtkön. I uppspelet lockade han därför Björn med hjälp av en köttbulle, och fick på så sätt Björn att gå över lik för en köttbulles skull. Ett mycket smart och rutinerat drag av TAIK-spelaren.

TAIK tog sig genom segern förbi AHK 99 i tabelltoppen, och toppar sex plusmål före AHK 99. TAIK är nu även seriens enda lag med en nolla i förlustkolumnen.

Innan match hade 99orna nåts av ryktet att Old TAIK skulle spela riktigt fult. I matchen bevisades dock motsatsen, och laget var det hittills mest välvårdade som 99orna stött på. Ryktet skapades när Pär Johansson låg skadad vid sidan av Varbergs bänk under bortamatchen i oktober. Möjligen såg Varbergsspelarna sin chans att skrämma upp 99orna inför matchen och en skadad Pär, utan möjlighet att försvara sig, var ett lämpligt byte. Alternativt hade Pär så ont i sitt knä att han hörde i syne.

Old TAIK - AHK 99  28 - 26 (14-8)

Målskyttar: David Hovisalo 7 (1), Robin Wallström 4, Pär Johansson 4, Janne Lundström 3, Mikael Arwidsson 3, Ermir Peci 3, Carlos Picazo, Björn Karlsson