Starten på en ny trend

Enligt Hansson var det dags att "bryta trenden" i hemmamötet mot Lexby. Han syftade givetvis på förlusten mot Old TAIK i förra omgången, men frågan är väl om en match kan utgöra en trend?

Hur som helst så inleddes matchen ganska jämnt. Lexby var i ledningen fram till 3-4 innan 99orna kunde ändra på matchbilden och gå ifrån med några mål. Pär Johansson startade piggt och byttes sedan ut mot Johan "Botox" Gedda, som gjorde comeback och verkade gå på ren inspiration. Johan satte omgående tre bollar bakom Lexbys målvakt. Efter en stunds bra koll på Lexbys skytte började 99-försvaret åter läcka i slutet av halvleken, och Lexby kunde därför reducera fram till halvtidsställningen 12-10 (eller var det 14-12?)

Det skytte som 99orna inte fick tag på i första halvlek löste man på ett mycket bättre sätt i den andra, och började så smått dra ifrån i målprotokollet. Som ett resultat av det bättre försvarsarbetet kunde även Johan Stendahl spela upp sig i den andra halvleken. Tobias Küller gjorde ett gästspel under de sista 25 minuterna och bidrog med fart och rutin. Till slut kunde AHK 99 avgå med en ohotad seger, 30-23.

Enligt flickorna i sekretariatet var 99ornas bästa spelare Johan Gedda, Johan Stendahl och David Hovisalo. Enligt bloggens skribent går högst betyg till David Hovisalo, Ermir Peci och Martin Larsen. Ermir Peci var dessutom klart snyggast på planen.

AHK 99 - Lexby  30 - 23  (12-10)

David Hovisalo 10 (3), Ermir Peci 5, Martin Larsen 4, Pär Johansson 3, Johan Gedda 3, Tobias Küller 2,