Fortfarande obesegrade

Man kan inte dansa ringdans efter varje match, det blir enformigt. Istället avslutades dagens match med lite hederligt "kurr".

99orna gjorde en av sina sämsta insatser för säsongen, även om Guldheden var riktigt bra på att göra motståndet dåligt. Gästerna visade upp ett antitempo av sällan skådat slag, och tog god tid på sig vid varje avblåsning. 99orna föll in i lunken försvarsmässigt och förmådde inte stoppa Guldhedens guldklimp till mittsexa.

Det dröjde tio minuter innan Björn Karlsson kunde spräcka 99ornas nolla. Dessförinnan hade man prickat stolpen två gånger om och dessutom missat två frilägen. En bra start av Guldhedens målvakt, vars kollegor hann med tre mål innan 99ornas första. Efter sexton minuter var 99orna ändå i ledningen och i halvtid ledde man 8-5. Första halvlek avslutades med lite palaver då en Guldhedenspelare diskvalificerades för en glidtackling. Det röda kortet var inte fel, men kanske kunde en tvåminutare varit nog då spelaren snarade ramlade in i tacklingen än hade ont uppsåt.

Upphämtningen, ledningen och disken gjorde att många nog trodde att det skulle bli en enkel andra halvlek för 99orna. Möjligen trodde även spelarna det då de tillätt Guldheden att styra halvlekens inledning totalt. 99orna missade sina lägen framåt medan Guldheden gång på gång hittade in till sin mittsexa. Med kvarten kvar ledde gästerna med tre bollar och 99orna insåg varåt det barkade.

Framförallt Tobias Küller tog tag i händelserna och styrde både anfall och försvar i slutet av matchen. Dessutom bidrog han med två mål framåt under slutskedet och var den främsta anledningen till att 99orna kunde spela till sig ett oavgjort resultat.

Kvitteringen kom med åtta sekunder kvar, men Guldheden lyckades skaffa ett avslutande frikast. Kenny och Larsen lyckades nicka bort bollen efter Gulhedenspelarens underliga frikast. Larsen ville veta varför spelaren i fråga sköt mot ansiktet, och spelaren svarade att det bara var att ducka om man inte ville ha den där. Uttalandet får ses som ett erkännande att bollen snarare var avsedd för muren, än målet. När skytten dessutom följde upp sin slutplädering med att påstå att han siktade på den kortaste spelaren så tyckte även domaren att det fick vara nog. Det röda kortet hissades och med tanke på situationen var det helt rätt. Ska han skjuta på den kortaste så är det ju Küller han ska sikta på...

AHK 99 saknade ett gäng spelare. Avstängde (direktrött sista minuten) Janne Lundström hade säkerligen kunnat röra om i gästernas försvar och David Hovisalo, som skulle gjort debut men fick en talle i näsan, hade nog kunnat avlasta Arvidsson skyttemässigt. Dessutom lämnade Björn Hammar återbud pga jour på jobbet. Initierade källor menar dock att Björn via sin arbetsgivare (Alingsås Energi) blivit lovad en plats längst fram i tårtkön när Ljus i Alingsås avslutades under kvällen, och att han därför inte ville spela matchen.

Extra omnämnande idag till Björn Karlsson för en bra första halvlek, Tobias Küller för en strålande andra och Mikael Arvidsson för starkt skytte matchen igenom.

AHK 99 - Guldheden  21 - 21  (8-5)