Rutin och tyngd gav seger

Nya AHK99s första match slutade med seger. Klubbens 91-killar hängde med bra till en början, men efter sju-åtta minuter påbörjade 99orna ett ryck som slutade i ledning 12-4. Innan halvtid kunde dock 91orna plocka in ett par bollar, och halvitdsresultatet skrevs till 14-8 i 99-favör.

99ornas paussnack handlade om allt och inget. Mikael Arvidsson gjorde en träffsäker imitiation av sin namne Persbrandt, medan Pär Johansson mest tänkte på att gå till "Friden" och jaga frånskillda 40-taggare. Peter Hansson beordrade rättning i leden, och förslog att man borde frångå det individuella spelet (där han hävdade att 99orna var överlägsna sina motståndare) och istället försöka fokusera på lagspelet.

Truppen lyssnade och försökte lyda, vilket resulterade i att 91-killarna i upptakten av andra halvlek ganska snabbt kröp närmare. 18-14 stod det innan 99orna lyckades hitta lagspel, och kombinerat med individuella prestationer ledde detta till en betryggande seger 29-18.

Positivt var att de flesta av 99orna kom med i målprotokollet, och målen fördelades på följande vis:
Peter Hansson 6, Björn Hammar 4, Martin Larsen 3, Janne Lundström 3, Pär Johansson 3, Bosse Bengtz 2, Christer Mårtensson 2, Johan Gedda, Christoffer Björk, Björn Karlsson, Lennart Andersson, Tobias Küller, Mikael Arvidsson 1 vardera.

Då genomtänkta anfall lös med sin frånvaro kommer nästa veckas 99-träning att fokusera på anfallsspel. Försvaret fungerade i stort sett bra, även om vissa snedställde åt fel håll.

Stort tack till 91-killarna för att ni ställde upp och matchade mot "de äldre"