Tappade allt utom poängen

Tre bilar från Alingsås och en från Göteborg. Samma avresetid, och följaktligen träffades bilarnas besättningar i kön till Lysekilsfärjan. Arvidssons bil var med om en liten fadäs på vägen. Vid ett rödljus tyckte bilens förare att det var en bra idé att utmana en av de andra bilarna på lite drag-race. Dessvärre glömde Arvidsson att gasa när han släppte upp kopplingen, vilket resulterade i motorstopp. Arg, och givetvis besviken, över förlusten tog Arvidsson ut sina aggressioner på en stackars värnlös fågel som flög över vägen. Tyvärr vet vi inte om Mikael i samband med mejningen av fågeln gjorde sig skyldig till jaktbrott eller ej. Det mesta tyder dock på att så icke var fallet, då fågeln enligt Hansson var en vanlig fågel

Väl ombord på färjan började delar av truppen fundera på om det fanns några kvällsöppna dryckesbutiker, och vilka införselkvoterna från Lysekil till Sverige är. Andra grämde sig att de inte tog med fiskespöet, med tanke på vilken vacker fjordutsikt som bjöds under överfarten.

Väl på plats i hallen visade det sig att 99orna skulle ställas mot ett lag bestående an framförallt a-pojkar och juniorer. Lagets ålderman var född 1983, vilket innebar att 99ornas Larsen för dagen var äldst på planen. Ett tungt ansvar som förvaltades genom att tala om för Lysekils "stjärna" att det inte är ok att knuffa en fri spelare i ryggen. "Stjärnan" kontrade med att be Larsen växa upp, och Larsen kunde bara konstatera att en eller två decimeter ytterligare inte hade skadat. Denna situation inträffade dock när matchen var avgjord, och innan dess hade mycket hänt.

99orna startade bra och gick snabbt fram till några måls ledning. Framförallt hittade man in till mittsex, och inspringande kanter. Hade alla chanser förvaltats så hade pausledningen varit ännu större. Nu stannade den istället vid 13-6, och 99orna verkade sedan tro att de kunde göra som de behagade på plan.

Andra halvlek var alldeles för individuell, och dåliga skott kombinerades med huvudlösa genombrott.
Pär Johansson använde iofs huvudet vid ett genombrott, men när man använder det som murbräcka så blir man avblåst för stürmer. Lysekil kröp närmare och var ett tag bara ett mål bakom 99orna. Äntligen kunde då 99orna visa lite moral och vann sin egen utvisning med 2-0, vilket även avgjorde matchen som slutade 20-17.


Lysekils HK U - AHK 99  17-20 (6-13)
 

Janne Lundström 7, Peter Hansson 6, Johan Gedda 2, Christoffer Björk 2 (1), Carlos Picazo, Pär Johansson, Mikael Arvidsson.


På vägen hem gaddade hela orten ihop sig mot 99orna och försökte lura dem att köra runt hela fjorden. Gubben i färjekön påstod nämligen att nästa färja inte skulle gå förrän klockan 22.00. När färjan anlände visade det sig dock att nästa avgick 21.30. Besviken över misslyckandet ringde gubben sina vänner asfaltsläggarna i Uddevalla, som helt sonika stängde vägen för Larsen och Stendahl som ville åka mot Göteborg. Istället fick de snällt ta en paus på McDonalds där även stora delar av 99-truppen hade planerat att inmundiga kvällsmål. Personalen i kassan var helt tagna på sängen av det plötsliga uppdykandet av kunder, men borde planerat bättre då det spelats stormatch både i Götet och i Lysekil. Noterbart är att McDonalds i Uddevalla inte har något specialmål som sponsrar ett lokalt idrottslag, såsom AHK-målet i Alingsås eller Frölunda-målet i Göteborg. En lämplig variant vore Lysekil U-målet bestående av dubbel Happy Meal och extra körsbärstomater.

På andra försöket lyckades Larsen och Stendahl ta sig förbi asfaltskartellen, även om det innebar en kort tripp mot Oslo med efterföljande tvivelaktig körning på nylagd asfalt. Hur det gick för övriga bilar är en helt annan historia...

Nästa match för AHK 99 spelas hemma på söndag klockan 18.15 mot Särökometerna. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0