AHK 99 vann utan målvakt

Färre än beräknat dök upp till samling kl. 9.30 på söndagsmorgonen. Således lyckades Nödinges första taktiska drag, att lägga matchen redan kl. 11.20. Största avbräcket var att Dino saknades. Efter diverse telefonsamtal och hembesök tvingades laget avresa utan målvakt, och dessutom med bara två ordninarie niometare. Niklas Kroon trodde att han var petad eftersom han missade förra träningen. Istället blev han nu väckt av Hanssons glada röst och fick be flickan brevid att klä på sig och gå hem. Var Robin höll hus var det ingen som visste. Inte ens storebror som borde he en ständigt vakande hand över familjens minsting.

Kenny Augustsson blev dagens hjälte då han tog på sig uppgiften som målvakt. Ett taggat 99-försvar gjorde allt för att hjälpa Kenny i målet, vilket tillsammans med Kennys egna insats ledde till att nollan hölls intakt i 21 minuter. AHK 99 hade då gjort 11 mål och innan halvlekens slut var ställningen 15-2 till bortalaget.

Den andra halvleken var inte den första lik. AHK 99 blev mer stillastående, framförallt i försvaret, och lät Nödinge göra onödigt många mål. Med bara två avbytare så mattades givetvis krafterna hos gästerna, som ändå kunde bibehålla målfabrikationen framåt. Nödinge lyckades framförallt skjuta runt 99ornas tvåor och placerade bollarna i Kennys bortre hörn. Inget som Kenny kan lastas för då försvaret borde pressat något hårdare.

Alla 99or som idag höll till på nio meter (Ola, Kroon, Hansson, Eric,) förtjänar extra beröm, med ytterligare ett extra plus för Ola Johansson som placerade in bollarna lite som han ville. Även Kennys fina instats i mål ska givetvis framhållas, lixom Fredrik Blomgens försvarsarbete.

Nödinge - AHK 99 17 - 28 (2-15)

Mål AHK 99: Ola Johansson 12 (2), Eric Augustsson 5, Martin Larsen 3, Peter Hansson 3, Niklas Kroon 3, Carlos Picasso 2, Kristofer Björk

Utvisningar: Figge, Eric

Det är ett mål för mycket på lappen. Målet avskrivs mot beskrivning. Gjorde verkligen Eric fem mål?