Dino räddade och Janne sprang

Sista matchen innan juluppehåll och serievändning. För motståndet stod Nordhem som i uppställningen ståtade med en spelare född innan andra världskriget, eller nåt. Förvånansvärt snabb var han och Larsen hade uppenbara problem att hinna med i hemspringet. Respekt!

Att AHK 99 skulle vinna var det aldrig någon tvekan om, frågan var bara hur stort. Janne Lundström kontrade in 99ornas två första mål och ledningen som därigenom skapades släppte 99orna aldrig. Nordhem som hade två bra skyttar och en helt ok mittsexa stretade dock emot och var med i matchen fram till 10-8. AHK 99 gjorde då ett litet ryck fram till halvtidsledning 13-8. Skytte och kontringar var 99ornas melodi i första halvlek medan Nordhem främst sköt runt och över 99-försvaret. Ett långsamt anfallspel från Nodhem gav ett långsamt försvar från 99ornas sida.

I början av andra halvlek avgjordes matchen definitvt. Janne Lundström var dubbelt så bra som i inledningen av första halvlek och gjorde följaktiligen de fyra första målen. Samtliga, eller ivf flertalet, assisterade av Dino i målet som i andra halvlek fick tag i många bollar och svarade för en hel del assist.

Under resten av halvleken sprang 99-orna ifrån gästerna och kunde till slut vinna 32-20. Mycket positivt var att AHK 99 för en gångs skull gjorde en bättre andra halvlek trots att man ledde med ett gäng mål redan i halvlek.

I sann julanda utses ingen bästa spelare. Seger får istället ses som fin kollektiv insats.

AHK 99 - Nordhem 32 - 20 (13-8)

Mål: Robin Blomgren 10, Janne Lundström 8, Ola Johansson 8 (1), Martin Larsen 3, Johan Gedda 2, Eric Augustsson

Matchens buse var Niklas Kroon som fick gult kort. I övrigt utdelades varken varningar eller utvisningar.