Första av fem

Första matchen i den hektiska månaden februari är avklarad. AHK 99 hade inga problem att på fredagkvällen slå tillbaka Falkenbergsgänget Orion med 26-20 (13-10)

Matchen inleddes ganska jämnt och fram till 3-2 var Orion i ledning, men det var oxå sista gången så var fallet.
AHK 99 spelade bättre bakåt vilket resulterade i en rad kontringsmål. Differensen var ett tag fyra mål men Orion slet sig fram till reducering 10-9 innan 99orna höjde sig på nytt och drog ifrån till halvtidsledning 13-10.

I den andra halvleken var det aldrig något snack om vilket lag som skulle segra. 99orna gick snabbt ifrån med ytterligare några mål innan man slappnade av och lät Orion komma så nära som tre mål. I detta skede av matchen borde istället 99orna trampat gasen i botten och avgjort matchen, då Orion började tröttna. Istället använde hemmalaget de sista tio minuterna till att ordna till siffrorna fram till säkra 26-20.

Bäst i 99orna var David Hovisalo med sina nio mål. Viktor Rosén gjorde en bra andra halvlek i målet och svarade precis som senast för en rad precisa kontringspass. Två debutanter fanns med i uppställningen. Vi hälsar Henrik Olofsson och Rikard Clausen välkomna i gänget.

AHK 99 - Orion 26-20 (13-10)

Målen AHK 99: David Hovisalo 9 (1), Johan Gedda 4, Martin Larsen 3, Janne Lundström 3, Peter Hansson 2, Tobias Küller 2, Bosse Bengths, Carlos Picazo, Rikard Clausen