Guldvaskning i Lisebergshallen

Det blir inte Guldheden som vinner division 6 västra. Det står klart efter AHK 99s seger i Lisebergshallen, 23-17 (11-10).

Först lite om resan till Göteborg. På vägen diskuterades det vilka löneförmåner 99orna har, eller borde ha. Mikael kan ta med så mycket baguetter han vill hem. Ermir kan ikläda sig damunderkläder och Larsen borde slippa betala tv-licensen. Det ryktades även att Björk då och då tar med sig ett gäng kanyler hem. I övrigt hade Ermir, som knappt kan tala svenska rent, mage att kritisera Larsens engelska uttal. GuitAr HerO hävdade Ermir, och dömde ut Larsen snabbare guitarhero-version. Rätt eller fel, Larsen skulle lätt slå Ermir i en match i nämnda spel.

På plats i omklädningsrummet uppdagades det vilka förmåner Hoven, som kom direkt från jobbet, har. I hans väska låg ett komplett avloppssystem. Om toastolen bara fått plats så hade säkerligen även den följt med hem till huset.

Sen blev det match och AHK 99 kom, precis som Guldheden, till spel med bara en avbytare. Jobb, sjukdomar, avskurna lemmar och allmän slapphet var orsakerna till manfallet. Att lägga en match kl. 18.30 en vardag är ju också ett säkert sätt att se till att motståndarna omöjligt kan mönstra full uppställning. Ett smart drag av Guldheden.

Fram till matchstart tränades det plastbandy i hallen. Några minuters värmning på planen fick lagen, men det kunde ha kvittat då Guldheden inte ens bemödat sig med att ta med bollar till hallen. Matchboll kunde de dock vaska fram. Innan matchstart erbjöd Guldheden att lagen istället skulle mötas i plastbandy. 99orna tackade nej med motiveringen att det dels är en korpidrott, dels en sport för töntar. Ungefär som basket.

Således blev det handboll även denna match, och inledningsvis var det jämnt. 3-2 till Guldheden efter fem minuter blev 5-4 efter tio, och 6-6 med kvarten spelad. AHK 99 fick en del bra lägen i uppspelen medan Guldheden gjorde lite märkligare mål. Som vanligt en del linjemål, och som vanligt efter regelvidriga spärrar. En del mål kom även via avstämda kantskott och returer som gick rakt i händerna på Guldklimpen (Guldhedens mittsexa). Den fyrhövdade Alingsåspubliken gjorde vad de kunde för att stötta 99orna. Värdefullast var Marts tips om att tidigt sätta stopp för Guldhedens satsning, som nästan alltid ledde fram till inspel. 99orna tog till vara på tipset och kunde gå till halvtidsledning 11-10. Kanske blir Mart 99ornas coach i division fem nästa säsong.

I början av andra halvlek gjorde Guldheden två raka, men sen gick tåget. 99orna presterade ett grymt försvarsspel och fick även tag i de förlupna bollarna. Framåt höll man bra fart och skyttet funkade utmärkt. Ermir Peci passade under denna period på att göra ett jämfota hoppskott, vilket resulterade i mål. Ulf Eliasson kommer inom de närmsta dagarna att lämna in en anmälan om brott mot patentlagen. Via sex raka mål gick 99orna fram till 17-12 och Guldheden verkade ge upp matchen. Lite väl optimistiska avslut från 99orna gjorde att hemmalaget fick en liten chans att komma in i matchen igen. Närmare än tre mål kom man dock inte, då 99ornas försvar även fortsatt var mycket bra. Sista minutrarna kunde AHK 99 på nytt utöka, fram till seger 23-17.

Bästa spelare i AHK 99 var Mikael Arwidsson med starkt skytte, och Billy Sjöstedt med bra fart.

Guldheden - AHK 99  17 - 23 (10-11)

AHK 99: Mikael Arwidsson 6, Billy Sjöstedt 6, Marcus Öhman 4, Ermir Peci 3,