Jämnare i toppen?

AHK 99 förlorade bortamatchen mot Crocodiles 25-22.

Det var 99orna som startade bäst, och var i ledningen 4-2 o 5-3. Crocodiles åkte på en utvisning ganska omgående och 99orna utnyttjade övertaget. Dessutom hade man bra koll i försvaret och omsatte vunna bollar i enkla uppspels- och kontringsmål. Möjligen smög sig en känsla av säkerhet in i bortalaget, för det vinnade spelet frångicks snart och istället började man spela allt mer individuellt och svårt. David Hovisalo och Kenny Augustsson utgick dessutom med skador efter knappa tio minuter, vilket givetvis försvagade 99orna.  Crocodiles tog sig ikapp, förbi, och skaffade sig genom ett frikast halvtidsledning 13-11.

I den andra halvleken hade 99orna uppenbara problem att fånga in Crocodiles mittsexa, som gång på gång fick fria lägen. Framåt fungerade det bättre och både Hoven och Kenny återkom i spel. Crocodiles spelade till sig en fyramålsledning och med kvarten kvar såg det kört ut för serieledarna. Två snabba utvisningar för hemmalaget gjorde dock att matchen sånär svängde över till 99ornas fördel. Chansen till kvittering fanns med fem minuter kvar, men istället slarvades två anfall bort och Crocodiles kunde avgöra fram till seger 25-22.

Trots förlusten var det inget större fel på 99ornas spel, vilket hade räckt till seger mot de fleta lag i serien, men Crocodiles var för dagen det bättre laget. Bäst i AHK 99 var Janne Lundström.

Crocodiles - AHK 99  25-22 (13-11)

AHK 99:
David Hovisalo 7 (2), Janne Lundström 5, Kenny Augustsson 3, Johan Gedda 3 (1),
Rikard Clausen 2, Peter Hansson, Martin Larsen

Förlusten innebär att Varberg med fem matcher kvar är fem poäng efter AHK 99 i tabellen, men har en match mindre spelad. Söndag 17/2 kl. 16.15 möts topplagen i Nolhagahallen. AHK 99 kan då (nästan) säkra seriesegern.