Mot femman

AHK 99 tog på söndagskvällen ett stort steg närmare spel i division fem nästa säsong. Detta genom att hemmabesegera serietvåan Varberg 19-16 (9-7). Tack vare segern har nu 99orna fem poängs försprång inför de fyra avslutande omgångarna.

Det märktes omgående att matchen gällde en hel del. Samtliga spelare var ordentligt taggade vilket resulterade i en lite grinig stämning. Det ska dock framhållas att ingen övertändning kunde ses, och matchen var juste och välspelad.

Carlos Picazo gav AHK 99 ledningen innan Varberg gjorde två mål fram till halvlekens enda ledning för gästerna. 99orna gick sedan fram till 4-2 och kontrollerade händelserna fram till halvtidsledning 9-7. De få målen var ett resultat av två välspelande försvar och två lag som inte prioriterade skytte i anfallsspelet.

Vanan trogen fick AHK 99 en dålig start på andra halvlek. Varberg gjorde tre raka mål fram till ledning 10-9. Hemmalaget ryckte då upp sig på nytt och var snart i ledningen igen. Med tio minuter kvar var ledningen fyra mål och matchen började på allvar väga över till AHK 99s fördel. Framförallt var det ett grymt bra försvarsspel som lade grunden till rycket i andra halvlek, men en välspelande Viktor Lindberg i målet hade även han en stor del i skeendet.

Med fem minuter kvar, och hemmaledning med tre mål avgjordes matchen definitivt. En Varbergsspelare fick två minuters utvisning, och en lagkamrat gjorde honom sällskap då han vädrade sitt missnöje över domarens beslut. Med två man mindre i två minuter fick inte Varberg någon chans att komma tillbaka i matchen och AHK 99 kunde bevaka ledningen fram till seger 19-16.

AHK 99s seger grundlades i försvaret. Även anfallet var bra, men försvaret funkade bättre. Som tidigare nämnt svarade även målvakten Viktor Lindberg för en fullgod insats. Nio målskyttar visar också på en fin bredd i anfallsspelet.

AHK 99 - Varberg 19-16 (9-7)

AHK 99: David Hovisalo 4, Martin Larsen 3, Janne Lundström 3, Kenny Augustsson 2, Ermir Peci 2,
Peter Hansson 2, Carlos Picazo, Eric Augustsson, Johan Gedda (1)

Nästa match för AHK 99 spelas redan på torsdag, borta mot Guldheden.