Andraplatsen i tryggt förvar

Första halvlek i fyrapoängsmatchen mot Wassarna var en ganska sömning historia där AHK 99 inledde klart bäst och gick till ledning 4-1. Försvaret hamnade sedan lite väl mycket på hälarna och Wassarna kunde jobba sig in i matchen. Angeredslaget hade ett tag ledningen men i numerärt underläge kunde 99orna vända tillbaka till halvtidsledning 8-7.

En bra 99-start i andra halvlek satte helt stopp för Wassarnas chans till poäng. Försvaret höll samma höga klass som i första halvlek och anfallsspelet blev mer kollektiv, och därmed effektivare. Vunna bollar i försvaret omsattes i kontringar, och inte sällan var det Dino i målet som stod för precisa målpass. Målpass som hade kunnat bli ännu fler om hemmalaget förvaltat alla sina frilägen. De yngre spelarna i Wassarna fick under den andra halvlan se sig frånsprungna av de äldre och mer rutinerade 99-orna. Imponerande att "gamla" AHK 99 visar på bättre kondition än Wassarna, med spelare födda främst 89-91.

Bäst i dagens AHK 99 var sexmålsskytten Ola Johansson.

AHK 99 - Wassarna 25 - 15 (8 - 7)

Målskyttar AHK 99: Robin Blomgren 7, Ola Johansson 6 (1), David Hovisalo 3, Kenny Augustsson 2, Eric Augustsson 2, Janne Lundström, Martin Larsen, Peter Hansson, Ermir Peci, Dino Skondras (1)