Förlust i seriefinalen

Kungälv visade sig, precis som tidigare resultat vittnat om, vara ett riktigt bra handbollslag. Mycket rutin, med bara två spelare födda på åttiotalet, i kombination med en hel del handbollskunnande.

Kungälv startade matchen med skytte från ytternio, alternativt insspel från mitten. AHK 99 var inte riktigt med på noterna och smällde inte på fullt så mycket som hade behövts. Framåt kom 99orna till hyffsade lägen men Kungälvs målvakter (det byttes friskt) tog många av de skott ,som i andra matcher i denna serie innebär mål. Några kontringar lyckades Kungälv också omsätta men levde inte alls så mycket på snabbhet som på skytte.

Vid underläge 5-2 efter cirka en kvart började 99orna få koll på inspelen, mycket tack vare säsongsdebuterande Fredrik Blomgren som orkade hålla emot i mittförsvaret. Framåt fortsatte dock Kungälvs målvakter att gäcka Alingsåsskyttarna, och i halvlek hade AHK 99 bara åstadkommit fyra mål. Kungälv hade elva, och hade således till stor del redan avgjort matchen.

Andra halvlek blev jämnare, och AHK 99 tog sig också något närmare till en början. Kungälv lät dock inte toppkonkurenterna komma för nära, och vann till slut den andra halvleken med ett mål. Slutresultat 23-15.

99orna hade bättre fart och uppspel i den andra halvleken, men den bristfälliga träningsnärvaron går ut över sampelet vilket gör att anfallsspelet ofta blir alltför individuellt. Bland de individuella insatserna lyckades ändå Robin Blomgren bäst, med bra skytte och fart i den andra halvleken. 

Kungälv har en klar fördel av vanan att spela i sin trånga hemmahall, och att döma av denna match är det till stor del målvakternas förtjänst att Kungälv parkerat på förstaplatsen. Med ett bättre anfallsspel hade AHK 99 kunnat göra match av seriefinalen.  Försvarsmässigt är det ändå helt ok att bara släppa 23 mål mot ett lag som snittar 30 mål framåt.

Bra insats i AHK 99 även av målvakten Rickard Larsson som med kort varsel fick hoppa in då ordinare målvakten Dino Skondras tyckte att november och fotbollsträning innan match var en bra kombination. Resultatet - stukad fot och återbud till matchen. Rickard ersatte dock Dino med den äran och stod för många fina parader.


Kungälv 2 - AHK 99  23-15 (11-4)

Mål AHK 99: Robin Blomgren 8, Ola Johansson 4 (2), Fredrik Blomgren, Peter Hansson, David Hovisalo


Nästa match för AHK 99 hemma (kors i taket) mot Wassarna på söndag kl. 18.15. Fin chans att då verkligen befästa andraplatsen i serien.


Kuriosa från matchen: Kungälvs mittnia var den spelare som hade störst diameter. Han var även den spelare som fick bära tröjan med Carlsbergreklam. Finns det en samband?


Kommentarer
Postat av: Kungälvare

De è inte A-laget som ligger i serien åvanför!!:)

2008-11-17 @ 15:42:19
Postat av: Martin

Sant. De ligger i ettan. Lurades av att en stor resultatsida skrivit Kungälv istället för HP Kungälv i sin tabell. Men dem är väl likväl anledningen till att Kungälv 2 inte gick upp förra säsongen?

2008-11-17 @ 18:30:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0