Åldern tog ut sin rätt

Fredagens hemmapremiär innebar tredje raka segern för AHK 99 efter 25-18 (10-10) mot Lerumslaget Baltic.

Första halvlek var seg och ganska målfattig. Baltic, mest bestående av "rutinerade" spelare, drog medvetet ner på tempot och tog alla chanser att vila lite extra. En taktik som smittade av sig på 99orna, som blev alldeles för stillastående såväl i anfall som i försvar. För stora hål bakåt gjorde att Baltics skytte hittade igenom lite väl enkelt, och bakom försvaret kom Dino inte helt rätt på bollarna.

Lagen följdes åt målmässigt och Baltic hade chansen att gå till vila med två måls ledning. Anfallet resulterade dock inte och istället kunde Niklas Kroon kvittera i halvlekens sista sekund.

Stärkta av kvitteringsmålet, efter ett medvetet snabbt halvtidssnack (dels för att inte låta gästerna vila för länge, dels för att Hoven hade bråttom hem till ölen), gick 99orna ut och ändrade matchbilden helt. Försvaret var tätare, Dino tog det mesta och vunna bollar omsattes i snabba omställningar som oftast resulterade i mål. 99orna gjorde 4-0 i inledningen av halvleken och sedan var matchen körd för Baltic. AHK 99 kunde bevaka sin ledning och dessutom utöka densamma under andra halvleks slutskede.

Till slut en helt ok division 5-match mellan två lag som kan spela handboll. Bästa motståndet som AHK 99 stött på denna säsong. Tyvärr präglades slutskedet av matchen av en hel del utvisningar. Främst som ett resultat av att Balticspelarna inte hängde med i 99ornas tempo, och valde att kroka och knuffa fria 99-spelare. Hemmaspelarna i sin tur valde att göra lite mer än nödvändigt i försvaret, vilket även det resulterade i en rad utvisningar.

Inga personliga utmärkelser denna match. Istället ett konstaterande att samtliga 99or höjde sig i andra halvlek och då presterade riktigt bra handboll.

Stor del i segern hade även hejaklacken på läktaren, anförda av den alltid lika fagre Magnus "Bison" Hellman. Kanske gör Bison ett bättre jobb på läktaren än på planen?

AHK 99 - Baltic 25-18 (10-10)

Målskyttar AHK 99: Robin Blomgren 5, David Hovisalo 5, Janne Lundström 4, Martin Larsen 3, Ola Johansson 3 (1), Niklas Kroon 2, Carlos Picazo, Ermir Peci, Kristofer Björk (1)

Utvisningar: Björk 2, Hansson, Lundström, Johansson