Få men starka...

...var slagordet i lördagens bortamatch mot Runa, då AHK 99 för dagen bara bestod av åtta man. Anledningarna till detta var många, men de främsta var ändå kalas, jobb, resor och afasi. Seger blev det ändå, 23-18 efter 14-10 i paus.

Det var hemmalaget som inledde bäst. Anförda av sin mittskytt gick Runa ifrån till ett tremålsöverläge. 99orna var alldeles för passiva i mittförsvaret och lämnade Dino ensam mot starkt skytte. Med knappa kvarten spelad insåg bortaförsvaret allvaret och ställde om till 5-1. Runa gjorde visserligen mål i första anfallet men taktiken visade sig ändå vara lyckad i längden. Runa gjorde bara några få mål till i halvleken, samtidigt som AHK 99 började sprida målskyttet på fler än Robin Blomgren. Stulna bollar resulterade oxå i några enkla kontringsmål.

Andra halvlek var jämn rakt igenom, främst på grund av Runas punktmarkering på Blomgren som ställde till det lite i 99ornas anfallsspel. Bakåt hade AHK 99 dock fortsatt bra koll och Dino, som spelade stabilt hela matchen, fick bara vittja nätet åtta gånger. Så småningom hittade 99orna rätt i anfallspelet igen och Robin kunde dunka in ytterligare några bollar, samtidigt som övriga spelare började utnyttja de större luckorna.

Runa bjöd på bra motstånd och är det hittills bästa lag som 99orna mött i serien. I ett stabilt och välspelande AHK 99 var tiomålsskytten Robin Blomgren bäste spelare.

Målskyttar AHK 99: Robin Blomgren 10, Martin Larsen 4, Johan Gedda 3, Ola Johansson 2, David Hovisalo 2, Janne Lundström, Kristofer Björk

I nästa match, fjärde bortamatchen på fem omgångar, möter AHK 99 seriens andra fullpoängare, Kungälv. Således en tidig seriefinal.