Vi är så gamla

I senaste AHK-Passet, inför Ystadmatchen, skrev klubbens vice ordförande Sven-Åke Eriksson ledaren. Han hyllade seniorlagens fina inledning och nämnde även AHK 99s fina spel. Tack för det.

Vad som bekymrar bloggens skribent är jämförelsen mellan HP och AHK 99. Citerar Sven-Åkes text;

"HP, som består nästan enbart av juniorer, och AHK 99, som består mestadels av juniorernas motsats, har startat med den äran och vunnit sina första seriematcher"

Eftersom HP nästan enbart utgörs av spelare födda 1990, och Arvid Spetz, så kan deras snittålder sägas vara 18 år.

AHK 99 har en större åldersspridning men snittåldern på de som spelat seriematcher denna säsong är inte högre än 22,9 år. Alltså bara knappt fem år äldre än HP.

Om dessa fem år utgör raka motsatsen åldersmässigt så är det läge att fundera över några saker. Blir man lastgammal när man fyller 23? Hur kan då en handbollsspelares bästa ålder infinna sig några år efter 25, och ska pensionsåldern för förvärvsarbeande sänkas till 40 år? Alternativt tyder jämförelsen bara på att det finns massor av värdefull rutin i denna upplaga av AHK 99.

Som en jämförelse kan nämnas att A-lagets snittålder hamnar på 21,9 år, dvs ett helt års mindre rutin per spelare än i AHK 99. Robban och Daniel är välkomna att låna in lite rutin till truppen.

Kommentarer
Postat av: Kenny

Klockrent Larsen

2008-10-26 @ 15:39:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0