Seger ta mig tusan

Trots manfall på nio meter hade AHK 99 inga problem att spela hem matchen mot seriejumbon Tjörn, och segern blev till slut tvåsiffrig, 33-23 (18-13)

Med endast tre ordinarie niometare tog sig AHK 99 an bottenkollegan Tjörn. På övriga positioner var besättningen dock god, och inte mindre än fem mittsexor fanns i uppställningen.

De niometare som ändå fanns att tillgå startade matchen på ett bra sätt och målen trillade in i rask takt bakom gästernas målvakt. Bakåt var dock inte insatsen lika bra, och Tjörn hängde med i målprotkollet under den inledande kvarten.

Efter Tjörns ledningsmål till 8-7 började hemmalaget få ordning på försvar och målvaktsspel. Flera vunna bollar i defensiven gav enkla mål framåt och AHK 99 började så smått dra ifrån sina motståndare. Tre raka mål gav 10-8, som sedan blev till 15-10 och 18-13 i paus.

Efter paus verkade Tjörn ge upp matchen och hamnade gång på gång på efterkälken i försvaret vilket resulterade i tvåminutare och ett rött kort. AHK 99 förtog sig inte, och gick runt på folk, men kunde ändå dryga ut ledningen mål för mål fram till slutlig seger 33-23.

Bäst betyg i AHK 99 går till de båda offensiva anförarna Arvid Spetz och Kenny Augustsson med elva respektive sex mål. Bra i den andra halvleken var även målvakten Viktor Rosén som, efter en knackig inledning av matchen, tog mer än hälften av skotten efter paus.

Tack vare segern klev AHK 99 upp på sjunde plats i tabellen och fick även häng på lagen ovanför.

AHK 99 - Tjörn  33 - 23  (18-13)

Mål AHK 99: Arvid Spetz 11 (4), Kenny Augustsson 6, Thomas Larsen 3, Marcus Öhman 3, Carlos Picazo 2, Eric Augustsson 2, André Blomqvist 2, Alexander Svensson 2, Kristofer Björk, Martin Friskopp

Är inte hundra på målskyttarna. Missade ett mål och satte det på Arvid. Möjligen gjorde André tre?