Seger mot Kungälv

Efter förmatchen, Elitseriemötet mellan Alingsås och Trelleborg, tog kvällens huvudnummer vid i Nolhagahallen. Toppmötet i division 5 västra mellan AHK 99 och Kungälv.

AHK 99, som gjorde en plattmatch i bortamötet med Kungälv och förlorade 23-15, var ett eller ett par mål efter under den första halvleken som slutade 11-12.

I den andra halvleken började AHK 99 få ordning på framförallt försvarsspelet, vilket även gav fler målvaktsräddningar. Sakta men säkert kunde hemmalaget ta sig fram till en tremålsledning, och hade även chans på en fyramålsledning med tio minuter kvar.

99orna lyckades dock inte knyta ihop säcken och Kungälv var på några minuter ikapp. Med minuten kvar kvitterade gästerna till 24-24 och AHK 99 fick möjlighetet att hålla bollen under matchens sista minut. Med femton sekunder kvar spelades bollen ut till ett bra kantläge, vilket resulterade i ett straffkast. Skottet från sju meter förvaltades och AHK 99 kunde sedan täcka undan Kungälvs sista avslut.

Segern var, i ordets rätta bemärkelse, en lagseger. Johan Geddas skytte och en lyckad debut av Thomas Larsen var ändå de insatser som stack ut lite extra.

Tack vare segern har AHK 99 så gott som säkrat andraplatsen i serien. Kungälv kommer trots dagens förlust att vinna serien, då de de har både poäng och plusmål tillgodo på AHK 99.

AHK 99 - Kungälv 25 - 24 (11-12)

Målskyttar AHK 99: Thomas Larsen 5, David Hovisalo 4, Johan Gedda 4, Ola Johansson 3, Martin Friskopp 3 (1), Martin Larsen 2, Carlos Picazo 2, Peter Hansson, Björn Karlsson