Back on track

Efter förra omgångens minst sagt onödiga förlust styrde AHK 99 på söndagseftermiddan in på segerspåret igen.

Förvisso var det ett av seriens bottenlag, Kelt, som stod för motståndet men ändå en stabil insats från 99orna som vann med 25-16 efter 14-7 i halvtid.

Kelt hade sedan vårens möte värvat en del hyffsade spelare och var nu ett mycket bättre lag än senast. Inledningsvis hängde gästerna med AHK 99 och fram till 4-4 var det match. AHK 99 gjorde sedan tre raka mål och egentligen var matchen avgjord redan där. Hemmalaget drygade sedan ut ledningen till 14-7 i paus. AHK 99 tog över matchen tack vare att försvaret började hitta timing och sampel, vilket även gav Dino i målet möjligheten att rädda fler skott.

Glädjande nog lyckades 99orna prestera bra handboll hela vägen och slutade inte spela bara för att man var bättre än motståndet. Försvaret var bra men det var ändå Kelts skytte som gjorde att andra halvlek blev jämnare än den första. Någon chans att göra matchen spännande hade dock inte gästerna.

Bäst i dagens 99  var Ola Johansson och Dino Skondras. Dessutom såg Martin Friskopps debut lovande ut inför framtiden.

AHK 99 - Kelt   25-16 (14-7)

AHK 99: Ola Johansson 8, Robin Blomgren 6, Martin Friskopp 3, Peter Hansson 2, Carlos Picazo, Fredrik Blomgren, Johan Gedda, Kristofer Björk, David Hovisalo, Eric Augustsson

Utvisningar: Robin 2, Ola (Glömde jag någon?)