Andraplatsen i tryggt förvar

Wassarna inledde kampen om andraplatsen bäst. Eller rättare sagt, AHK 99 inledde med ett tafatt försvarsspel vilket gjorde att hemmalaget kunde gå ifrån till en tremålsledning i mitten av första halvlek. Några bättre träffar i försvaret senare och siffrorna var tillsnyggade till 12-10 i paus.

AHK 99 hade framförallt problem med Wassarnas vänstersida, och mest problem med skytten på vänsternio. Wassarnas snabbe mittnia ställde oxå till en hel del oreda, men så är det inte heller lätt att försvara mot en spelare som tillåts ta 4,5,6 steg i varje satsning. Med vaknare domare hade han blivit avblåst tiotalet gånger istället för de två domslut han nu fick emot sig.

I  den andra halvleken fick Wassarna återigen tre måls marginal, men mer än så blev det aldrig. AHK 99 fick istället riktigt bra ordning på försvarsspelet, främst genom Martin Friskopp som neutraliserade vänterskytten totalt. Innanför Friskopp stred treorna bra men fick trots försvar på dryga sex meter ofta straffar mot sig för täck innanför.

Med fem minuter kvar ledde AHK 99 med två bollar och det kändes som att matchen kunde vara avgjord. Wassarna gav dock inte upp och kvitterade med knappa minuten kvar. Tanken var att sedan hålla i bollen och ta ett bra avslut, men istället togs ett mindre bra avslut med 20 sekunder kvar. Wassarna fick därmed chansen att vinna matchen. Dessbättre lyckades de inte spela sig till mer än ett friskast, vilket sedan täcktes ned av försvaret. Wassarnas ledare var fly förbannade och krävde straff. Trist bara att de missade de sex stegen som mittnian tog när han satte siste spelaren i läge. Blå spelare täckte innanför, inget snack om saken, men en poäng till vardera laget var det mest rättvisa i dagens match.

Bra insatser idag av  David Hovisalo och Peter Hansson som slet sig till lägen. Ola Johansson och Thomas Larsen visade även att Vårgårdatakterna sitter i. Martin Friskopps försvarsinsats är redan nämnd.

Med två matcher kvar skiljer det fyra poäng och över 50 plusmål ner till Wassarna. Ska mycket till om AHK 99 ska tappa andraplatsen.

Wassarna - AHK 99   22 - 22  (12-10)

Mål AHK 99: Ola Johansson 8(2), Thomas Larsen 4, David Hovisalo 4, Martin Friskopp 2, Peter Hansson 2, Johan Gedda 2

Utvisning: Kristofer Björk