Nära första poängen

AHK 99 var nära att knipa säsongens första poäng i hemmamatchen mot Celtic. Gästerna kunde dock vinna med uddamålet, 23-22.

Matchen inleddes målsnålt och det var Celtic som tog första initiativet genom att gå fram till 3-1. Alingsås hade matchens nästa period och tog sig ikapp. Hemmalaget spelade bra bakåt medan anfallsspelet inte riktigt fungerade inledningsvis. Ju längre matchklockan tickade ju öppnare blev matchen och i paus var det hemmaledning 13-12.

I den andra halvleken var det länge AHK 99 som hade initiativet genom ett par måls ledning. Med tio minuter kvar hade Celtic tagit sig ikapp och det blev sedan jämnt in i det sista. Celtic gjorde matchens sista mål, och AHK 99 hade sedan ett bra avslut men Celtics målvakt gjorde en strålande räddning.

I och med segern tog sig Celitc upp på en andraplats i tabellen, vilket visar att även om AHK 99 står kvar på noll poäng så kan laget utmana även seriens topplag.

Nästa 99-match blir lite av en nyckelmatch, då enpoängaren Stenungsund tas emot i Nolhagahallen. Stenungsund som tog sin poäng mot just Celtic i förra omgången.

AHK 99 - Celtic  22 - 23  (13 - 12)

Målskyttar AHK 99: Johan Lewinsson 4, Ola Johansson 4, Eric Augustsson 3, André Amberg 3 (1), André Blomqvist 2, David Hovisalo 2, Arvid Spetz 2, Martin Larsen, Kenny Augustsson

Stort tack till er lagspelare som ställde upp i sekretariatet.