Backa - AHK 99 27 - 25

I den första halvleken verkade det som att AHK 99 skulle kunna ta sin första seger i division 4, men en dålig avslutning av första halvlek och en ännu sämre start av den andra fällde 99orna.

AHK 99 hade ledningen 12-10 när det återstod drygt fem minuter av första halvlek i bortamötet med Backa. Hemmalaget fick då en utvisning, men istället för ett bortaryck lyckades Backa gå till halvtidledning 13-12.

I inledningen av andra halvlek gjorde Backa fyra raka mål och hade således gjort 7-0, fram till 17-12, på sina gäster. AHK 99 insåg att matchen höll på att glida dem ur händerna och bytte såväl spelare som försvarsspel. Bytena fick önskad effekt och försvaret började plocka bollar och omsätta dessa i kontringsmål. Några minuter senare var det kvitterat, 17-17, och lagen följdes sedan åt målmässigt fram till de sista tio minuterna.

Under avslutningen hade Backa lite fler marginaler på sin sida, och vann matchen som kunde slutat hur som helst och där delad poäng troligen hade varit mest rättvist. Om AHK 99 hållit nere antalet tekniska fel så hade matchen dock slutat med bortaseger. Slutresultatet skrevs till 27-25.

Backa - AHK 99  27 - 25  (13 - 12)