Ännu en

Först det officiella referatet, sedan reflektioner från läktaren.

AHK 99 gjorde en stabil insats i mittenmötet mot Backa. Segersiffrorna skrevs till 29-23, efter 14-9 i paus.

Bortalaget Backa startade något bättre än AHK 99 och var före i målprotokollet fram till 4-3. AHK 99 tog sig förbi och kunde tack vare flera Backautvisningar även rycka ifrån innan halvtid. 14-9 är siffror som ganska bra beskriver skillnaden mellan lagen under första halvan.

I inledningen av andra halvlek ryckte AHK 99 till en sjumålsledning och Backa såg du ut att ge slaget förlorat. Några dåliga hemmaavslut kombinerat med dåligt försvar gjorde att Backa tog sig upp till ett fyramålsunderläge, men sedan kunde AHK 99 återigen gå ifrån till slutlig seger 29-23.

Segern innebär att AHK 99 nu bara är en poäng bakom Backa, som innehar fjärdeplatsen. Dessutom ordnades lite andrum neråt i tabellen, där fyra lag låg på sju poäng innan denna omgång.

AHK 99 - Backa  29 - 23 (14 - 9)

Mål AHK 99
: Thomas Larsen 7 (2), Martin Friskopp 5, David Hovisalo 5, Arvid Spetz 4, Eric Augustsson 4 (1), André Blomqvist 2, André Amberg 2 (1)

- Hovens fot höll, det var värre med flåset.
- Kenny spelade inte pga sjukdom. Ryktas om något se****t överförbart.
- Thomas briljerade stundtals, och straffades med en sned "femetta"
- Ola spelade inte pga sjukdom. Ryktas om något se****t överförbart.
- Bästa spelare var Kristofer, som lyckades hålla ordning på tre Backautvisningar samtidigt.
- Eric sköt en usel straff
- Det står Fishy på lappen med målskyttar. Har det något att gör med att Friskopp luktar illa?
- Amberg är världens snällaste och vägrar avsluta när målvakten ligger ner
- Domaren var inte lika snäll och vägrade blåsa av när Amberg motade Arvids skott med bakhuvet.