Säsongens andra hemmamatch – poängen kvar i Alingetexas!


Lördagsmatch , hemma, efter kl 15.00 – då passar det oss att lira lite boll!

Tjörn/Orust kom till Nolhagahallen med ett blandat gäng bollkastare som säkerligen hade väntat sig en tight match. Vi själva hade inga förväntingar över kommande motstånd men visste att Tjörn hade inlett med 2st förluster och vi var fast bestämda om att det måste vara seger.

Efter en lång, lugn och skön uppvärmning blåste domarna igång matchen ca 5-10minuter tidigare som vanligt.

Matchen började med ett stabilt försvarspel bakåt för oss där Tjörn försökte söka sin linje gång på gång. Det resulterade i flertalet bortkastade bollar och vi kom till förstafas kontringar gång på gång. Tack vare att Tjörns målvakt gjorde ett par fina räddningar höll dom sig kvar i matchen i knappa 10minuter. Vi gjorde sedan ett ryck på 5-6mål  som vi aldrig släppte. Matchen rullade på och vår underbara publik bestående av våra vänner samt en och annan förälder fick se oss lattja till oss segern.

En av matchens höjdpunkter kan ha varit när skrivande själv slår en passning från egna 6m’s linjen upp mot en fristående Svesse. Medans han försöker suga in bollen får han en hockeytackling och dyker rakt fram i Anna Lindberg klass och försöker förjäves att nå bollen. Bollen passerar , och passerar sedan även mellan benen på målvakten. Huruvida Svesse va på den eller inte vet jag inte, däremot hävdade han ju starkt att det var hans mål så jag får väl skänka honom det just för att hans dyk var så högklassigt! Själv räknar jag dock in det som ett ”longdistance” rekord på handbollsplanen för egen del!

Båda våra målvakter skötte sig fint i denna match med en ganska hög räddningsprocent och även många fina utkast.
Framåt var en ”nykter” B1 på spelhumör och gjorde många fina individuella prestationer. Frisket visade att han inte behöver snubbla in i straffområdet när han kommer fri från halva planen och Emil sprang på kontring ungefär som att det var 3 BurgerKing restauranger som stod och delade ut gratiskuponger till dom första kunderna!

Vid avtackning för matchen viskade förövrigt Tjörns målvakt att han bjöd på det långa skottet. Jag hälsade med att Frisket tar med blommor och choklad till nr3 (deras höger 9a) till bortamatchen!!

Slutresultatet blev 33-19  (halvtidsresultat typ 16-7 lr nåt)

Ja jäklar. Nu glömde jag nästan något vitalt. Pris till bästa spelare går till Tobbe ”skjortan” Lindberg som visade prov på stort sportsmanship då han valde att placera alla sina skott på målvakten, ramen och utanför ramen. Det gjorde nämligen INGEN annan i AHK99 denna eftermiddag.

// #47


Kommentarer
Postat av: Bosse

Haha illgött ju, när är nästa drabbning?

2011-10-17 @ 11:49:25
Postat av: Anonym

söndag borta mot partille, kl 16 ;)

2011-10-18 @ 12:09:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0