Träningsmatch och seger!!

Igår var det alltså dags för säsongens första och troligen enda träningsmatch innan säsongstarten 1a oktober. För motståndet stod Jonas Jonson och hans Nossebro, ett Nossebro som huserar i Div4 Västergötland och enligt Jonson förväntas hamna i toppen av den serien.

Vi åkte upp till Nossebro med en relativt stark trupp, med viss avsaknad av några av våra framförallt bästa försvarare. Matchen började lite vacklande, en del tekniska fel och enkla misstag innan båda lagen började få lite stadga på både försvar och anfall. Stendahl i kassen öppnade stabilt och var så matchen igenom.
Mål byts fram och tillbaka medan det ändå känns som att vi konstant för och kontrollerar matchen. Halvtidsresultat 13-11 till vår fördel.

Då Nossebro framförallt har sin styrka på deras högersida flyttar vi allt eftersom över försvaret mer och mer till vår vänstersida efter halvtidsvilan. Det resulterar i fumlande med bollar och missade avslut från deras sida som snabbt ger oss ett ryck till 18-12 där Janne kontrar in 3 bollar på ca 2minuter. Tyvärr tror hela laget att matchen är klar och att vi nu skall dunka in så mycket mål som möjligt på kortast möjliga tid. Detta får som vanligt en dålig effekt och våra motståndare kryper snabbt ikapp och med ca 15 minuter kvar att spela står det 20-20 på resultattavlan.

Matchen fortsätter med mål för vardera lag men medans vi fortsätter slarva spikar Stendahl igen i kassen vilket gör att Nossebro inte får det ryck dom kunde införskaffat sig under denna period. Med ca 10minuter kvar av matchen börjar vi lugna ner spelet och strukturerar upp enkla anfall med breda isärdragningar och enkla växlar där ”Patte” får dra ett tungt lass och dunkar in ett par bollar. Försvarspelet står skärpt och vi rycker till oss en 3måls ledning igen som gör att vi sedan relativt säkert spelar av matchens sista minuter där sedan Per i Nossebro får göra matchens sista mål med en flipp över Stendahl som förmodligen retar honom än i skrivandes stund. Nåväl 1-1 i deras match och 27-26 i det totala till oss, härligt!

Roligt att se var bland annat att Andrè kan vara ett komplement till Svensson och Hoven inne på linjen vid avsaknad av någon av dessa, och samarbetet mellan Andrè och Jimmi verkar verkligen finnas. Inställning och glädje fanns hos alla gubbarna i laget och det känns som det kan bli en rolig säsong.

Ikväll blir det träning i Alströmer som vanligt, ca 20.30-20.45 drar den igång, dvs direkt efter A-lagets hemmamatch mot IFK Skövde.